“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Και αν αρρωστήσει ο Πούτιν από αυτή την γρίπη ποιος θα μας σώσει από τους τρομοκράτες του Ερντογάν;

Ουδείς επιθυμεί να δει τον πλησίον του άρρωστο για αυτό και ο τίτλος είναι σχηματικός με σκοπό να δείξει αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως και ακουμπά φυσικά και εμάς. Μήπως υπάρχει κανένας ψηφιακός κοροναϊός για τους τουρκικούς S-400;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι Ρώσοι από πολύ νωρίς κατάλαβαν τι εστί αυτός ο φονικόςκοροναϊός. Αλλά δεν το ανακοινώνουν για να μην ταρακουνήσουν τον πλανήτη. Αφήνουν κάτι υπονοούμενα μέσω επιστημόνων τους να διαρρεύσουν και περιμένουν τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η νόσος σε όλα τα επίπεδα. Οι επιστήμονες προσπαθούν να είναι καθησυχαστικοί μιας  και δεν υπάρχει κατάλληλη θεραπεία. Προσδοκούν όταν φύγει το κρύο και έρθει η ζέστη μαζί με την υγρασία, το καλοκαιράκι κάτι να γίνει για να μετριαστεί το κακό ( αλλά μέχρι τότε τι θα γίνει η ανθρωπότητα;)

Πόσο ζυγίζει η αμαρτία;

«Κορόιδευε ένας άθεος έναν ιεροκήρυκα μια μέρα, λέγοντάς του:
—Μας μιλάτε κάθε τόσο για φορτίο αμαρτιών και τα παρόμοια. Πιστέψτε με, όμως, ότι προσωπικά δεν νοιώθω κανένα τέτοιο βάρος. Αλήθεια, πόσο ζυγίζει η αμαρτία;
Ο άνθρωπος του Θεού πολύ ψύχραιμα, απάντησε τότε:
—Δεν μου λέτε, αν βάλετε πάνω σ’ ένα νεκρό μια πέτρα εκατό κιλών, θα τη νοιώση;
—Όχι, απάντησε απορημένος ο άθεος, γιατί είναι νεκρός.
—Το ίδιο συμβαίνει και με σας, κατέληξε ο ιεροκήρυκας. Έξω από τη Χάρι του Θεού ο άνθρωπος είναι “νεκρός στις παραβάσεις και τα παραπτώματα”(Εφ 2, 1). Γι’ αυτό δεν νοιώθετε το βάρος της αμαρτίας».   Πηγή: proskynitis.blogspot.gr
http://www.diakonima.gr

Ευχή εις τον Άγιον Παρθένιον Επίσκοπον Λαμψάκου

Θεοφόρε Ἱεράρχα τοῦ Χριστοῦ, Ἅγιε Παρθένιε, ὁ τῆς Λαμψάκου πανθαύμαστος ποιμήν καί πάσης τῆς Ἐκκλησίας λύχνος φαεινότατος˙ ὁ Ἀποστολικοῖς χαρίσμασι θαυμαστωθείς, καί πλείστους εὐεργετήσας διά τῆς ἐν σοί τοῦ Παρακλήτου χάριτος καί δυνάμεως˙ὁ νοσοῦντας θεραπεύσας, καί παραλύτους συσφίγξας, καί πάντων τῶν αἰτούντων τάς αἰτήσεις πληρώσας, πρόσδεξαι δεόμεθα, συμπαθέστατε Πάτερ, τήν παροῦσαν ἡμῶν δέησιν, καί πλήρωσον χαρᾶς καί εὐφροσύνης τάς καρδίας ἡμῶν. Ἴασαι τόν πάσχοντα δοῦλον σου (δείνα) τόν προσελθόντα μετά πίστεως τῆ χάριτί σου.
Κατάργησον καί ἀνενέργητον ποίησον τῆς ἀντικειμένης τοῦ σκότους δυνάμεως τήν κατ’ αὐτοῦ ὀλέθριον ἐνέργειαν.

† Όσιος Λουκάς ο εν Στειρίω (7 Φεβρ.)

Τα πρώτα χρόνια
Ο Όσιος Λουκάς καταγόταν από την νήσο Αίγινα που βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο. Οι πρόγονοι του όμως, κουράστηκαν από τις συνεχείς εφόδους των Αγαρηνών στο νησί και με φόβο για την ζωή τους, το εγκατέλειψαν. Οι πρόγονοι του Οσίου, πήγαν στη Φωκίδα και εγκαταστάθηκαν σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό, κοντά στην Ιτέα, όπου και γεννήθηκε ο πατέρας του, Στέφανος.

† Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου (7 Φεβρ.)

Άφηκε τον χουν Παρθένιος Λαμψάκῳ,
Λαμπτηρα πυρσεύοντα φως αυτού μέγα.
Παρθένιος κατέδαρθε, λαχὼν μακρὸν εβδόμη ύπνον.
Βιογραφία
Ο όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. Κα όταν έριχνε τα δίχτυα του στην Απολλωνιάδα λίμνη και τα ανέσυρε γεμάτα ψάρια, αισθανόταν ότι εργαζόταν σε ένα από τα πλοιάρια του Αποστόλου Πέτρου ή του Ιωάννου.