“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ;

Νέα πρόκληση Γ.Παπανδρέου: Συναντήθηκε με Ρ.Τ.Ερντογάν και μίλησε (επ'αμοιβή) στην Τουρκία!
Ο "κομφερασιέ" - κατά την Le Monde - Γιώργος Παπανδρέου, συνεχίζει τις ανά τον κόσμο επισκέψεις του, αλλά αυτή την φορά προκαλεί για άλλη μία φορά τους Έλληνες πολίτες: Δίνει παράσταση στην Τουρκία απόψε το βράδυ, αλλά το ενδιαφέρουν βρίσκεται αλλού, στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

«πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στο σκούπισμα...»

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Ανασκουμπωθείτε λοιπόν, ΟΧΙ μόνο καθαρές ακτές και θάλασσες όπως μας συστήνει  το οικολογικό μήνυμα της διαφήμισης, αλλά πιάστε σκούπες, φαράσια, σακούλες για να ξεβρωμίσουμε την πατρίδα από τα κάθε λογής σκουπίδια της που τα βλέπουμε, εδώ και εκεί,  μέσα στο διάβα της καθημερινότητας. Για την συλλογή των συγκεκριμένων απορριμμάτων δεν χρειάζεται πολυέξοδη καμπάνια, αλλά ψυχή και θέληση. Δεν χρειάζονται εθελοντές, αλλά γνήσιοι λεβέντες και λεβέντισσες... πατριώτες. Η λεβεντιά σήμερα είναι η αξιοπρέπεια της καθημερινής βιωτής  ημών και των οικογενειών μας που δέχεται τον πιο ύπουλο και ανηλεή πόλεμο από συστάσεως Ελληνικού Κράτους.

Το παράδοξο των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων

Οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ στο κατώφλι της δεύτερης προεδρικής θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, είναι τεταμένες, αν και αντικειμενικοί λόγοι γι' αυτό δεν υπάρχουν. Οι αιτίες, ως όλα δείχνουν, οφείλονται στην εσωτερική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.
Ο Μπαράκ Ομπάμα ορκίζεται πρόεδρος των ΗΠΑ για δεύτερη φορά. Θεωρείται ότι η δεύτερη περίοδος είναι το διάστημα που ο πρόεδρος σκέφτεται την κληρονομιά που θα αφήσει. Ο Ομπάμα, δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν θέλει να τον θυμόμαστε μόνο ως τον πρώτο αφρο-αμερικανό ένοικο του Λευκού Οίκου.

Τι διαμαρτύρεστε ... δικά σας παιδιά είναι!!!

Είναι τουλάχιστον γελοίο και υποκριτικό, να εξανίστανται οι συγκυβερνώντες (και ειδικά η ΝΔ) για τα αίσχη που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Μετρό και όχι μόνο, με τον κοσμάκη να ταλαιπωρείται αφάνταστα για να μην θιγούν τα προνόμια των "συνδικαλΗστών"
Αναρωτιόμαστε: Τον κύριο της φωτογραφίας, το Πασοκ δεν τον διόρισε; Και με τι προσόντα, σε ηλικία 50 ετών(!!!)Τα υπόλοιπα κομματόσκυλα που μπήκαν εκεί μέσα - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - Πασοκ και Νδ δεν τους βόλεψαν;
ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!

Οι Ρώσοι ζητούν «ξεπάγωμα» του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη !

«Ζεστό» παραμένει το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, με τον ανταγωνισμό ωστόσο με την Ευρώπη να αυξάνεται. Την ίδια ώρα αμείωτο παραμένει και το ενεργειακό ενδιαφέρον της Ευρώπης για την Κύπρο. Τη Δευτέρα, Ρώσος πρόεδρος πετρελαϊκής εταιρείας επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες έπειτα από πρόσκληση του γενικού διευθυντή ενεργειακών θεμάτων της ΕΕ Φίλιπ Ρόου, με αφορμή την ενεργοποίηση των ρωσικών πετρελαϊκών αγωγών από μέρους της που έχουν προορισμό την Ασία. 

Αιγαίο: η "ωρολογιακή βόμβα" των ενεργειακών πόρων

Του Χρήστου Καπούτση
Η δυναμική των γεωστρατηγικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα υποχρεώσει την Ελληνική Κυβέρνηση, να πάρει σημαντικές αποφάσεις στον ενεργειακό τομέα, προστατεύοντας ζωτικά εθνικά συμφέροντα.  Αλλά για να υπάρξει «περιχαράκωση» του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της χώρας, θα πρέπει να ανακηρυχτεί η Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). 

BINTEO-Παπανδρέου:Ο Καμμένος είπε ότι δεν στράφηκε εναντίον μου !!!

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε η αγωγή του Ανδρίκου Παπανδρέου σε βάρος του Πάνου Καμμένου, σχετικά με τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί εμπλοκής του κ. Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου.

Α/ΓΕΕΘΑ: "Οι εξελίξεις οδηγούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρα από το Αιγαίο"

Επέκταση του επιχειρησιακού χώρου δράσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πέρα από το Αιγαίο (που αποτελούσε μέχρι τώρα το κύριο πεδίο δράσης) προς την περιοχή της Α.Μεσογείου, προανήγγειλε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος σε ομιλία του στο 1ο συνέδριο «Ενεργειακής Ασφάλειας και Άμυνας» που διοργάνωσε το defencenet.gr και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο.