“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ : Σε κάποια στιγμή, θα μας υποστηρίξουν ανοικτά εμάς, γιατί θα καταλάβουν, ότι τα συμφέροντα τους είναι με την Ελλάδα, και όχι με την Τουρκία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας.
Ήρθε ο Αμερικάνος Υπουργός Οικονομικών σήμερα  και μας  επιβεβαίωσε κατά γράμμα αυτά που μας είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ το 1993.
ΝΑ ΓΙΑΤΊ οι πολιτικοί μας πρέπει να γνωρίζουν απ έξω και ανακατωτά τις προφητείες του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ αλλά δεν το τολμούν γιατί μίλησε και για αυτούς.

Ο Γέροντας Παΐσιος ασκητεύοντας στην Ι. Σκήτη των Ιβήρων και η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του

Στὴν Καλύβη τῶν Ἀρχαγγέλων.
Ὁ Πατὴρ Παΐσιος ἐπέστρεψε στὸ Ἅγιον Ὄρος ἀπὸ τὸ Σινᾶ, τὸν Μάϊο τοῦ 1964, καὶ πρῶτο μέλημά του ἦταν νὰ βρῆ Γέροντα, γιὰ νὰ κάνει ὑπακοή. Ἄφησε τὰ λίγα πράγματά του σὲ ἕνα κατάστημα στὶς Καρυὲς καὶ πῆγε στὴν Καψάλα, ὅπου ἀσκήτευε ὁ Ῥῶσος Πνευματικὸς παπα-Τύχων, τὸν ὁποῖο εἶχε γνωρίσει πρὶν ἀπὸ 10 χρόνια στὴν Μονὴ Ἐσφιγμένου. Τοῦ ζήτησε νὰ τὸν ἀναλάβει καὶ μάλιστα βρῆκε ἕνα Κελλὶ σ’ ἐκείνη τὴν περιοχή. 

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου
ΓΕΝΙΚΑ: Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ο σημαντικότερος προφήτης του Θεού, γιος του Σωβάκ καταγόμενος από τη Θέσβη της Γαλαάδ. Έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού ( אליהו ), που σημαίνει “Θεός μου είναι ο Ιεχωβά». Αναφορές στον Ηλία περιέχονται και στο Κοράνιο. (6:85· 37:123-132) Ο Ηλίας είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, κάνοντας τους Ισραηλίτες με μια φωνή να πουν: «Αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός» (Γ΄ Βασιλειών ιη' 39).

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πραγματικά φοβερή καταγγελία κατά των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι Αμερικανοί είχαν ετοιμάσει σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, κάνει στο σημερινό της φύλο η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, που εκφράζει και το προεδρικό περιβάλλον δια μέσω του πιο πιστού στον Ερντογάν Τούρκου αρθρογράφου, İbrahm Karagül.