“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ρ.Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ"

Α.Νταβούτογλου: "Θα νικήσουμε την Ρωσία στην Συρία - Θα ηττηθεί όπως στο Αφγανιστάν"
του Βασίλη Καπούλα
Με πολεμικό ύφος απευθύνθηκε πριν λίγο στην Ρωσία, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δηλώνοντας ότι "Η  ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία θα έχει την μοίρα των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν"! 

Τὸ βδέλυγμα ἐν τόπω ἁγίω: Τὸ Ἰσλὰμ στὴν Ὀρθόδοξη Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ ΑΠΘ

Πανελλήνια Ἕνωση Θεολόγων,  παράρτημα Νομοῦ Λαρίσης
Τὰ παιδιά μας ἀπὸ φέτος καλοῦνται νὰ ἐπιλέξουν στο μηχανογραφικὸ καὶ Ἰσλάμ!
Ἀπὸ τὸ 1941 λειτουργεῖ ἡ Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ), ὑπηρετώντας τὴν Ὀρθόδοξη Χριστιανικὴ Παραδοση  καὶ στελεχώνοντας μὲ θεολόγους Ἐκπαιδευτικοὺς τὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Β/θμιας Ἐκπαίδευσης 

Ο άξονας Γερμανίας και Τουρκίας εναντίον Ρωσίας και Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο

Γερμανία και Τουρκία δεν «συμπλέουν» μόνο σε πολιτικό ή οικονομικό επίπεδο αλλά και κυρίως στο  στρατιωτικό επίπεδο.
Οι Γερμανοί «διαβλέπουν» στην σημερινή Τουρκία έναν «εταίρο» από τα παλιά , ο οποίος θα τους βοηθήσει να εκπληρώσουν τα άνομα σχέδια τους στην Μέση Ανατολή.
Μάλιστα οι δύο χώρες έχουν προετοιμάσει ένα κοινό μέτωπο εναντίον της Ρωσίας για το ζήτημα της Συρίας. Για ότι γίνεται στην Συρία υπεύθυνη είναι η ρωσική πολεμική αεροπορία και η Μόσχα, δηλώνουν οι δύο πλευρές .

Το ΝΑΤΟ “κατεβαίνει” και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ “αναμένει” στην εξώθυρα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Αν κατέβει τώρα το ΝΑΤΟ θα κατέβει για ανιχνεύσει πριν κατέβει για τα καλά όταν θα έχουν πάρει οι  Ρώσοι την Κωνσταντινούπολη.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
¨Ζούσε πιο έντονα τον πόθο της ελευθερίας των σκλαβωμένων μας πατρίδων. Φαίνεται ότι ο Θεός, ο οποίος είναι η άκρα ταπείνωσις, υπηρετεί και δίδει στον κάθε άγιο αυτό, που περισσότερο ποθεί, που είναι ο βαθύτερός του πόθος. 

Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Επί πολλές δεκαετίες η χώρα μας ήταν πολιτικά, οικονομικά και στρατηγικά προσκολλημένη στο άρμα της Δύσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Το μεγαλύτερο «κέδρος» μας από αυτόν τον μονομερή πολιτικό προσανατολισμό, ήταν μια σκανδαλώδη συνεχή μειοδοσία στα εθνικά μας θέματα και μια μεροληπτική από τους συμμάχους μας αντιμετώπιση υπέρ της Τουρκίας, υπέρ των τουρκικών προκλήσεων και της τουρκικής απειλής.

Ὀφειλόμενη διευκρίνιση σχετικά μέ τήν συγκέντρωση στά Προπύλαια γιά τήν ἠλεκτρονική Ταυτότητα ἤ Κάρτα τοῦ Πολίτη

Μετά ἀπό δημοσίευμα σέ ἱστολόγιο αἰσθανόμαστε τήν ἀνάγκη νά δώσουμε κάποιες ἐξηγήσεις.
Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν θεωρεῖ σοβαρό ὀλίσθημα τήν ἀμφισβήτηση τῆς ἁγιότητος τῶν μεγάλων ἁγίων τῆς ἐποχῆς μας π. Πορφυρίου καί π. Παϊσίου, ἐκ μέρους κάποιας παρατάξεως τῶν Παλαιοημερολογιτῶν. Ἡ σύγχυση αὐτή καί ἡ ἀμφισβήτηση σχετίζεται μέ τήν διαφορετική ἐκκλησιολογική τοποθέτηση τῶν ἀμφισβητιῶν.

Η Αγκυρα εκτός ελέγχου το πάει για πόλεμο: "Θα προστατέψουμε το Χαλέπι όπως κάναμε στον Α'ΠΠ" δηλώνει ο Α.Νταβούτογλου!

του Βασίλη Καπούλα  
OKTΩ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Ρωσοτουρκικός πόλεμος; Ολα δείχνουν πώς, ναι! Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι "η Άγκυρα σκοπεύει να προστατέψει το Χαλέπι" (το οποίο ανήκει σε ξένο κράτος, τελείως συμπτωματικά!) υποστηρίζοντας πώς αποτελεί ...ιστορικό χρέος για την Τουρκία!