“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

☦Δεν είναι αστείο. Χιλιάδες πράσινοι παπαγάλοι κατέκλυσαν τα πάρκα της Κωνσταντινούπολης και ψέλνουν το «ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ», μας είπαν.

Το τελευταίο διάστημα οι μεγαλουπόλεις της τουρκίας και ειδικά η ΠΟΛΗ αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος πληθυσμός πράσινων Παπαγάλων έχει κατακλύσει τα πάρκα μέχρι και προβλήματα έχει δημιουργήσει στην κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων.

Ανεβαίνουν στα δέντρα και τρώνε τους καρπούς ή τις φλούδες των κορμών τους, μάλιστα έχουν επιστρατευθεί και τα οικεία πανεπιστήμια για να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα αυτό.

Φαίνεται ότι οι τούρκοι δεν διασκεδάζουν με το θέαμα των έξυπνων και ζωηρών αυτών πτηνών.

☦Η πανδημία είναι η τελευταία προειδοποίηση για την ανθρωπότητα

"Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό και ίσως ακόμη και το τελευταίο κάλεσμα για όλους μας. Ένα σήμα από τον ίδιο τον Κύριο"

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών πιστεύει ότι η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να είναι η τελευταία προειδοποίηση του Θεού για την ανθρωπότητα που έχει χάσει τον δρόμο της.

☦ «Το νου σου… Υπάρχει Θεός και σε βλέπει»

Ο παπα-Φώτης ο Λαυριώτης, ο διά Χριστόν σαλός, με το τριμμένο ράσο μπροστά στον "κουστουμαρισμένο" πρέσβη των ΗΠΑ Νάιλς.

«Το νου σου… Υπάρχει Θεός και σε βλέπει», του είχε πει!

trelogiannis

☦ Στους οσιότατους μοναχούς που υπόσχονται να ζουν ενάρετη ζωή επικράτησε η αλλαγή του ονόματός τους. Αυτό γίνεται για δύο σπουδαιότατους λόγους.

Πρώτος λόγος είναι η απάρνηση ολοκληρωτικά της προηγούμενης ζωής και η συνεχής ενθύμηση της μεταβολής της, και δεύτερον, για να έχουμε παράδειγμα τον άγιο στην πορεία της ζωής μας, του οποίου φέρουμε το όνομα.

Η αλλαγή του ονόματος, μας βοηθά να ξεχνούμε το παρελθόν και συνεχώς υπενθυμίζει την μεταβολή που έγινε σ’ αυτόν που άλλαξε τον τρόπο της ζωής του και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις, που οφείλει να εκπληρώνει με πολλή αγάπη και προθυμία.

☦ Αν ανοίξετε την καρδιά μου, θα βρείτε μέσα το Χριστό

Κάποιο αγοράκι μπήκε επειγόντως στις Πρώτες Βοήθειες ενός νοσοκομείου. Ύστερα από επείγουσες εξετάσεις, ο γιατρός αποφάνθηκε τα εξής: «Θα ανοίξω την καρδιά σου…»

Το αγοράκι τον διέκοψε απότομα: «Μέσα στην καρδιά μου θα βρείτε το Χριστό»

Ο χειρουργός τον κοίταξε περίεργα και καθώς δεν πίστευε, σούφρωσε τα φρύδια του και του είπε:

«Θα ανοίξω την καρδούλα σου για να διαπιστώσω τις βλάβες που σου προκάλεσε η αρρώστια σου…»

«Ναι, αλλά όταν ανοίξετε την καρδιά μου, θα βρείτε το Χριστό.»

☦ Κυριακή Δ' Λουκά-Οι Πατέρες της Εκκλησίας είναι σπορείς της αλήθειας

«Ὑπερδεδοξασμένος εἶ Χριστέ ὁ Θεός ἡμῶν, ὁ φωστῆρας ἐπί γῆς τούς Πατέρας ἡμῶν θεμελιώσας, καί δι’ αὐτῶν πρός τήν ἀληθινήν πίστιν πάντας ἡμᾶς ὁδηγήσας, πολυεύσπλαχνε δόξα Σοι» (τό ἀπολυτίκιο τῆς ἑορτῆς τῶν 367 Πατέρων τῶν συστησάντων τήν ἐν Νικαίᾳ ἑβδόμην Οἰκουμενικήν Σύνοδον»)

«Τήν μέγιστη δόξα ἔχεις ἐσύ Χριστέ Θεέ μας, ἐπειδή ἐσύ ἔθεσες ὡς θεμέλια στή γῆ τούς Ἁγίους Πατέρες πού μᾶς φωτίζουν πνευματικά ὅπως ὁ ἥλιος τόν κόσμο, καί δι’ αὐτῶν ὁδήγησες ὅλους μας πρός τήν ἀληθινή πίστη. Σέ δοξάζουμε λοιπόν γιά τήν πολλή εὐσπλαχνία Σου!»

