“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τα ελληνικά ανοίγματα εκτός ΕΕ θα συνεχιστούν από την Αθήνα κι ας μην "τράκαραν τα τρενάκια"!

Σχόλιο Θ.Π.: Τελικά ούτε τα τρενάκια συγκρούστηκαν, ούτε και το χαρτί εξαφανίστηκε όπως μας έλεγαν προεκλογικά. Και τους βλέπουμε αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες να αρθρογραφούν και να τηλε-πωλούν χωρίς να έχουμε ακούσει ακόμη τη συγνώμη τους….
Ανεξάρτητα από το τι πραγματικά αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες -και το οποίο σύντομα θα μάθουμε- όλα δείχνουν ότι επιτεύχθηκε μια συμφωνία που δεν επιβεβαιώνει όσους ανησυχούσαν για κάποια ξαφνική καταστροφή. Τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας θα τις μάθουμε τα επόμενα 24ωρα ,άλλα είναι σίγουρο ότι συνεχίζουμε να βαδίζουμε μαζί με την …μεγάλη “ευρωπαϊκή οικογένεια” στην οποία “κουμάντο” κάνει η Γερμανία.

Ξεκίνησε η πρώτη επίσημη δίωξη του αντιοικουμενιστή ιερέα π. Νικόλαου Μανώλη

Ο οικουμενισμός δείχνει τα δόντια του μέσα στην Ορθοδοξία. Πεντάλεπτο αποκαλυπτικό βίντεο που αξίζει να δείτε όλοι. Γιατί απειλείται με καθαίρεση ο π. Νικόλαος Μανώλης από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης [ΒΙΝΤΕΟ] katanixis.blogspot.gr

Γ. Βαρουφάκης: “Δεν υπάρχει plan B - Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα χαθούμε”

“ΤΟ 2010 ΔΕΝ ΣΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΩΣΑΝΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ”
Για όλους και για όλα μιλά ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian εξηγώντας πως το πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδας το 2010 δεν ήταν για τους Έλληνες αλλά για τις τράπεζες.  

Υπό διάλυση και το ΠΑΣΟΚ

"Σφάχτηκαν" Βενιζέλος και Φώφη για την ηγεσία του κόμματος - "Αυτά που λες είναι προκλητικά και ιταμά"
Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς για άλλη μία φορά φαίνεται πως τα εσωκομματικά προβλήματα του κόμματος ήταν τεράστια και λαμβάνουν τέτοιες διαστάσεις που όλα είναι πιθανά, ακόμα και μία νεά διάσπαση. 
Πρωταγωνιστές του νέου άγριου καυγά ήταν ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος με την κα Φώφη Γεννηματά, η οποία δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. 

Με ποιους τελικά είναι ο Σαμαράς;

Ο Σαμαράς «στηρίζει» τις διαπραγματεύσεις υπογράφοντας κείμενο κατά της Ελλάδας
Αναχωρώντας για τις Βρυξέλλες και τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο Αντώνης Σαμαράς εμβρόντητος από την πρωτοφανή στήριξη που έχει η νέα ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους για το ελληνικό πρόγραμμα και υπό τις ασφυκτικές πιέσεις από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αναγκάστηκε να πει ότι θα στηρίξει τις ελληνικές προσπάθειες.

ΟΠΟΙΟΣ κάνει κωλοτούμπα ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ του ΠΛΟΙΟΥ θα πέσει πρώτος στην Θάλασσα.

Όλοι κάνουν υποθέσεις. Ακόμα δεν υπάρχει τίποτε χειροπιαστό. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Η Ελλάδα ματώνει μέσα και έξω. Τα αστραφτερά παγωμένα χαμόγελα με τα άσπρα δόντια από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να γίνουν γιαταγάνια  επί των καταχρεωμένων Ελληνικών κεφαλών.

Παιδί μου, εάν προσέχεις ό,τι σου γράφω...

(Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού)
Λοιπόν βιάσου. Λέγε διαρκώς την ευχή. Να μη σταματά καθόλου το στόμα. Έτσι θα την συνηθίσεις μέσα σου και κατόπιν θα την παραλάβει ο νους. Μη ξεθαρρεύεις στους λογισμούς, διότι γίνεσαι μαλθακός και μολύνεσαι. «Ευχή, βία φύσεως διηνεκής», και θα δεις πόση Χάρη θα λάβεις.
Η ζωή του ανθρώπου, παιδί μου, είναι θλίψη, διότι είναι στην εξορία. Μη ζητείς τελεία ανάπαυση. 

Αποκάλυψη Βόμβα του ΥΕΘΑ : “οι Τούρκοι να είναι βέβαιοι πως δεν είναι μόνοι τους στην περιοχή”

Βόμβα μεγατόνων έριξε χθες το βράδυ ο Έλληνας ΥΕΘΑ απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας "Φιλελεύθερος της Κύπρου" αποκαλύπτοντας οτι οι Τούρκοι δεν είναι μόνοι τους στην Περιοχή …
Αν το αποκρυπτογραφήσουμε σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει στην περιοχή της Κύπρου και ειδικότερα στην ΑΟΖ ναυτική Δύναμη το όπερ σημαίνει, μόνο ένα πράγμα. Τα καλύτερα συμβατικά υποβρύχια στον Κόσμο είναι τα Ελληνικά 

Το «χρυσό» συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς για την Υγεία! Τι ανακάλυψε ο Π.Κουρουμπλής

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Χρυσές απεδείχθησαν για τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και την περιβόητη Task Force οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
Ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του χρυσή συμφωνία με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ. Μελέτες που όμως είχε ζητήσει ταυτόχρονα από Έλληνες επιστήμονες οι οποίες βεβαίως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης: “Να διαγράψετε το "εγώ" από το λεξιλόγιο σας, παιδιά”

Φεβρουάριος του 1988
Στις Καρυές κάνει αρκετό κρύο. Έχει σημαντικό υψόμετρο. έχει και υγρασία που δυσκολεύει τα πράγματα. Σήμερα όμως είναι ξερός ο καιρός. Έχει κι ένα αεράκι που αν είσαι καλά ντυμένος το απολαμβάνεις. Είναι απόγευμα. Μόλις έπεσε ο ήλιος πίσω από το βουνό.Προχωρούμε στο μονοπάτι μαζί με τον π. Παΐσιο. Στον δρόμο συναντούμε τον π. Καλλίνικο από τη Σκήτη του Κουτλουμουσίου. Φθάνουμε στο ξύλινο γεφυράκι του. 
Γύρω μας φουντουκιές γυμνές χωρίς φύλλα. Μόνο κλαδιά.