“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ “ο Τουρκικός στρατός κλείνει τεράστια συμφωνία αγοράς Εγγλέζικου Χάλυβα. Γιατί άραγε τώρα;”

Η τουρκικός στρατός  εξαγοράζει την British Steel, το άλλοτε καμάρι της βαριάς εγγλέζικης βιομηχανίας , με ότι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα των μνημονίων, όπως την κατάντησαν «οι σωτήρες μας διεθνείς  τοκογλύφοι». Για να μπει κάποιος στην ουσία αυτών που συμβαίνουν στις μέρες μας και στο παρασκήνιο, πρέπει να έχει διαβάσει και να ενστερνιστεί τα λεγόμενα – προφητευόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ και των άλλων Πατέρων μας. Μπορεί τους τούρκους να τους πάνε με το ευγενικό, αλλά «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό»  λέει μια δική μας παροιμία.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Σύμφωνα με πληροφορίες του bbc.com/news/business τα συνταξιοδοτικά προγράμματα (ταμεία)  του τουρκικού στρατού έρχονται σε συμφωνία για την εξαγορά της  British Steel. Το στρατιωτικό συνταξιοδοτικό ταμείο της Τουρκίας έχει φτάσει σε μια αρχική συμφωνία για την εξαγορά της British Steel»

«Είπα· φυλάξω τας οδούς μου, του μη αμαρτάνειν με εν γλώσση μου»

ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ)
Η ιστορία αυτή (του Σωκράτους) περιλαμβάνει γεγονότα που συνέβησαν στην Εκκλησία ανάμεσα στα έτη 305 και 439. Όποιος θέλει να τη διαβάσει, μπορεί να τη βρει στον 67ο τόμο της Ελληνικής Πατρολογίας του Migne.
*****
Παρακάτω δίνουμε σε μετάφρασι μερικές ωραίες πληροφορίες που αναφέρει ο ιερός ιστορικός για τους μεγάλους ασκητάς της Αιγύπτου μαζί με κάποια θαυμάσια λόγια τους που διέσωσε.