“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ: «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ, ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ….»

ΣΤΙΣ 21 ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΟΥΓΓΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ. ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΛΙΑΡΟΙ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Παραινετικός λόγος († Γέροντας Άνθιμος Αγιαννανίτης)

Σήμερα διερχόμαστε την χειρότερη κρίση από κτίσεως κόσμου. Βλέπετε τους ανθρώπους, ενώ ο Θεός έδωσε τη σοφία για το αγαθό, αυτοί την καταχρώνται για το πονηρό. Έχουν αποθηριωθεί, πράγμα που δεν συμβαίνει στα θηρία.
Κανένα καλό δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τη μετάνοια. Ας ανατρέξουμε στην Παλαιά Διαθήκη στο εξής περιστατικό. Λέει ο προφήτης Ιωνάς: «Ακόμη τρεις ημέρες και η Νινευΐ καταστρέφεται». Τι έκαναν τότε οι Νινευΐτες; Μετανόησαν και νήστεψαν οι πάντες, ακόμη και τα ζώα τους. Το ίδιο και μείς, ας υψώσουμε τους νοητούς οφθαλμούς μας προς τον Θεό, να ζητήσουμε το θείο έλεος για μας, το Έθνος, την Εκκλησία, τον κόσμο ολόκληρο, λέγοντας: «Κύριε, κατάπεμψον το έλεός σου επί τον λαόν σου και συγχώρησον ημάς τους αμαρτωλούς και όλον τον κόσμον σου».

Πηγή της πίστης δεν είναι μόνο η Αγία Γραφή αλλα και η Ιερά Παράδοση

Τι είναι η ιερά Παράδοση της Εκκλησίας;
Όπως προειπώθηκε η Παράδοση είναι η δεύτερη πηγή της θείας αποκαλύψεως, ισότιμη και ισόκυρη προς την αγία Γραφή. Είναι δε η Παράδοση η δια ζώσης διδασκαλία του Κυρίου και των Αποστόλων, η κυκλοφορούσα και φυλασσόμενη στη ζωή και τη συνείδηση της Εκκλησίας. Ως γνωστόν ο Κύριος, ως ο μέγιστος των προφητών και διδάσκαλος, τίποτε το γραπτό δεν παρέδωσε στους Αποστόλους και την Εκκλησία, κηρύσσοντας προφορικά το περιεχόμενο της θείας του αποκαλύψεως.

ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ… ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Συνεχίζοντας να προκαλούν θέμα κυριαρχίας για κάποια ελληνικά νησιά κοντά στις μικρασιατικές ακτές, τώρα οι Τούρκοι φωνάζουν ότι οι Έλληνες προσελκύουν τουρίστες και κερδίζουν ευρώ κάνοντας τουρισμό σε… κατεχόμενα τουρκικά νησιά.
Αυτή την φορά το επίκεντρο της τουρκικής πρόκλησης είναι η νήσος Ψέριμος, που βρίσκεται βόρεια της νήσου Κω, την οποία οι Τούρκοι ονομάζουν Keçi adası και την έχουν κατατάξει στην… νομαρχία του Μπόντρουμ, δηλαδή της Αλικαρνασσού.

“Να εκδιωχθεί ο Τούρκος πρέσβης από την Ουάσινγκτον” ζητά ο Μακ Κέϊν!

Π. Καρβουνόπουλος
Από το κακό στο χειρότερο οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας,λίγες μόνο ώρες μετά από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν.
Ο αμερικανός γερουσιαστής Τζ. Μακ Κέϊν ζήτησε  την απομάκρυνση του πρεσβευτή της Τουρκίας στις ΗΠΑ μετά από τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν οι σωματοφύλακες του Ερντογάν έξω από τον Λευκό Οίκο. Ο Μακ Κέϊν έθεσε το ζήτημα της απομάκρυνσης του Τούρκου πρέσβη κατά τη διάρκεια  συνέντευξης στο MSNBC.