“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Όσιος Παΐσιος, διαρκώς προσευχόμενος για όλη την Οικουμένη

Το μυστικό της αγάπης του Γέροντα προς τον άλλον, η ακριβέστερα προς το κάθε άλλο, ήταν η κένωσή του σε αυτό. Λησμονούσε εντελώς τον εαυτό του και γινόταν ο άλλος η το άλλο. Έλεγε χαρακτηριστικά: «Από την στιγμή που ο άνθρωπος έρθει στην θέση του άλλου, μετά όλους μπορεί να τους αγαπήση…Τα πάντα τα χωράει μέσα του και βγαίνει ο εαυτός του από την αγάπη του»[8].

Έκρηξη φτώχειας στη Γερμανία της Μέρκελ - 12,5 εκατ. πολίτες ζουν κάτω από το όριο

Στο υψηλότερο σημείο της από την επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, το 1990, έχει φτάσει η φτώχεια στην πιο ισχυρή χώρα της Ε.Ε. Σύμφωνα με νέα μελέτη περίπου 12,5 εκατομμύρια Γερμανοί είναι πλέον καταχωρημένοι ως «φτωχοί», δηλαδή έχουν εισόδημα 60% λιγότερο από το μέσο όρο.

ΕΝΕΡΓΟ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσοκινεζικές ασκήσεις "στήριξης" της Ελλάδας ν.α. Κρήτης και ν.α. Μεγίστης
Σε "στήριξη" της ελληνικής κυβέρνησης προχωρούν Ρωσία και Κίνα οι οποίες θα διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις ν.α. της Κρήτης και ν.α. της Μεγίστης τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες.

“Θα φανεί ποιος θέλει λύση”

Σκληρή απάντηση κυβερνητικών πηγών στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για το «όχι» του Βερολίνου στο ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης. 
«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. «Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι» τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Η Ισπανία… ανέκαμψε! Ο λαός κοιμάται στους δρόμους

Η φωτογραφία γίνεται viral στο Twitter την Πέμπτη και από εκεί την αναδημοσιεύουμε. Είναι μια εικόνα χίλιες λέξεις για το κατά πόσο η Ισπανία του υποτακτικού του Βερολίνου, Ραχόι, βγήκε από την κρίση, όπως μας λένε…
Ιδού το ισπανικό success story! Άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες, άστεγοι αναζητούν προστασία να κοιμηθούν στους υπόγειους αυτοκινητοδρόμους.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΛΛΟΙ θα “ξεβρακωθούν”

Βροχή τα δημοσιεύματα, μαύροι οι συλλογισμοί των Ελλήνων. Τέτοιες στιγμές χρειάζεται του ΘΕΟΥ η υπομονή.
Ότι και να γίνει ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ θα μας σώσει από τον βέβαιο πνιγμό που μεθοδεύουν ύπουλα για το Ορθόδοξο Ελληνικό Έθνος, ΑΥΤΟ άλλωστε είναι και το “κάρφος” στα σχέδια των νεοποχιτών του σκότους.

Bloomberg: Η Γερμανία θα λάβει υπόψη και τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας για την ΕΕ

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ»
Η στρατηγική σημασία που έχει η Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να πείσει τη Γερμανία να κάνει παραχωρήσεις, όσο και τα οικονομικά επιχειρήματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μία νέα συμφωνία βοήθειας της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.