“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ (ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ)

Δημήτριος Π. Λυκούδης
Θεολόγος – Φιλόλογος, Υπ. Δρας Παν/μίου Αθηνών
Ολόκληρο το Ευαγγέλιο συνοψίζεται σε μια προτροπή του Θεού προς όλους μας : «Άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί»[1]. Με την ανέκφραστη σε μεγαλείο συγκατάβασή Του, ο Θεός της αγάπης εξισώνει τους ανθρώπους με τον Εαυτό Του: «Και δια τον Θεόν και δια τους ανθρώπους ισχύει το ίδιον Ευαγγέλιον, η ίδια χάρις, η ίδια αλήθεια, η ίδια δικαιοσύνη, η ίδια ζωή, η ίδια αγαθότης»[2]. «Ό τε γαρ αγιάζων και οι αγιαζόμενοι εξ ενός πάντες»[3]. 

΄Ενα μικρό αφιέρωμα στην Κυρία Θεοτόκο "Πορταΐτισσα" και "Αντιφωνήτρια"

Δημήτριος Π. Λυκούδης
Θεολόγος – Φιλόλογος, Υπ. Δρας Παν/μίου Αθηνών

Στην Κωνσταντινούπολη μετέφερε η ΜΙΤ τον δολοφόνο του Ρώσου πιλότου, για να τον σώσουν από την οργή των Ρώσων!!!

Ο εγκληματίας Τούρκος παρακρατικός που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Ρώσο πιλότο Oleg Peskov, ο διαβόητος Alparslan Çelik,μεταφέρθηκε απο την Τουρκική ΜΙΤ,στην Κωνσταντινούπολη,όπου και τον φρουρούν πάνοπλοι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της γείτονος. Εμφανίστηκε σε κηδεία στην Πόλη απ’ όπου και η αποκλειστική φωτογραφία!!!

80 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΣΟΥΗΔΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άρχισαν τα «όργανα» με το ζήτημα των προσφύγων οι οποίοι δια μέσω της Ελλάδας έχουν αρχίσει και πλημμυρίζουν όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση με όλες τις παρενέργειες από αυτή την εξέλιξη.
Σαν μια πρώτη σοβαρή αντίδραση σε αυτή την άνθρωποθύελλα που απειλεί να ανατινάξει της δυτικές κοινωνίες και οχ μόνο, η Σουηδία αποφάσισε σύμφωνα με δήλωση του υπουργού της των Εσωτερικών, Anders Ygeman, να απελάσει πάραυτα 80 χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν έρθει από την νότια Ευρώπη και κυρίως από την Ελλάδα, απορρίπτοντας την αίτηση τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Τούρκικα F-16 πάνω απο την Καλόλιμνο

Επιχείρησαν να αμαυρώσουν την μνήμη των Ιμίων
Δυο τούρκικα μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω απο την Καλόλιμνο φροντίζοντας να στείλουν το σύνηθες μήνυμα της Άγκυρας πρός την Ελλάδα την ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ηταν πάνω από τα Ίμια αποτίοντας φόρο τιμής στους τρείς ήρωες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων. 

ΗΠΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ : Δεν έχουμε αποδείξεις συνεργασίας του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ εξέφρασε την διαφωνία της κυβέρνησης των ΗΠΑ με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Ισραηλινού ομολόγου του Μοσέ Γιαλόν που ανέφεραν πως η Τουρκία συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Αρχ. Βασίλειος Γοντικάκης: “Ακούστε μυστικά αυτό, που μυστικά σας προστάζεται…”

Μια ορθόδοξη θεώρησι του ανθρώπου κατά τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό
(Αρχ. Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος Ι. Μ. Ιβήρων Αγίου Όρους)
Κάποιες στιγμές, όντας κανείς μόνος στο Άγιον Όρος, δηλαδή όντας μαζί με όλο τον κόσμο, καταλαβαίνει αυτό που είπε ο άσωτος υιός: "Πόσοι μίσθιοι του πατρός μου περισσεύουσιν άρτων, εγώ δε λιμώ απόλλυμαι…" (Λουκ. ιε', 17). Πόσος πλούτος υπάρχει στην παράδοσί μας, πόση ελευθερία, πόση δυνατότητα να χαρούμε τη ζωή μας, κι από την άλλη μεριά εμείς πεινάμε και υποφέρουμε.
Στο Άγιον Όρος έρχονται πολλοί θρησκευόμενοι, που δεν νιώθουν τίποτε∙ κι έρχονται πολλοί άσχετοι, οι οποίοι συγκλονίζονται∙ κι έρχονται και πολιτικοί…

ΟΧΙ στους τυμβωρύχους-τοκογλύφους – δουλεμπόρους του Πολιτισμού μας.

Φώτο 1α  από  Facebook  WW2 RADIO
Το πρώτο πράγμα που έβαζε ο  διαχρονικός  Ἐλγιν ή ξένος κατακτητής βλ. Γερμανός στο μάτι ήταν η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, η  πολιτισμική επικεφαλίδα της Κλασσικής Ελλάδος.
Μετά την γερμανική κατοχή ακολούθησε ο εμφύλιος σπαραγμός αρχής γενομένης από το ιστορικό κέντρο των Αθηνών τον Δεκέμβριο του 1944.

Νέο συντριπτικό κτύπημα στην φοροδιαφυγή: Συνέλαβαν...αυγουλά με 150 δίκροκα αυγά στην Πρέβεζα!

Θ.Π.: μπορεί εκεί στο Μαξίμου, να το βλέπουν ανταγωνιστικά το θέμα της… αυγοπαραγωγής!!!
ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ - ΝΑ... ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ!
του Γιάννη Πετρίδη
Συντριπτικό κτύπημα στην παραοικονομία και την φοροδιαφυγή από τις διωκτικές αρχές της χώρας (των οποίων προΐστανται ως γνωστόν στελέχη του κουαρτέτου των δανειστών): Στην συνοικία Νεάπολη της Πρέβεζας (Ματζίρικα) συνελήφθη ένας πάμφτωχος ηλικιωμένος από τα Ιωάννινα, να διαπράττει βαριά φορολογικά εγκλήματα.

Ανοικτή επιστολή Αγιορειτών Πατέρων

7/20-1-2016 ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΝ
ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
«…καὶ ὁ σκοπός, ἐὰν ἴδῃ τὴν ρομφαίαν ἐρχομένην καὶ μὴ σημάνῃ τῇ σάλπιγγι, καὶ ὁ λαὸς μὴ φυλάξηται, καὶ ἐλθοῦσα ἡ ρομφαία λάβῃ ἐξ αὐτῶν ψυχήν, αὕτη διὰ τὴν αὐτῆς ἀνομίαν ἐλήφθη, καὶ τὸ αἷμα ἐκ χειρὸς τοῦ σκοποῦ ἐκζητήσω». Ἰεζεκιήλ 33,6
Ὡς Ἁγιορεῖτες Μοναχοί καί Ἕλληνες πολίτες, ἐκφράζουμε τήν ἀνέκφραστη θλίψι μας καί τόν πόνον τῆς ψυχῆς μας δι᾿ ὅσα διενεργοῦνται  στήν πατρίδα μας κατά τίς τελευταῖες δεκαετίες. Ὡς μοναχοί τόσα χρόνια ἀγωνιούσαμε καί ἐλπίζαμε σέ μιά μετάνοια καί μεταστροφή. Τώρα εἶναι «καιρός τοῦ λαλεῖν», καιρός ὁμολογίας, ὁμολογίας Χριστοῦ μέ τήν χάριν καί τήν βοήθεια τοῦ Χριστοῦ καί τῆς Παναγίας μας.