“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ομιλία στην εορτή των κορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς)

Περίληψη 28ης Ομιλίας, στην περικοπή Ματθ. 16,13-19.
Οι δύο απόστολοι είναι λαμπροί φωστήρες, λαμπρύνοντας την Εκκλησία με τη συνάντησή τους κατά την εορτή της 29ης Ιουνίου, η οποία δεν προκαλεί έκλειψη, αλλά έκλαμψη. Υπενθυμίζοντας τις πράξεις τους τίποτε δεν προσθέτομε στα αγαθά τους, αλλ’ αυξάνομε αντίθετα τα δικά μας αγαθά. Κεντρικό σημείο της ομιλίας είναι η περιγραφή της αντιθετικής κινήσεως του πειρασμού και της μετάνοιας.

Ο τιμώμενος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ έφτασε στην Ελληνική Μακεδονία μέσω των ενεργειακών πεδίων του Βόρειου Αιγαίου

Φώτο από Αρχείο Δρ.  Κωνσταντίνου  Βαρδάκα
Τούρκοι και Σκοπιανοί κλείνουν την Ιστορία τους (1η δημοσίευση 28-06-2017)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μεγάλες οι ευλογίες του ΟΥΡΑΝΟΥ-μεγάλες οι δυνητικές  κλοπές και οι αρπαγές υπό των δήθεν φίλων και επίβουλων εχθρών μας .
Επιθυμούν οι άρπαγες να μας τα πάρουν όλα, ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, πνευματικούς και υλικούς θησαυρούς.
-Τι θέλετε όλοι εσείς εδώ, τι περιμένετε; Ρώτησε ο Αγιορείτης  Γέροντας με έκπληξη.

Ο Απόστολος Παύλος

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου
Α΄ Γενικά: Ο Απόστολος Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας μεταξύ των ετών 5- 15 μ.Χ. και πέθανε με μαρτυρικό θάνατο στη Ρώμη μεταξύ των ετών 66-68 μ.Χ. Υπήρξε συγγραφέας των μισών περίπου από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, αναγνωρίσθηκε ως ισαπόστολος, μάλιστα δε με τον Πέτρο ως πρωτοκορυφαίος μεταξύ των Αποστόλων και άγιος.

Όταν λέμε το «Μακεδονία Ξακουστή» είναι σαν να λέμε Μακεδονία ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ. Οδεύουμε προς εκλογές;

Τα αδιέξοδα επιβίωσης  του Λαού έγιναν σήμερα αδιέξοδα επιβίωσης του υπάρχοντος πολιτικού δυναμικού της χώρας. Οι τοκογλύφοι  σήμερα μας χαμογελούν και αύριο μας πωλούν (δηλ, φεύγουν). Πρώτα όμως  θα πουλήσουν τους πολιτικούς φίλους τους. Ο κύκλος έκλεισε με την υπογραφή των Πρεσπών. Η Ιστορία της Μακεδονίας άρχισε να σκουπίζει τα σκουπίδια της ζωής μας.
 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται.