“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Τουρκία και ψευδοκράτος φέρνουν γεωτρύπανο στην Κύπρο – Ευθεία πολεμική πρόκληση

Ευθεία πολεμική πρόκληση επιδιώκουν η Τουρκία με το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου. Το κατοχικό καθεστώς διατρανώνει ότι σύντομα γεωτρύπανο τουρκικών συμφερόντων θα βρίσκεται στην Κύπρο.
«Η Τουρκία ενεργεί στην Μεσόγειο με βάση το διεθνές δίκαιο» δηλώνει στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο Ανατολή ο πρώην «υπουργός οικονομικών και ενέργειας» του ψευδοκράτους, Σουνάτ Ατούν και ο ίδιος εκτιμά ότι σύντομα η πλατφόρμα που απέκτησε πρόσφατα η Τουρκία θα έρθει στα ανοικτά του κόλπου Τρικώμου – Μπογάζι και θα προχωρήσει σε γεώτρηση.

Μίλησαν οι τούρκοι στρατηγοί αλλά δεν μίλησε ακόμα η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του Ελληνικού Έθνους.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ταις Πρεσβείαις της Θεοτόκου ΚΥΡΙΕ σώσον ημάς από τους αγαρηνούς.
Παγκόσμιο ALERT «σήκωσε ο Έλληνας (Ραγιάς) κεφάλι και πήγε ψυχωμένος σε Εθνικά Προσκλητήρια- Συλλαλητήρια για την Μακεδονία και την Ιστορία του, τώρα βάλτε τον τούρκο να κάνει την δουλεία μας»

Περί Φιλοξενίας των Μοναχών

Κάποια επίσημη γιορτή που οι μοναχοί της Σκήτης κάθισαν να φάγουν όλοι μαζί σε κοινό τραπέζι, ένας Αδελφός είπε στον τραπεζάρι:

-Εγώ δεν τρώγω ποτέ μαγειρευμένο φαγητό, μόνο ψωμί κι αλάτι

Εκείνος πάλι φώναξε δυνατά για ν’ ακούση ο βοηθός του:

-O Αδελφός δεν τρώγει μαγείρευμα. Φέρε του αλάτι.

Ο ιερέας και το αλκοτέστ στη Θήβα

Ιερέας ο ένας, λαϊκός ο άλλος (φίλοι και κουμπάροι) επέστρεφαν από το Άγιο Όρος. Δάφνη, Σταυρονικήτα, Διονυσίου η σύντομη διαδρομή …για να γεμίσουν οι μπαταρίες. Στο λεωφορείο της επιστροφής ανάμεσα στα σχόλια των ημερών για το όρος…

Ιερέας: Να σου πω κάτι, δεν θα το πιστέψεις.

Λαϊκός: Πες μου, τι είναι;

Ιερέας: Μια φορά είχα πάει σε μια αγρυπνία σ’ ένα γνωστό μου στη Θήβα. Ήμαστε πολλοί παπάδες γιατί γιόρταζε η Εκκλησία, αλλά και ο κόσμος έφθανε μέχρι το δρόμο. Στην ώρα της Θείας κοινωνίας ετοιμάσαμε τέσσερα Άγια ποτήρια για να μην καθυστερούμε τον κόσμο, άλλωστε είχε περάσει η ώρα. 

Τίποτε δέν πάει χαμένο...!!

Εἶναι γραμμένη κάθε σου προσευχή καί ψαλμωδία, εἶναι γραμμένη κάθε σου ἐλεημοσύνη, κάθε σου νηστεία. Εἶναι γραμμένος κάθε γάμος πού διαφυλάχτηκε στά ὅρια τά ἠθικά, εἶναι γραμμένη κάθε εἴδους ἐγκράτεια πού ἔγινε γιά χάρη τοῦ Θεοῦ. Ἀνάμεσα ὅμως σ΄ ὅλα, ὅσα ὁ Θεός καταγράφει γιά νά μᾶς στεφανώσει, τήν πρώτη θέση τήν ἔχει ἡ παρθενία καί ἡ ἁγνεία καί πρόκειται νά λάμπεις σάν Ἄγγελος.