“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πρόσω ολοταχώς για την προεδρία ο Ερντογάν - Στην εξουσία μέχρι το 1923;

Σχόλιο Θ.Π.: Αν υπάρχει μέχρι τότε Τουρκικό κράτος! Απ’ ότι φαίνεται ο Ερντογαν θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος και όχι ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας. «Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου» !

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη επικράτησή του από τον πρώτο γύρο με ποσοστό πάνω από 55%
Ονειρο του Ερντογάν είναι να μείνει στην εξουσία τουλάχιστον ως το 2023 - την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας - για να στεφθεί ο μεγαλύτερος ηγέτης της χώρας μετά τον Ατατούρκ. Πρώτο βήμα; Η εκλογή του στην προεδρία, στις 10 Αυγούστου. Και φαίνεται ότι θα την κερδίσει, εύκολα.Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη επικράτηση, από τον πρώτο γύρο, με άνω του 55%. ΟΕκμελεντίν Ιχσάνογλου, κοινός υποψήφιος των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης, συγκεντρώνει περί το 35%. Και ο Κούρδος Σελαχατίν Ντεμιρτάς εμφανίζεται με ποσοστό μικρότερο από 10%.

Unicef: Σχεδόν 300 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τη Unicef.
«Τα παιδιά είναι το 30% των άμαχων θυμάτων», εκτιμά η Unicef, ο απολογισμός της οποίας βασίζεται στον αριθμό των νεκρών που η οργάνωση του ΟΗΕ έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει.

Μετά από 2000 χρόνια, και πάλι σταύρωση για τους χριστιανούς της Ανατολής

Τη δεκαετία 1910-1920 εξυφάνθηκε η γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής. Οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί της εποχής άλλοτε υποστήριξαν ενεργά και άλλοτε διευκόλυναν τα σχέδια των Τούρκων για τη δημιουργία της «καθαρής» Τουρκίας, με θύματα περισσότερους από 3.500.000 χριστιανούς, Ελληνες, Αρμενίους και Ασσυρίους. Τότε είχαν γλιτώσει από τις σφαγές οι χριστιανοί του Ιράκ και της Συρίας, ο πληθυσμός των οποίων ως την εισβολή των ΗΠΑ και την ανατροπή του Σαντάμ, το 2003, ανερχόταν σε 1.500.000 στο Ιράκ και σε 1.800.000 στη Συρία, ως το 2011, που ξεκίνησαν τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις της λεγόμενης αντιπολίτευσης εναντίον του καθεστώτος Aσαντ.