“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τουρκία: Συνεχίζεται το σίριαλ με τα «ανάκτορα» του Ερντογάν

Σχόλιο Θ.Π.: Φαίνεται πως ο «Σουλτάνος» θεωρεί τους Τούρκους πολίτες ιθαγενείς, σαν κι αυτούς που ανακάλυψε εκεί μακριά… στην Αμερική
Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για σκανδαλώδεις σπατάλες
Το σίριαλ με τα «ανάκτορα» του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζεται, καθώς νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στην επιφάνεια για σκανδαλώδεις σπατάλες, καταχρήσεις, παραβάσεις κρατικών διαταγών, δικαστικών αποφάσεων κλπ.
Ο τούρκικος Τύπος αποκαλύπτει την Τρίτη ότι το κόστος του «Λευκού Ανακτόρου» στην Άγκυρα θα φθάσει τα 2.5 δις τουρκικές λίρες (περίπου 900 εκατ. ευρώ) και όχι 1.37 δις (500 εκατ. ευρώ) όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Τρεις ελληνορθόδοξες εκκλησίες και ένα ιστορικό αγίασμα έρχονται ξανά στην επικαιρότητα, στην περιοχή του Tekkeköy, στην Σαμψούντα του Πόντου, μια περιοχή που πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών είχε πυκνό ελληνορθόδοξο πληθυσμό ενώ ήταν από τις περιοχές που υπέστη τα πάνδεινα στην ποντιακή γενοκτονία από τους Οθωμανούς Τσέτες και τα κεμαλικά στρατιωτικά τμήματα.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Akşam, οι εργασίες ανάδειξης των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων στην περιοχή Tekkeköy της Σαμψούντας του Πόντου, είχαν σαν αποτέλεσμα να ξαναβρεθεί ένα ιστορικό ελληνορθόδοξο αγίασμα, καθώς και άλλες τριάντα πηγές που χρησιμοποιούνταν από τον ελληνορθόδοξο ποντιακό ελληνισμό όταν ζούσε στην περιοχή. 

Η οργή των Ευρωπαίων κατά του πολιτικού συστήματος

-οι βαρύτατες συνέπειες για τον Ελληνικό Λαό-
Η κρίση εις την Ελλάδα βαθαίνει. Αν και έχουν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια  επαχθών Μνημονίων που έχουν εξαθλιώσει εις την κυριολεξία τον Ελληνικό Λαό. Και αυτό είναι ήδη γνωστό σε όλους τους Ευρωπαίους πολιτικούς και πολίτες. 

O μπρούτζος...

Γέροντα Παΐσιου Ἁγιορείτη
“Αλλοίμονο και τρις αλλοίμονο στα μπρούντζα που τα γυαλίζουν μερικοί άνθρωποι και ξεγελάνε τον κόσμο ότι είναι χρυσάφι. 

Διπλή η σεισμική δόνηση !!! Κουνήθηκαν Βοιωτία και Εύβοια με 5,2R

Σεισμική δόνηση μεγάλης έντασης και διάρκειας σημειώθηκε στις 01:05 με επίκεντρο περιοχή 76 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.  Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.  Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική, αλλά και στους νομούς Βοιωτίας και Εύβοιας.