“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Οι τούρκοι θα κτυπήσουν με μπαμπεσιά και μετά θα δούνε την “ΑΝΑΣΤΑΣΗ”

Γράφει ο  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ: Γιατί οι θαλασσόλυκοι της μογγολικής στέπας στοχοποίησαν ΧΙΟ;
Ακριβώς γιατί  πίσω από την νήσο ΧΙΟ αν εξαιρέσεις τα γειτονικά ΨΑΡΑ το κεντρικό Αιγαίο είναι ελεύθερο και προβάλλει  στον 25ον Μεσημβρινό που είναι και η πρώτη  τούρκικη επιλογή  πριν δραστηροποιηθούν στο αξιόλογο ενεργειακά για αυτούς Βόρειο Αιγαίο μέχρι ανατολικά του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ  (βλ. κοιτάσματα Μπάμπουρα-Θάσος, Λαδοξέρα –Σαμοθράκη).

ΑΡΩΜΑ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ!

Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Μην κάνετε λανθασμένες αξιολογήσεις για το που μπορούμε να φτάσουμε για να υπερασπιστούμε την εδαφική μας κυριαρχία»
Προβληματισμός επικρατεί τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο Εξωτερικών για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Εορτάσθηκε η κατά θαυμαστόν τρόπον εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στην Ιεράν Μονήν των Ιβήρων

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και συμφώνως προς την Αγιορείτικη παράδοση, εορτάσθη την Τρίτη ημέρα της Διακαινησίμου, η κατά θαυμαστόν τρόπον εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στην Ιεράν Μονήν των Ιβήρων - Αγίου Όρους.
Πλήθος ευλαβών προσκυνητών από πολλά μέρη της υφηλίου, προσήλθαν και εφέτος με ευλάβεια πολλή για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, στο πρόσωπο της οποίας διαγράφεται μία πλούσια δέσμη ευγενών και δυνατών συναισθημάτων.

Π. Ήφαιστος: Οι Τούρκοι δοκιμάζουν τις αντοχές μας

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Οι Τούρκοι δοκιμάζουν τις αντοχές μας εκτιμά ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Παναγιώτης Ήφαιστος σχολιάζοντας την πρόσφατη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.
Συζητώντας με την υπογράφουσα, ο κ. Ήφαιστος έκανε την εκτίμηση ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχουν ενδείξεις πως σωρεία λαθών ενδέχεται να έχει μεταδώσει λάθος μηνύματα στην Τουρκία σχετικά με την ικανότητα αποτροπής της χώρας μας.