“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Η νύκτα των Ιμίων έφερε την νύχτα των Μνημονίων και σήμερα την νύχτα των ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ;

Σε αυτό το πανέμορφο εκκλησάκι στην Μήλο ένας τούρκος τουρίστας φωτογράφιζε το τοπίο. Ήταν η εποχή των μεγάλων Ολυμπιακών έργων. Στην έντονη  συζήτηση που ανοίξαμε μαζί του ακόμα  και για τις ιστορικές σχέσεις των δυο λαών , μας επεσήμανε δίχως να το αιτιολογήσει. Δεν θα αργήσει πολύ, που μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες στην χώρα σας το ΑΙΓΑΙΟ θα γίνει τουρκικό. Κοντέψαμε να τον « ρίξουμε» ο λόγος του λέγειν από τον γκρεμό, εκεί κάτω στις περίφημες κατακόμβες, αλλά μας συγκράτησαν άλλοι.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Ο τούρκος τουρίστας κάτι γνώριζε διότι είχε προηγηθεί το σκηνικό των Ιμίων. Πάμε  λοιπόν πολύ παλιά γιατί η αρρώστια ξεκινάει από πολύ βαθιά.

Η Αγία Μάρτυς Σεβαστιανή

Στα χρόνια του αυτοκράτορα Δομετιανού κατά το έτος 82, ζούσε στην πόλη του Μαρκιανού η Αγία αυτή Σεβαστιανή, κηρύττοντας τον Χριστό και συκοφαντήθηκε στον ηγεμόνα Σέργιο ως Χριστιανή. Αφού παρουσιάσθηκε λοιπόν μπροστά του, ομολόγησε ότι πιστεύει στον Χριστό και ότι διδάχθηκε και βαπτίσθηκε από τον Απόστολο Παύλο και ότι είναι έτοιμη να πεθάνει για τον Χριστό.

Οι επόμενες κινήσεις: η Tουρκία θα προκαλέσει στον 25ον Μεσημβρινό με καυτό επεισόδιο;

Ακόμα δεν προλάβαμε να το ακούσουμε στην τηλεόραση το θέμα για την επέκταση των μιλίων σε 12 και κάλεσαν τον πρέσβη μας στην Άγκυρα για συστάσεις. Όλοι επιβεβαιώνουν ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πάμε αμέσως στα  καίρια γεγονότα και στις επισημάνσεις. Ο τούρκος πιάστηκε εξ απήνης, εκεί που ψάρευε στην Κυπριακή ΑΟΖ με το ερευνητικό σκάφος Barbaros και το γεωτρύπανο Fatix στην προσπάθεια του να εκβιάσει να πάρει κάποιο ποσοστό από τα ενεργειακά οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας εν όψει της επικείμενης συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού ( που δεν βλέπουμε να γίνεται) , ξαφνικά ακούει από την Ελληνική Τηλεόραση για επέκταση αιγιαλίτιδος ζώνης, πρώτα στο Ιόνιο και μετά τμηματικά από Αντικύθηρα- Κρήτη, Αντικύθηρα – Σαρωνικό- Εύβοια.

Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Εκοιμήθη ο Γέρων Γρηγόριος, καθηγούμενος της Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους (23-10-2018)

Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Γέρων Γρηγόριος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους. Ο αείμνηστος Γέρων Γρηγόριος υπήρξε χαρακτηριστική πνευματική φυσιογνωμία του Αγίου Όρους, η οποία επεσφράγισε κατά τρόπο ιδιαίτερο και ανεξίτηλο τόσον την Αγιώνυμο Πολιτεία, όσο και τη Μονή του.
Υπήρξε μοναστής εκ νεαράς ηλικίας, είχε την ευλογία να μαθητεύσει κοντά σε έναν σύγχρονο Άγιο, τον Όσιο Αμφιλόχιο της Πάτμου, που πρόσφατα αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και κοντά στον οσιακής μνήμης γέροντα Φιλόθεο τον Ζερβάκο.