“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

☦ Ο Μέγας και Άγιος Κωνσταντίνος (Αρχιμ. Μελέτιος Στάθης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ανω Πατησίων και συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας επί των αιρέσεων)

Και μόνο το όνομα Κωνσταντίνος ν’ ακουσθεί, συγκινεί κάθε χριστιανική καρδιά, όχι μόνο σήμερα αλλά από πολλά χρόνια πριν, διό­τι συνδέεται με τους θρύλους της φυλής, ότι “πάλι με χρόνια με και­ρούς πάλι δικά μας θάναι”. Συγκινεί, διότι ο πρώτος που έφερε το όνομα ο Κωνσταντίνος ο Α’ ο Μέγας, υπήρξε όχι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους άνδρες της παγκόσμιας ιστορίας αλλά κάτι παραπά­νω. Υπήρξε Αγιος. Κι όταν ακούσουν την λέξη Αγιος, αρχίζουν να διαμαρτύρονται οι κράχτες της αθεΐας και της απιστίας. Είναι Αγιος; Στρατηγός, ναι είναι, Βασιλιάς και Αυτοκράτορας ναι. Μέγας ναι είναι, αλλά Αγιος; Όχι, δεν είναι Αγιος λένε. Γιατί δεν είναι Αγιος; Διότι, λέ­νε, ότι ο Μ. Κωνσταντίνος έκανε εγκλήματα, ότι σκότωσε τον γιο του τον Κρίσπο, ότι σκότωσε την δεύτερη γυναίκα του την Φαύστα, και συνεπώς δεν πρέπει να ονομάζεται Αγιος.(*)

☦«-σε άγια χώματα βαπτίσθηκα από ΑΓΙΑ ΧΕΡΙΑ - η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι Ελληνική και ζωντανή » ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μόλις την Αγιοκατάταξε ο Πατριάρχης , το πρώτο θαύμα το έκανε η Αγία σε αυτόν για να του δείξει την δύναμη που έχει από την Μακεδονία

Θα πούμε ωραία και σπουδαία πράγματα προς δόξα του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ επ ευκαιρία της εορτής (20 Μαΐου)  της πρώτης στην Ευρώπη χριστιανής από τα άγια χέρια του Αποστόλου Παύλου , της  Ισαποστόλου ΑΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑΣ της Φιληππισίας. 

☦"σφίγγουν τα πράγματα και αυξάνουν εκθετικά οι σωτήρες"

"σφίγγουν τα πράγματα και αυξάνουν εκθετικά οι σωτήρες που θέλουν να μας σώσουν "

"ο Φιλάνθρωπος ΘΕΟΣ θα αναδείξει τους ανθρώπους του μέσα στα γεγονότα και όχι πριν τα γεγονότα"

"για να σωθούμε πρέπει να ενωθούμε και να δουλέψουμε στην συχνότητα των αγίων μας που είναι η μετάνοια και η ταπείνωση"

"δεν έχουμε απέναντι ανθρώπινα όντα αλλά πνεύματα πονηρίας που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους αθώους"