“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Το Τουρκικό Ελικόπτερο εκτός από Πραξικοπηματίες Κουβαλά και Παγίδες … – Χρειάζεται Τεράστια Προσοχή

Όλη αυτή η φιλολογία και οι διάφορες απόψεις περί του ποιος οργάνωσε το πραξικόπημα στην Τουρκία είναι απόλυτα σεβαστές, βέβαια θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολη την περίπτωση όλο αυτό να το είχε στήσει ο Ερντογάν, ίσως στην πιο τραβηγμένη περίπτωση, να το άφησε να εξελιχθεί υπό την στενή παρακολούθηση της ΜΙΤ, όμως αυτό θα φανεί από την εξέλιξη των γεγονότων. Πάντως και εμείς ίσως στην θέση του Ερντογάν να το αφήναμε να εξελιχθεί όταν θα μαθαίναμε ποιοι άσχετοι πάνε να το οργανώσουνε, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να μην αποτελεί ένα μεγάλο ρίσκο, που δύσκολα το αναλαμβάνεις.

Ἡ λέξη ἀνάθεμα καί ἡ σημασία της

ὑπό τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου (Μαξίμοβιτς),  
Ἀρχιεπισκόπου τοῦ Σάν Φρανσίσκο
Ἡ ἑλληνική λέξη ἀνάθεμα, ἀποτελεῖται ἀπό δύο λέξεις: τήν ἀνά, πού εἶναι μία πρόθεση ἡ ὁποία δεικνύει κίνηση πρός τά ἄνω, καί τό θέμα, πού σημαίνει ἕνα ξεχωριστό τμῆμα ἀπό κάτι. Στή στρατιωτική ὁρολογία θέμα σήμαινε ἕνα ἀπόσπασμα· στήν πολιτική διακυβέρνηση, θέμα σήμαινε μία ἐπαρχία. Τώρα χρησιμοποιοῦμε τή λέξη «theme», πού προέρχεται ἀπό τό θέμα, γιά νά σημάνουμε μία συγκεκριμένη ἐνασχόληση [topic] μιᾶς γραπτῆς καί διανοητικῆς ἐργασίας. Κυριολεκτικῶς τό ἀνάθεμα σημαίνει τήν ἀνύψωση κάποιου ξεχωριστοῦ πράγματος.

Οργή στην Τουρκία κατά ΗΠΑ: «Οι Αμερικανοί βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα»!

του Πέτρου Αναστασίου
Τις ΗΠΑ κατονομάζει πλέον ανοικτά η τουρκική κυβέρνηση, ότι βρίσκονται πίσω από το αιματηρό πραξικόπημα που επιχείρησε να ανατρέψει τον Ρ.Τ,Ερντογάν και την εκλεγμένη ηγεσία της χώρας. Και όργανο των ΗΠΑ κατονομάζουν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, φυσικά, ο οποίος απολαμβάνει πολιτικού ασύλου στην Πενσιλβάνια

Ο Σουλτάνος έριξε τα ΧΑΡΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ του πραξικοπήματος και εισήλθε στην ΠΟΛΗ. Άραγε για πόσο;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Λαός που ξεβρακώνει τους στρατιώτες του έστω και αν αυτοί θεωρούνται πραξικοπηματίες δεν έχει μέλλον.
¨Στην Άγκυρα, δεκάδες πραξικοπηματίες έζησαν τον απόλυτο εξευτελισμό, καθώς αναγκάστηκαν να παραδοθούν γυμνοί, έχοντας βγάλει τις στολές τους, όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το αρχηγείο του Στρατού το οποίο είχαν καταλάβει.¨
Αυτοί οι  ¨ξεβρακωμένοι¨ στις γέφυρες του Βοσπόρου και αλλού  στρατιώτες πολεμούσαν τους Κούρδους αυτονομιστές πριν λίγο καιρό.