☦ Η Τουρκία απειλεί να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου με αφορμή την κόντρα της με την Ρωσία λόγω Ναγκόρνο - Καραμπαχ και με αιτία αυτό που ετοιμάζει στο ΑΙΓΑΙΟ για τους Έλληνες.

Ένας φίλος μας  ρώτησε: 

που πάμε ; και του απαντήσαμε " δεν πάμε , μας πάνε, αλλά μέσα σε αυτό υπάρχει το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ"

"Ανησυχία στη Ρωσία -Η Τουρκία απειλεί να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου"

 " Οι μικροί πόλεμοι "προσομοιώσεις" μεγάλων συγκρούσεων"

"Ο πόλεμοςστον Καύκασο, ο Ερντογάν και τα μαθήματα για μια μελλοντική σύγκρουση ΗΠΑ - Ρωσίας"

Αυτά αναμεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ και φτιάχνουν πολεμικό κλίμα και προδιάθεση.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αν επιμένουμε να δίνουμε στίγμα είναι γιατί ο Ελληνικός Λάος δεν έχει ετοιμαστεί τόσο όσο θα  έπρεπε για τα θηρία που μας ετοιμάζουν. Δείτε τι γίνεται γύρω μας "όλα καλά λένε θα πάνε" και  γυρίζουν την πλάτη στην πραγματικότητα που θα είναι αμείλικτη. Μακάρι να μην γίνει τίποτε, αλλά οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και όχι καθεύδοντες με μια επικαιρότητα που φτιάχνεται για να νανουρίζει μόνο μωρά.

☦ ΓΕΡΟΝΤΑ ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ;

(επίκαιρη, απομαγνητοφωνημένη συνομιλία με Μοναχό του Αγίου Όρους)

ΓΕΡΟΝΤΑ τι θα γίνει με τους Τούρκους, τον κορωνοϊό και όλα αυτά που μας απειλούν;

-Και εμένα ρωτάτε; εγώ δεν είμαι ο «βλέπων» αλλά ο «μη βλέπων «.Δεν ακούω ειδήσεις. Όμως για τα χάλια που έχουμε καλά είμαστε. Θα μπορούσαμε να ήμασταν και χειρότερα. ΄’Ετσι μου λέει ο λογισμός μου. Το κακό έρχεται πολλές φορές στην Ορθόδοξο πίστη και στο Ορθόδοξο ποίμνιο σαν ορμητικό ποτάμι. Ρίχνει ολόκληρο ποτάμι να πνίξει την Εκκλησία και τους πιστούς .Όμως ο καλός Θεός βάζει ένα φράγμα μπροστά και το σταματά. Περνάει όμως και λιγάκι, ίσα-ίσα να βραχούν τα πόδια μας. Το πολύ το κρατάει. Έε ποτίζονται έτσι και μερικά χωραφάκια. Βρέχονται και οι κάλτσες μας και διαμαρτυρόμαστε. Τί φωνάζεις; Θα μπορούσες όμως να είχες γίνει ψάρι αν το επέτρεπε ο Θεός. Κάνε λίγη υπομονή.

☦ Κάπου εκεί σε μια διαδρομή στο Άγιο Όρος συναντώ ένα γεροντάκι να διαβάζει ένα πνευματικό βιβλίο.

θέλησα να πάρω την ευχή του και να συνεχίσω την διαδρομή για το επόμενο μοναστήρι. 

- Την ευχή σας Γέροντα"

Σκύβω ευλαβικά να του ασπαστώ το χέρι.

Αυτό το χέρι που με το κοσμποσχοίνι τόσα χρόνια είχα γίνει ένα.

- Την ευχή μου παιδί μου να χείς"

☦ ΓΕΡΟΝΤΑ είναι δυνατόν να πεθάνουμε από τις Εικόνες;

(επίκαιρη, απομαγνητοφωνημένη συνομιλία με Μοναχό του Αγίου Όρους)

-Μπορούν να προκαλέσουν οι Άγιες Εικόνες θάνατο; Για όνομα Του Θεού! Επί 130 χρόνια χύθηκε το αίμα ποτάμι για αυτές τις Εικόνες !Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης για να υπερασπίζεται τις Εικόνες είχε γίνει στόχος. Όπου επήγαινε ξύλο του δίνανε ,μέχρι που σχεδόν βρώμησε το σώμα του από το ξύλο που έφαγε και τώρα οι Εικόνες έγιναν βλαφτικές; Τόσες εκατοντάδες χρόνια τις προσκυνάμε και τώρα θα μας βλάψουν; Ακόμη και το μάκτρο λένε κολλάει μικρόβια. Τί είναι το μάκτρο; Ένα μαντήλι  άγιο που επάνω του αποθέτεται η Θεία Κοινωνία από τα χείλη μας. Δεν είναι κανένα χαρτομάντηλο  που καθαρίζουμε τις μύξες μας .Είναι δυνατόν λοιπόν το μάκτρο να κολλάει μικρόβια;