“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

☦ Από τον Σεπτέμβριο και μετά θα καταλάβουμε γιατί κλαίει και μυροβλύζει η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ τόσους μήνες.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 Η επίμονη αμετανοησία  είναι λογικό να μας κάνει όλους ανεπίδεκτους μάθησης των πρωτόγνωρων αυτών έκτακτων και πρωτοφανών ΘΕΟΣΗΜΕΙΩΝ που συμβαίνουν μέσα στην εκκλησιαστική ιστορία.

Πάει να κλείσει ένας χρόνος από την ΔΑΚΡΥΡΡΟΗ της Υπεραγίας Θεοτόκου που συνέβη αίφνης ανήμερα του Γεννεσίου ΤΗΣ στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020 και ανήμερα της εορτής της Εφέστειας αυτής εικόνας που κοσμεί και χαριτώνει τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα ως ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ.

☦ Ο Πύρινος Άγιος: Ηλίας ο Θεσβίτης (Φώτης Κόντογλου)

Σήμερα 20 Ιουλίου είναι η μνήμη του προφήτη Hλία. Aυτός ο άγιος ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους, και με όλο που ήτανε άνθρωπος, φαίνεται σαν κάποιο υπερφυσικό και μυστηριώδες πλάσμα, που έρχεται και ξανάρχεται στον κόσμο.

Oι Iουδαίοι περιμένανε να ξανάρθει στον κόσμο, για τούτο θαρρούσανε πως ο άγιος Iωάννης ο Πρόδρομος ήτανε ο Hλίας. Kαι τότε που ρώτησε ο Xριστός τους μαθητές του “Ποιος, λένε, πως είμαι, οι άνθρωποι;”, του απαντήσανε πως λέγανε πως ήτανε ο Hλίας ή κάποιος άλλος από τους προφήτες. O προφήτης Mαλαχίας, που έζησε πολύ υστερώτερα από τον Hλία, λέγει:

☦ “Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν”

Είναι όντως συγκλονιστικό αυτό που αναφέρει  ο Άγ. Ιω. Χρυσόστομος:

«Μου αναπτέρωσες πολύ το κουράγιο και μ’ έκανες να σκιρτώ από χαρά γιατί, αφού μου ανήγγειλες τα δυσάρεστα, πρόσθεσες τη φράση, που πρέπει να λέμε σε όλα όσα συμβαίνουν: «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν» (δηλ. Δόξα στον Θεό για όλα)

Αυτή η φράση είναι θανατηφόρο πλήγμα για τον διάβολο!

☦ Ο φθόνος μετατρέπει τον άνθρωπο σε Διάβολο.

Ο φθόνος μετατρέπει τον άνθρωπο σε Διάβολο. Τον μετατρέπει σε άγριο δαίμονα. Από φθόνο έγινε ο πρώτος φόνος· έτσι αγνοήθηκε η φύση, έτσι μολύνθηκε η γη. Τίποτα πιο ολέθριο δεν τρυπώνει στις ψυχές των ανθρώπων, από το πάθος του φθόνου, ο οποίος πολύ λίγο λυπεί και κάνει κακό στους άλλους, αφού το μεγαλύτερο κακό το παθαίνει πρώτα αυτός που φθονεί.  Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

☦ “Μέχρι να πεθάνης , θα προσεύχεσαι και θα λές ''Κύριε Ιησού Χριστέ, δώρησέ μου πραότητα, ταπείνωση και απλότητα''.

Ελέγε ο π.Ευμενιος σε ένα πνευματικό του παιδί:

“Μέχρι να πεθάνης , θα προσεύχεσαι και θα λές ''Κύριε Ιησού Χριστέ, δώρησέ μου πραότητα, ταπείνωση και απλότητα''.

''Μέχρι να πεθανης'', του έλεγε...

''Εγώ είμαι νέος. Εγκράτεια;''

☦Ένα θαύμα της Παναγίας, που έγινε γνωστό στον Αραβικό κόσμο

Ένας μουσουλμάνος Σαουδάραβας βγήκε στα μέσα ενημέρωσης και διηγήθηκε ένα ζωντανό συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε όλη του τη ζωή. Το διηγήθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη και προφανώς σε όλες τις γειτονικές χώρες.

Παντρεύτηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα, πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Οπότε πέρασαν τα χρόνια και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά, παρόλο που είχαν πολλά χρήματα και πήγαν σε πολλούς γιατρούς.

☦ Τους έκανε αξιωματικούς!

Επειδή έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για την ανθρωπότητα, ο Θεός πήρε ορισμένους ανθρώπους και τους έκανε αξιωματικούς! Τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ γρήγορα. Ο διάβολος θα κυριαρχήσει. Όσοι τον πλησιάσουν, θα τους τσακίσει, θα τους συντρίψει. Φίλους αυτός δεν έχει.  Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης

☦ Γέροντας Φιλόθεος: Τον είδαν να είναι πάνω από το έδαφος και να αστράφτει όπως ο ήλιος!

Όταν ζούσε ο πατήρ Αβραάμ Σαμαράς, εξαίρετος Μοναχός της Λογγοβάρδας [Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Λογγοβάρδας Πάρου], αναφερόμενος στα ποικίλα χαρίσματα και τις αρετές του οσίου Γέροντα [Γέροντας, π. Φιλόθεος Ζερβάκος], μας ανέφερε και το έξης περιστατικό.

– Όταν υπηρετούσα στην πόλη της Λάρισας ως υπάλληλος είχε έλθει ο π. Φιλόθεος για να επιτελέσει πνευματικό έργο, δηλαδή για να εξομολογήσει και να κηρύξει.