“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ειδικές δυνάμεις στο Αιγαίο η αιχμή του δόρατος της "Ελληνικής δύναμης ταχείας αντίδρασης"

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, με την ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης. Εμείς σας παρουσιάζουμε την αιχμή του δόρατος των δυνάμεων αυτών, τις ειδικές δυνάμεις στο Αιγαίο!!!

Πράσινο φως των ΗΠΑ για μονομερή επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν;

Σύμφωνα με Ισραηλινά δημοσιεύματα οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προσφέρουν στο Ισραήλ εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό ώστε να είναι σε θέση να επιχειρήσει εναντίον του Ιράν μονομερώς. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί να εξοπλίσουν το Ισραήλ με τα...τελευταίας γενιάς αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, άλλαξαν στάση και προτίθενται τώρα να το κάνουν. Ο αριθμός των αεροσκαφών δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστός.

Μιχάλης Ιγνατίου: Κάποιο λάθος κάνει ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ΑΟΖ με τη Μάλτα [χάρτης]

«Κάποιο λάθος πρέπει να έκανε αυτός που έγραψε την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Διότι-αν δεν κάνω λάθος, και παντογνώστης ΔΕΝ είμαι και το παραδέχομαι- η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα με τη Μάλτα» γράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στην προσωπική του ιστοσελίδα. Και συνεχίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο σημείωμά του που έχει τίτλο: «Η άγνοια, οι επικοινωνιολόγοι και όλοι οι άλλοι»:

Έλληνα, ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;

Ελληνίδα και Έλληνα,
Κατάλαβες τώρα πόσο γρήγορα μπορούν να στα πάρουν όλα, να τα καταστρέψουν όλα, όπως έκαναν και στην Κύπρο; Κατάλαβες τώρα πόσο μακριά θέλουν να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους; Κατάλαβες τώρα ότι δεν θέλουν απλά να σε κάνουν άνεργο, αλλά ετοιμάζονται να σπείρουν τον Θάνατο και σε εμάς όπως κάνουν και σε τόσες άλλες χώρες; Κατάλαβες τώρα πόσο εξουσία τους έχουμε δώσει, και πόσο μας έχουν προδώσει;  Κατάλαβες τώρα ότι εμείς, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας θα πληρώνουμε την προδοσία; Κατάλαβες τώρα ότι δεν θέλουν απλά τα λεφτά σου, αλλά θέλουν ολόκληρη την Πατρίδα, όλη την ψυχή σου και ΟΛΑ όσα σε κάνουν Έλληνα; Κατάλαβες τώρα τι ακριβώς θα γίνει αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους;

Κυπριακός Τύπος: Το φυσικό αέριο στα νέα μέτρα

Η ανακοίνωση χτες από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη των μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας είναι όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Άλλα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο ημερήσιος Τύπος έχουν να κάνουν με τα όσα ανέφερε χτες κατά την πρώτη ακρόαση της Ερευνητικής Επιτροπής ο ΓΔ του ΥΠΟΙΚ Χρίστος Πατσαλίδης, την πρόταση του Προέδρου της Cyta Στάθη Κιττή για το μέλλον των ημικρατικών οργανισμών, τις αντιδράσεις στην απόφαση της Βουλής για παγοποίηση προαγωγών αλλά και τις αντιπαραθέσεις που προκαλούν οι προαγωγές στην Αστυνομία.

Έλληνες φοιτητές έψαλλαν στο σημείο της τραγωδίας στη Βοστωνη (VIDEO)

Ύμνους έψαλλαν στο σημείο «μηδέν» όπου πραγματοποιήθηκε η τραγική βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, οι φοιτητές της ελληνικής θεολογικής σχολής του «Τιμίου Σταυρού» της Βοστώνης. Οι φοιτητές έψαλλαν στα ελληνικά και στα αγγλικά έναν από τους πιο γνωστούς ύμνους της χριστιανοσύνης το «Αγνή Παρθένε Δέσποινα» αφού χθες ήταν η ημέρα του Ακαθίστου Ύμνου. 

Ομιλία π. Νεκταρίου Βιτάλη

Ομιλία π. Νεκταρίου Βιτάλη, Γέροντος του Ιερού 
Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Σεισμός 7 Ρίχτερ συγκλονίζει την Κίνα – Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

Δεκάδες οι νεκροί – εκατοντάδες οι τραυματίες – Ισχυρότατη σεισμική δόνηση στην νοτιοδυτική επαρχία Sichuan της Κίνας είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι και να τραυματισθούν τουλάχιστον 400 ακόμη, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των ρεπορτάζ των κρατικών μέσων ενημέρωσης της χώρας.