“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

☦ Η ΠΥΛΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ

«……Μα αλήθεια δεν είναι αυτό; Και μήπως απ’ εκεί  δεν περνά η ματιά της Κυρίας Πορταϊτισσας και φθάνει έως την Πόλη και το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ;
Στο παρελθόν τα ίδια γένη των Αγαρηνών δεν ήταν αυτά που προσπάθησαν να εξαφανίσουν την ευλογημένη ετούτη γη αλλά στο τέλος εξαφανίσθηκαν οι ίδιοι από εκεί;

☦ Όταν οι Τούρκοι επιχείρησαν να φέρουν στο Άγιο Όρος τις γυναίκες τους

Η γυναίκα που έχετε εδώ δεν αφήνει να φέρουμε τις γυναίκες μας!
Το Άγιο Όρος διέπεται από ένα ιδιότυπο νομικό καθεστώς που έγκειται σε ένα πλέγμα διατάξεων του Συντάγματος, διεθνών συνθηκών, του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπόλοιπου εσωτερικού δικαίου, με βασικότερο κανονιστικό κείμενο τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος οργανώνει διοικητικά την περιοχή.

☦Μόλις σκέπασε την ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δαιμονίστηκε. Αναδημοσιεύουμε ενόψει εξελίξεων. ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ «για αυτά που θα γίνουν θα είμαι η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»

Η Ιστορία κλείνει τον κύκλο της.  Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ για τα έσχατα που έρχονται δίνει σημείον. Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας ολοζώντανη επί των επάλξεων του Ελληνικού  Έθνους των Ορθοδόξων Χριστιανών, ως ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ   Τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους οι τούρκοι.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στις 19 Ιανουαρίου του 2019 ο Υποπτέραρχος Θεόδωρος Λίγκρης δίνει την κάτωθι συγκλονιστική μαρτυρία: Αφού αναφέρετε στις συγκλονιστικές στιγμές της διάσωσης της αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού κ. Βασιλικής Πλεξίδας με την πτώση του ελικοπτέρου ΧΪΟΥΙ στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, την Τετάρτη της Λαμπροβδομάδας του 2017, στις 17 Απριλίου, στο 18:01  χρονικό σημείο του παρακάτω βίντεο συμπληρώνει :

☦ Γέροντας Φιλόθεος: Τον είδαν να είναι πάνω από το έδαφος και να αστράφτει όπως ο ήλιος!

Όταν ζούσε ο πατήρ Αβραάμ Σαμαράς, εξαίρετος Μοναχός της Λογγοβάρδας [Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Λογγοβάρδας Πάρου], αναφερόμενος στα ποικίλα χαρίσματα και τις αρετές του οσίου Γέροντα [Γέροντας, π. Φιλόθεος Ζερβάκος], μας ανέφερε και το έξης περιστατικό.
– Όταν υπηρετούσα στην πόλη της Λάρισας ως υπάλληλος είχε έλθει ο π. Φιλόθεος για να επιτελέσει πνευματικό έργο, δηλαδή για να εξομολογήσει και να κηρύξει.

☦Τους έκανε αξιωματικούς!

Επειδή έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για την ανθρωπότητα, ο Θεός πήρε ορισμένους ανθρώπους και τους έκανε αξιωματικούς! Τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ γρήγορα. Ο διάβολος θα κυριαρχήσει. Όσοι τον πλησιάσουν, θα τους τσακίσει, θα τους συντρίψει. Φίλους αυτός δεν έχει.  Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης
pemptousia

☦Ένα θαύμα της Παναγίας, που έγινε γνωστό στον Αραβικό κόσμο

Ένας μουσουλμάνος Σαουδάραβας βγήκε στα μέσα ενημέρωσης και διηγήθηκε ένα ζωντανό συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε όλη του τη ζωή. Το διηγήθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη και προφανώς σε όλες τις γειτονικές χώρες.
Παντρεύτηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα, πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Οπότε πέρασαν τα χρόνια και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά, παρόλο που είχαν πολλά χρήματα και πήγαν σε πολλούς γιατρούς.