“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Κάνουν έρανο στο ΠΑΣΟΚ...

Νίκος Ελευθερόγλου
Έρανο κάνει το ΠΑΣΟΚ για να γεμίσει τα άδεια ταμεία, να καλύψει τις μαύρες τρύπες που άφησε ως κληρονομιά στον διάδοχό του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και να κάνει το Συνέδριό του. Τώρα, αν μαζευτούν χρήματα, μπορεί να πάρουν και κανένα ευρώ οι εργαζόμενοί του, που έχουν να πάρουν μισθό εδώ και δέκα μήνες και, όπως αποκαλύψαμε χθες, είναι ήδη ανεβασμένοι στα κάγκελα. Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης βάφτισε τον έρανο υπέρ ΠΑΣΟΚ οικονομική ενίσχυση και σε δραματικούς τόνους απευθύνεται στους συντρόφους και στις συντρόφισσες σημειώνοντας ότι: «Με πλήρη επίγνωση των πρωτόγνωρων συνθηκών, των σκληρών καταστάσεων αλλά και των έντονων προβληματισμών που υπάρχουν σε όλους μας, σου απευθύνω αυτή την επιστολή εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Για να ζητήσω τη στήριξή σου - την οικονομική στήριξη. Γιατί η παράταξή μας είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση». 

Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας

Εορτή 15 Δεκεμβρίου 
Ἐλευθέριος, ὡς ἀδουλόνους φύσει, Σπάθας θεωρῶν, οὐκ ἐδουλοῦτο πλάνῃ. Δῖον Ἐλευθέριον δεκάτῃ πέφνε φάσγανα πέμπτῃ.
Βιογραφία
Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε τον 2o αιώνα μ. Χ. στην Ελλάδα (κατά άλλους στην Ρώμη) από πλούσιους γονείς. Τότε αυτοκράτορας ήταν ο Κόμμοδος και ο Σεπτίνος Σεβήρος. Ορφανός από πατέρα, ανατράφηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου από την ευσεβέστατη και φιλάνθρωπη μητέρα του, Ανθία (της Ευανθίας γόνος, στιχηρό Εσπερινού) (βλέπε ίδια ημέρα) η οποία έγινε χριστιανή ακούοντας το κήρυγμα από μαθητές του Απ. Παύλου. Διακαής πόθος της Ανθίας ήταν να επισκεφτεί τη Ρώμη, που τα χώματά της είχαν βαφτεί με το αίμα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κάποτε, λοιπόν, αποφάσισε και πήγε. Μαζί πήρε και το νεαρό γιό της Ελευθέριο. Ο επίσκοπος Ρώμης Ανίκητος (βλέπε 17 Απριλίου), όταν είδε τον Ελευθέριο εκτιμώντας την πολλή νοημοσύνη του, τη θερμή πίστη και το αγνό ήθος του, τον έλαβε υπό την προστασία του.

«Προσοχή, έρχεται η Τρόικα!»

Η "επιτραπέζια" Τρόικα κάνει θραύση στην Πορτογαλία!
«Προσοχή, έρχεται η Τρόικα!», λένε οι Πορτογάλοι αλλά εννοούν το επιτραπέζιο παιχνίδι που κάνει θραύση στη χώρα τους και σίγουρα θα έρθει και στη δικιά μας. Στο παιχνίδι αυτό, ο ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας πολιτική επιρροή, φιμώνοντας τις φωνές των αντιπάλων του και κάνοντας τοποθετήσεις των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν από την άφιξη της Τρόικας των πιστωτών. Οι διαφημιστές μάλιστα βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο να πουλήσουν την πραμάτεια τους: «Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Κι εσύ επίσης μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!» λένε πολύ σωστά. Το παιχνίδι όπως καταλαβαίνετε θα γίνει ανάρπαστο ανάμεσα στις Κασσάνδρες που προμήνυαν τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Τουλάχιστον μπορούν να βγάλουνε εκεί το άχτι τους τώρα που απέτυχαν τα σχέδιά τους εδώ.