«Ἐξ ὕψους κατῆλθες ὁ εὔσπλαγχνος, ταφὴν καταδέξω τριήμερον, ἵνα ἡμᾶς ἐλευθερώσῃς τῶν παθῶν. Ἡ ζωὴ καὶ ἡ Ἀνάστασις ἡμῶν, Κύριε δόξα σοι.»
☦ “Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”
☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"
Παρασκευή 1 Απριλίου 2022
☦ «Χαίρε, χρωτός του εμού θεραπεία· χαίρε, ψυχής της εμής σωτηρία».( Στάσις Δ΄Ψ6 )
Η Θεοτόκος, Μητέρα του Θεού, αλλά και Μητέρα του ανθρώπου. Η
μητρική της, λοιπόν, ιδιότητα την προωθεί στην υπερπροστασία του κάθε ανθρώπου,
ειδικά και προσωπικά.
Η σωματική του ακεραιότητα, τίθεται υπό τη προστασία της. Οι ασθένειες του σώματος θεραπεύονται από Εκείνη, αφειδώλευτα. Ιατρός ανάργυρη και πρόθυμη, προστρέχει σε κάθε επίκληση και πρόσκληση και προσφέρει την ίαση, την ενθάρρυνση, την ενίσχυση, τη παραμυθία, την ελπίδα.
☦ “Δίνουμε ἐξετάσεις καί ὁ καθένας θά κριθεῖ ἀπό τίς πράξεις καί τίς παραλείψεις του”
Ὑγειονομικοί σέ ἀναστολή, ὥρα μηδέν. 30 Μαρτίου, 2022
Ἡ δίκαιη ἀγανάκτηση γιά τόν ἀπάνθρωπο τρόπο πού ἀντιμετωπίζονται οἱ ἀνεμβολίαστοι ὑγειονομικοί στή χώρα μας, μᾶς ἀναγκάζει νά ἐπανέλθουμε στό θέμα τῆς ἀναστολῆς ἐργασίας τῶν ἀνθρώπων αὐτῶν, ἡ ὁποία ἀντί νά ἀνακληθεῖ ὡς ἔπρεπε, παρατάθηκε μέχρι τό τέλος τοῦ ἔτους! Ἡ καταφανής ἀδικία εἰς βάρος τους καί ὁ βίαιος τρόπος πού τούς ἀντιμετωπίζουν οἱ «ὑπηρέτες τοῦ λαοῦ», δέν μποροῦν νά μᾶς ἀφήνουν ἀδιάφορους. Αἰσθανόμαστε, ὅτι ἄν δεν ὑψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας, ἄν δέν σταθοῦμε δίπλα στούς δοκιμαζομένους ἀδελφούς μας, θά ἔχουμε μερίδιο εὐθύνης σέ αὐτή τήν ντροπιαστική γιά τήν κοινωνία μας κατάσταση.
☦ ΕΊΠΕ ΓΈΡΩΝ: “Οι ψυχές που μετανοούν ανήκουν στο Χριστό!”
Οι ψυχές που
μετανοούν ανήκουν στο Χριστό!
Εκεί.. Μαζί με τον
ληστή, την πόρνη, τον άσωτο, τους κλέφτες και τους απατεώνες.. Τους σκάρτους..
Τους τελευταίους.. Γιατί αυτό που μας καταστρέφει δεν είναι η αμαρτία.. Είναι η
αμετανοησία.
"Εγώ ήρθα να
σώσω αμαρτωλούς, να φωτίσω σκοτισμένους".
☦ Εορτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας
Τη μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας τιμά σήμερα, 1 Απριλίου, η Εκκλησία μας.
Τον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας συνέγραψε ο Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ο οποίος συνέγραψε διάφορα ασκητικά και υμνογραφικά κείμενα που διαποτίζονται από το πνεύμα της Ορθοδόξου θεολογίας και της ασκητικής παραδόσεως.
Η Οσία Μαρία γεννήθηκε στην Αίγυπτο και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουστινιανού (527 - 565 μ.Χ.). Από τα δώδεκα χρόνια της πέρασε στην Αίγυπτο μια ζωή ασωτίας, αφού από την μικρή αυτή ηλικία διέφθειρε την παρθενία της και είχε ασυγκράτητο και αχόρταγο το πάθος της σαρκικής μείξεως.
☦ "εγώ θα σε προφυλάξω από την ώραν του πειρασμού και της ταλαιπωρίας, που μέλλει να έλθη και να απλωθή εις όλην την οικουμένην, δια να θέση εις δοκιμασίαν αυτούς, που κατοικούν εις την γην."
Αποκ. 3,10 ὅτι ἐτήρησας τὸν λόγον τῆς ὑπομονῆς μου, κἀγώ
σε τηρήσω ἐκ τῆς ὥρας τοῦ πειρασμοῦ τῆς μελλούσης ἔρχεσθαι ἐπὶ τῆς οἰκουμένης ὅλης,
πειράσαι τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς.
Αποκ. 3,10 Και τούτο, διότι συ ετήρησες τον λόγον μου, που ομιλεί περί της υπομονής εις τας θλίψεις και τους διωγμούς. Και εγώ θα σε προφυλάξω από την ώραν του πειρασμού και της ταλαιπωρίας, που μέλλει να έλθη και να απλωθή εις όλην την οικουμένην, δια να θέση εις δοκιμασίαν αυτούς, που κατοικούν εις την γην.
☦ Χαίροις ο τών Φαράσων βλαστός….
Ήχος πλ. α΄. Χαίροις ασκητικών.
Χαίροις ο τών Φαράσων βλαστός, Αγίου Όρους ποταμός ο αείροος, ο φοίνιξ τής ευσεβείας, τής Σουρωτής ο τροφός, τών ενασκουμένων το υπόδειγμα, Σινά το καλλώπισμα, και Κονίτσης ο κάτοικος, πάσης Ελλάδος, ο υπέρλαμπρος ήλιος, ο νεότητος, φροντιστής και επίκουρος, άνθρωπος επουράνιος, και ένσαρκος άγγελος, ο ιατρός τών νοσούντων, και αλγουμένων ανάπαυσις, Παΐσιε πάτερ, Εκκλησίας νέον άστρον, το πολυθαύμαστον.