“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου (7 Φεβρουαρίου)

Άφηκε τον χουν Παρθένιος Λαμψάκῳ,
Λαμπτηρα πυρσεύοντα φως αυτού μέγα.
Παρθένιος κατέδαρθε, λαχὼν μακρὸν εβδόμη ύπνον.
Βιογραφία
Ο όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. Κα όταν έριχνε τα δίχτυα του στην Απολλωνιάδα λίμνη και τα ανέσυρε γεμάτα ψάρια, αισθανόταν ότι εργαζόταν σε ένα από τα πλοιάρια του Αποστόλου Πέτρου ή του Ιωάννου.

ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ

π. Δημητρίου Μπόκου
Ὁ λαὸς τοῦ Θεοῦ ἔχει μόλις διασωθεῖ ἀπὸ τὴν αἰγυπτιακὴ ἀπειλή, διαβαίνοντας θαυματουργικὰ τὴν Ἐρυθρὰ θάλασσα. Μπροστά του ἁπλώνεται τώρα ἡ ἀπέραντη ἔρημος. Ἀρχίζει μιὰ ἐπίπονη πορεία δύο περίπου μηνῶν, μέχρι νὰ φτάσουν στὸ ὄρος Σινᾶ. Ὅμως τὰ πράγματα δὲν εἶναι καθόλου ἁπλᾶ. Ἡ πορεία μέσα στὴν ἄνυδρη καυτὴ ἄμμο εἶναι πραγματικὸ μαρτύριο. Περισσότερο γιὰ τοὺς γέρους, τὰ μικρὰ παιδιά, τὶς γυναῖκες. «Οὐαὶ ταῖς ἐν γαστρὶ ἐχούσαις καὶ ταῖς θηλαζούσαις…». Οἱ δυσκολίες τοὺς ταλαιπωροῦν ἀφάνταστα. Πιὸ ἔντονα ἀπ’ ὅλα αἰσθάνονται τὴν ἔλλειψη τοῦ νεροῦ. Εἶναι τὸ πρῶτο ποὺ κάνει αἰσθητὴ τὴν ἀπουσία του μέσα στὴν καυτή, φονικὴ ἔρημο. Καὶ τότε ἀρχίζουν οἱ γογγυσμοὶ καὶ τὰ παράπονα. Ἐναντίον τοῦ Θεοῦ καὶ τοῦ πιστοῦ του δούλου Μωυσῆ.

“η κυβέρνηση Τραμπ θα είναι η πρώτη αμερικανική κυβέρνηση που θα πάρει ξεκάθαρα το μέρος της ελληνικής πλευράς στα ελληνοτουρκικά;”

O N.Tραμπ έτοιμος να αναβαθμίσει γεωπολιτικά την Ελλάδα - Ποια θα είναι η στάση του στα ελληνοτουρκικά;
Πληροφορίες από την Ουάσγικτον αναφέρουν ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση Ν.Τραμπ θα επιδιώξει την γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας αφού τόσο στις ΗΠΑ αλλά και στην ΕΕ είναι αρνητική η εντύπωση για τον Ερντογάν και την πολιτική του.

7 χρόνια έκανε η χούντα - 7 χρόνια και τα μνημόνια

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτές και τις επόμενες στιγμές απαγορεύεται η απελπισία και η απόγνωση.
Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ πάντα σημαδεύει την Ελληνική ζωή και την Ιστορία, πολλές φορές μάλιστα και με τραγωδία βλ. Κυπριακό το 74. Στην δεκαετία του 80 μια φωνή βοώντος εν τη ερήμω του Αγίου Όρους εκραύγαζε για τις μέρες μας.

Χιλιάδες μαθητές στο Οντάριο έμειναν σπίτι ως διαμαρτυρία για το νέο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής

Διαδηλωτής κρατά μια ταμπέλα σε συγκέντρωση στο Πάρκο Queen’s του Οντάριο σε διαμαρτυρία για το νέο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής του Οντάριο στο Τορόντο του Καναδά.
ΤΟΡΟΝΤΟ – Μια εκστρατεία υπό την ηγεσία γονέων για να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι από την τάξη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής του Οντάριο απέκτησε από νωρίς δημοτικότητα τη Δευτέρα, καθώς το σχολικό συμβούλιο της επαρχίας ανέφερε χιλιάδες απουσιών.