“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μάζες ιρανικού Στρατού μπαίνουν στην Συρία - Ενεπλάκησαν σε σκληρές μάχες με το ISIL (vid)

50.000 ΙΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ QUDS
Το Ιράμ σπεύδει να βοηθήσει με δεκάδες χιλιάδες Στρατού και όπλα την κυβέρνηση Ασαντ στην Συρία, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζει ίχνη "πολεμικής κόπωσης", καθώς έχει χάσει μεγάλο μέρος των εδαφών στο εσωτερικό της χώρας από το ISIL.

Πόσες φορές σήμερα θα δολοφονούσανε τον Καποδίστρια;

Φώτο www.paraskhnio.gr
Χρέη τότε, χρέη και σήμερα… Οι τοκογλύφοι πάντα στο τέλος μιλάνε με σφαίρες ίσια στην καρδία της πατρίδας.
Για την δολοφονία του Καποδίστρια ο Ελβετός φιλέλληνας Ι.Γ. Εϋνάρδος είπε: «Όστις δολοφόνησε τον Καποδίστρια, δολοφόνησε την πατρίδα του. Ο θάνατός του είναι συμφορά για την Ελλάδα και δυστύχημα ευρωπαϊκών.»

Βαρύ πλήγμα για τις βλέψεις Ερντογάν μετά τη νίκη-ήττα του AKP στις κάλπες

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα τελικά αποτελέσματα το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης απέσπασε 258 έδρες, χάνοντας την αυτοδυναμία για πρώτη φορά από το 2002. Το αποτέλεσμα αυτό βάζει το AKP περισσότερες από 70 έδρες μακριά από τις 330 που απαιτούνται για την συνταγματική αναθεώρηση, που θα αύξανε τις εκτελεστικές εξουσίες του προέδρου Ερντογάν, Ιστορική μέρα για τους Κούρδους που μπαίνουν για πρώτη φορά ως κόμμα στη Βουλή. Πολλά τα σενάρια για την επόμενη μέρα.

Ο Θρύλος για την βύθιση της Αγίας Τράπεζας της Αγ. Σοφίας, όταν έπεσε η Πόλη

O θρύλος λέει πως 3 ενετικά καράβια μετέφεραν τα κειμήλια από την Αγία τράπεζα της Αφ. Σοφίας, που βυθίστηκε στα νερά του Βοσπόρου στην περιοχή του Μαρμαρά.
Από τότε μέχρι σήμερα στο σημείο εκείνο που είναι βυθισμένη η Αγία Τράπεζα τα νερά της θάλασσας είναι πάντοτε ήρεμα και γαλήνια, ασχέτως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην γύρω περιοχή. Το φαινόμενο μαρτυρούν και σύγχρονοι Τούρκοι επιστήμονες, που έχουν κάνει κατά καιρούς απόπειρες να ανακαλύψουν που οφείλεται αυτό το περίεργο φαινόμενο, αλλά λόγω της λασπώδους σύστασης του βυθού, απέβησαν άκαρπες.