“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Άγιος Γεώργιος ο Νέος εξ Ιωαννίνων (17 Ιανουαρίου)

Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε το 1808 μ.Χ. στο χωριό Τζούρχλι (ή Τζούραλη) της επαρχίας Γρεβενών (σήμερα φέρει την ονομασία Άγιος Γεώργιος), από γονείς φτωχούς γεωργούς, τον Κωνσταντίνο και τη Βασίλω. Ο Γεώργιος, επειδή οι γονείς του ήταν φτωχοί, παρέμεινε αγράμματος. Ορφάνεψε σε παιδική ηλικία και πήγε στα Ιωάννινα, όπου έγινε Ιπποκόμος του Χατζή Αβδουλά, αξιωματικού του Ιμίν πασά, στον οποίο και παρέμεινε για οκτώ χρόνια.

Κατά τον Οκτώβριο του 1836 μ.Χ. συκοφαντήθηκε από εχθρούς του Τούρκους, ότι δήθεν, προηγουμένως εξισλαμίστηκε και κατόπιν επανήλθε στη χριστιανική θρησκεία. Μπροστά στον κριτή ο Γεώργιος απολογήθηκε με θάρρος και απέδειξε ότι ποτέ δεν έγινε αρνησίθρησκος. Έτσι, αφού βρέθηκε και απερίτμητος τον άφησαν ελεύθερο.

“Η Ελλάδα σύντομα θα είναι το επόμενο πεδίο μάχης της Τουρκίας”!

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Η Τουρκία εγκαθιστά στρατιωτική Βάση στη Σομαλία, νοτιο-ανατολική αφρικανική χώρα, στρατηγικής σημασίας, στην έξοδο της Ερυθράς Θάλασσας προς τον Ινδικό Ωκεανό.
Η Τουρκία έχει εγκαταστήσει στρατιωτική βάση, 3.000 ανδρών, στο Κατάρ, κρατίδιο υψηλής γεωπολιτικής και γεωοικονομικής στρατηγικής σημασίας, στο μέσο του Περσικού Κόλπου, απέναντι στο Ιράν.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ο Σόιμπλε ζητάει να κατέβει Στρατός στους δρόμους… “εδώ και τώρα”

Φώτο από http://sputniknews
Τελικά οι Γερμανοί δεν έκαναν πρωτοχρονιά αλλά έζησαν την νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου.
¨Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εκατοντάδες γυναίκες στην Κολωνία υπέστησαν βάναυση κακοποίηση, άλλες τις έκλεψαν, τις απείλησαν  ομάδες  ανδρών αραβικής ή βορειοαφρικανικής προέλευσης.

Ο Μέγας Αντώνιος

Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη
Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ Δρος Παν/μίου Αθηνών
Είναι στιγμές που ο λόγος μοιάζει φτωχός και απέριττος, αδαήμων και ανακόλουθος. Είναι στιγμές που όσο και αν αντιστέκεσαι στην αγερωχία και στην φιλαυτία σου, αναγνωρίζεις έστω και πρόσκαιρα, την αδυναμία σου να καταπιαστείς με θέματα δύσκολα, με θέματα θεολογικά και αγιολογικά, μέσα από τα οποία αναδύεται το περίσσευμα της αγαπητικής κένωσης των αγίων και εξαίρεται η ευθύπορη και άδολη θυσιαστική τους διακονία. Έτσι αισθάνομαι την ώρα αυτή, τώρα που ξεκίνησα να γράφω για τον διάπυρο μαχητή της Ερήμου, τώρα που ξεκίνησα να περάσω στο χαρτί όσα ανείπωτα και ανέκφραστα ενοποιεί και συγκεντρώνει στο πάνσεπτο πρόσωπό του ο αββάς και καθηγητής του μοναχισμού, ο Όσιος Αντώνιος ο Μέγας.

Πουλά απρόσμενα ο «αγών» του Χίτλερ

Θ.Π.: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΥΑΛΟ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΝ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡEΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…  ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ «ΑΓΩΝ» TOY ΦΥΡΕΡ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΚΟΎΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ "Sieg-Heil!"
Η σχολιασμένη έκδοση του "Mein Kampf" ("Ο Αγών μου") στη Γερμανία, που διατίθεται για πρώτη φορά από το 1945, προκάλεσε τέτοιο ενδιαφέρον από το κοινό ώστε ετοιμάζεται μια νέα έκδοση του προπαγανδιστικού βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ, ανέφερε σήμερα το ινστιτούτο που έχει επιφορτιστεί με την έκδοσή του.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: «Ούτε ένα σεντ στον νονό της τρομοκρατίας Ερντογάν»

Άλλο Τουρκία και άλλο Λουξεμβούργο
Η αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις εξαγωγές όπλων σε Τουρκία και Σαουδική Αραβία. Το Βερολίνο ωστόσο θεωρεί παρά τα πρόβλήματα τις χώρες αυτές «παράγοντες σταθερότητας».

ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ… «ΠΕΣΕΙ» ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!

Θ.Π.: Πάει και το Κατάρ !!! Τελικά, ποιοι θα μείνουν ως το ΤΕΛΟΣ με τους Τούρκους;;;;
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Άγκυρα με την είδηση ότι ο μεγάλος σύμμαχος της Τουρκίας, ο εμίρης του Κατάρ, Şeyh Tamim bin Hamad El Tani, θα επισκεφτεί επίσημα την Μόσχα το διήμερο 17-19 Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να καλυτερεύσει το κλίμα στις σχέσεις των δυο χωρών μετά τη έκρηξη της ρωσοτουρκικής κρίσης.

Ο Νεομάρτυς Ευγένιος Ροντιόνωφ «μάχεται» τους τζιχαντιστές στην Συρία.

Πολλοί τον είδαν με κόκκινο μανδύα να περνάει σαν λάμψη.
Οι ειδικές μονάδες του Ρωσικού Στρατού στην Συρία τον επικαλούνται και τον θεωρούν βασικό αρωγό τους στην μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Και πώς να μην τον θεωρούν προστάτη τους, όταν ο 19χρονος  Ευγένιος υπέστη  ακριβώς το  ίδιο μαρτυρικό τέλος που υπέστησαν τόσα αθώα θύματα στην Συρία γιατί δεν θέλησαν να αλλαξοπιστήσουν.

Πριν ακόμα γνωρίσουμε την δολοφονική λαίλαπα του τζιχάντ στην Συρία  και στο Ιράκ, αυτή ήδη εκυοφορείτο  από τα σχέδια της νέας εποχής στα βουνά της Τσετσενίας από την δεκαετία του 90 και δρούσε με την ίδια τακτική του φανατικού Ισλάμ που ήταν η αποκοπή της κεφαλής.

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ;;;

Θ.Π.: ΨΑΞΤΕ, ΨΑΞΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ… !!!
ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥΝΕΛ 1600 ΕΤΩΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (φωτογραφίες)
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα απίστευτο σύμπλεγμα υπογείων τούνελ που συχνά συνδέουν υπογείως γνωστούς ιερούς ναούς της Κωνσταντινούπολης όπως κάτω από την Αγία Σοφία, έχουν προκαλέσει το δέος των Τούρκων ερευνητών που συνεχώς ανακαλύπτουν νέους διάδρομους σε αυτόν τον υπόγειο λαβύρινθο.