“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σκηνές αποκάλυψης στην Κωνσταντινούπολη (εικόνες και βίντεο)

Σχόλιο Θ.Π.: Φαίνεται ότι “εισακούσθηκαν” οι προσευχές των “αδελφών” μουσουλμάνων έξω από την Αγία Σοφία !!!
Σφοδρές πλημμύρες σάρωσαν την Τουρκία !!!
Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει στην Κωνσταντινούπολη, σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε την μεγαλούπολη

Αποσταθεροποίηση Βουλγαρίας, ενεργοποίηση Μουσουλμανικού τόξου και πάμε προς Αιγαίο πλευρά;

Μήπως ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθεί το “ώριμο” πλέον Μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια;
Η άθλια κατάσταση της βουλγαρικής οικονομίας και η εξαθλίωση του βουλγαρικού λαού  μαζί με την γεωστρατηγική απαξίωση της βουλγαρίας  έφεραν την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση στην γειτονική χώρα να είναι δυναμικά αποφασισμένες εδώ και καιρό όσον αφορά την υλοποίηση του έργου της διέλευσης του αγωγού South Stream από την επικράτεια της .

Μήπως διχοτομούμε μόνοι μας το Αιγαίο; Η Ελληνική Κυβέρνηση καλείται να επανορθώσει επειγόντως.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος,Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)
Τα σχέδια της τουρκικής διπλωματίας για τη διχοτόμηση του Αιγαίου δεν είναι σημερινά. Ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1965 όταν, κατά τη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας παρουσίασε χάρτη που χώριζε το Αιγαίο σε δύο μέρη. Οι Τούρκοι ζητούσαν να αναλάβει η Άγκυρα την ευθύνη της αεράμυνας του ανατολικού τμήματος.

Σε όποιον μου απευθύνει τούτη την προσευχή, οι ουρανοί θα ανοίγουν και το έλεός Μου θα τον σώζει

"Όλη η τέχνη είναι αυτή ακριβώς. Είτε περπατάς είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε εργάζεσαι, είτε βρίσκεσαι στην εκκλησία, άσε τη προσευχή αυτή να γλιστρήσει από τα χείλη σου “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με” με τη προσευχή αυτή στην καρδιά σου θα βρεις εσωτερική ειρήνη και γαλήνη σώματος και ψυχής"  (Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ)

Συγκλονίζει η εξομολόγηση Αιγιώτη συνταξιούχου που του έκοψαν το ΕΚΑΣ: “Να πάω να αυτοκτονήσω ή να κλέψω;”

Από 800 ευρώ σύνταξη έφτασε να παίρνει 234!
Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Αιγιώτη Παύλου Κοντινού, ο οποίος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά» μετά τη μείωση της σύνταξης και το κόψιμο του ΕΚΑΣ, καθώς του μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή Mega Σαββατοκύριο, ο κ. Κοντινός περιέγραψε πώς από 800 ευρώ που έπαιρνε σύνταξη, έφτασε τώρα να παίρνει 234!

Μια ιστορία σαν παραμύθι μα είναι αληθινή: Η εικόνα του Αρχαγγέλου στον Ι.Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Της Γιώτας Παμπάλου
Όσες φορές κι αν πέρασα την Πύλη του Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο στα Βόρεια της Λέσβου, όσες φορές κι αν Τον αποχαιρέτησα τον Ταξιάρχη ,τον Αρχάγγελο ,πάντα σιγοψιθύριζα: Αξίωσε με στον δρόμο σου να ΄μαι, Αξίωσε με  να ΄ρθω να σε ματαδώ! και θαρρώ πια πως στην πορεία των χρόνων, πως με ακούει, και  με αξιώνει η επιθυμία μου να γίνεται αληθινή. Ταξίδεψα ψηλά στα  σύννεφα, πετώντας μέσα σε  "σιδερένιο πουλί" επτά φορές  και με την χαρμολύπη στην καρδιά να σκύβω και να ασπάζομαι την μορφή του στην σμιλεμένη εικόνα από τα χέρια του Μοναχού Γαβριήλ...του μόνου επιζώντος από τα χέρια των Σαρακηνών πειρατών.

Το βασίλεμα του Ηλίου

Φώτη Κόντογλου
Έχουμε στο σπίτι μας ένα μικρό δωμάτιο μ' ένα εικονοστάσι, που βρίσκεται προς τη μιά γωνιά του. Απάνω στο εικονοστάσι είναι βαλμένο, στη μέση, ένα παλιό μεγάλο Ευαγγέλιο με ασημωμένες τάβλες, ένας αρχαίος σκαλιστός σταυρός, ένα μικρό κουτάκι με άγιο λείψανο, ένα ασημένο χέρι, μεγάλο όσο είναι το φυσικό χέρι, που έχει μέσα άγιο λείψανο της αγιάς Παρασκευής, και κάμποσα εικονίσματα, που ανάμεσά τους είναι μία μεγάλη εικόνα της αγιάς Παρασκευής, παλιά κι ασημωμένη από τέμπλο.

ΗΠΑ προς ΤΟΥΡΚΙΑ: “Μη μας απασχολείται με τις ενδοοικογενειακές σας διαμάχες”

Άδειασε τον Ερντογάν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία…
Μη μας απασχολείται με τις ενδοοικογενειακές σας διαμάχες (!) ήταν ουσιαστικά το σχόλιο του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Francis J. Ricciardone, όταν ρωτήθηκε εάν η χώρα του σκέφτεται να προχωρήσει στην έκδοση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών απ’ όπου διοικεί την αυτοκρατορία του…