“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ἡ λύρα τοῦ Πόντου κρατᾶ συντροφιὰ σὲ στρατιῶτες στὴν Τουρκία!

Σχόλιο Θ.Π.: Μέγας εἶ, Κύριε, καὶ θαυμαστὰ τὰ ἔργα σου….
Ὑπηρετοῦν κάπου στὸ τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν καὶ στὴν πλειονότητά τους εἶναι φτωχὰ παιδιά. Ἐξάλλου τὰ παιδιὰ τῶν πλουσίων εἴτε πληρώνουν τὴ θητεία τους, ὅπως ἔχουν δικαίωμα μὲ βάση τὸ σχετικὸ νόμο, εἴτε παίρνουν ἀπαλλαγὴ γιὰ λόγους ὑγείας ἢ λόγω... τρέλας. To ἐνδιαφέρον εἶναι ὅτι πολλοὶ ἀπὸ τοὺς στρατιῶτες οἱ ὁποῖοι ὑπηρετοῦν τὴ θητεία τοὺς σ’αὐτὴ τὴν περιοχή, ποὺ ἐγκυμονεῖ πολλοὺς κινδύνους λόγω τῆς μακροχρόνιας ἔνοπλης σύγκρουσης τουρκικοῦ κράτους-Κούρδων, κατάγονται ἀπὸ διάφορες περιοχὲς τοῦ Πόντου.

Ο Ηγέτης πρέπει να είναι θεοσεβής, για να έχει την ευλογία του Θεού

*Μια και ξαναπάμε σε εκλογές, να δούμε πως πρέπει να είναι ο σωστός ηγέτης κατά τα βυζαντινά και ορθόδοξα πρότυπα. Μακάρι να αξιωθούμε να μας στείλει ο Θεός έναν τέτοιο ηγέτη, που να είναι θεοσεβής και δίκαιος.
~Το μυστικό όπλο των Βυζαντινών, με το οποίο ο ηγέτης καταξιώνεται την αποστολή του και επιτυγχάνει το έργο του, είναι η θεοσέβεια και η εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού. Ο Θεός ευλογεί τις προσπάθειες των θεοσεβών ηγητόρων.

Όσιος Παΐσιος: «Δεν ελέγχεται πια η κατάσταση – Μόνο από πάνω, ότι κάνει ο Θεός»

…Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο διάβολος βάλθηκε να καταστρέψει τα πλάσματα του Θεού. Έχει κάνει παγκοινιά, να καταστρέψει τον κόσμο.
Λύσσαξε, γιατί άρχισε να μπαίνει στον κόσμο η καλή ανησυχία. Είναι πολύ αγριεμένος, γιατί γνωρίζει ότι είναι λίγη η δράση του. Τώρα, κάνει όπως ένας εγκληματίας που, όταν τον κυκλώνουν, λέει: «Δεν έχω σωτηρία! Θα με πιάσουν!» και τα κάνει όλα γυαλιά – καρφιά. Ή όπως οι στρατιώτες, που εν καιρώ πολέμου, όταν τελειώσουν τα πυρομαχικά, βγάζουν την λόγχη ή το σπαθί και ρίχνονται και ότι γίνει. Σου λέει: «Έτσι κι αλλιώς χαμένοι είμαστε – ας σκοτώσουμε όσο πιο πολλούς μπορούμε».