“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ρωσικός Στρατός: Στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας μάχης

Ο ρωσικός στρατός κήρυξε  την Τρίτη σε ορισμένες μονάδες του σε κατάσταση πολέμου, θέτοντας σε ενέργεια το υψηλότερο επίπεδο  ετοιμότητας, στο πλαίσιο των στρατιωτικών γυμνασίων στην Αρκτική  και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.
Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι μονάδες του Στόλου της Βαλτικής, η Νότια Στρατιωτική περιφέρεια και μονάδες αεροπορίας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο μάχης.

Die Welt: 800 δις ευρώ έχουν οι Έλληνες πολίτες σε ελβετικές τράπεζες

Ένα από τα πλουσιότερα κράτη αναδεικνύεται η «χρεοκοπημένη» Ελλάδα, αφού παρουσιάζει καταθέσεις μέσω των πολιτών της σε ελβετικές τράπεζες, τουλάχιστον, 800 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Εδώ και ένα χρόνο, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτε για να ανακτήσει τα υποτιθέμενα αφορολόγητα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών, που έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Γ.Δραγασάκης στους FT: "Η Ελλάδα δεν ζητά ειδική αλλά ίση μεταχείριση"

Με άρθρο του στους «Financial Times» επέλεξε να παρέμβει στα τεκταινόμενα εντός και εκτός Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
 Στο άρθρο του με τίτλο «Το μόνο που ζητάμε είναι η Ευρώπη να δώσει στην Ελλάδα μία ευκαιρία («All we ask is that Europe give Greece a chance»), ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι υπάρχει κίνδυνος να καταδικαστεί μία ολόκληρη γενιά σε ένα μέλλον χωρίς ελπίδα.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η Ε.Ε. ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Επισπεύδεται η επίσκεψη Α.Τσίπρα στη Μόσχα - Συνάντηση στις 8 Απριλίου με Β.Πούτιν για το ρωσικό "πακέτο" των 10 δις;
Επισπεύδεται το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και αντί της 9ης Μαΐου, που ήταν αρχικώς προγραμματισμένο, θα γίνει τελικά ένα μήνα νωρίτερα, στις 8 Απριλίου. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που επιβάλλουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι και η κυβέρνηση φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης. Ένας εξ αυτών είναι η Ρωσία. 

Ο χρόνος της παρούσης ζωής είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο ατελεύτητο της αιωνιότητας.

Κι, όμως, εμείς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε το γεγονός εντελώς διαστρεβλωμένο. Δεν καταλαβαίνουμε ότι είμαστε «πάροικοι και παρεπίδημοι» στην γήινη πραγματικότητα, είμαστε περαστικοί, ανέστιοι διαβάτες που πορεύονται προς την πραγματικότητα της αιωνιότητας, γι’ αυτό και κάνουμε το παν για να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε σ’ αυτή τη ζωή με τα καλύτερα υλικά, ξοδεύουμε τις δυνάμεις μας στα ευτελή και πεπερασμένα, αγνοώντας τις ανάγκες του έσω ανθρώπου που θα ζήσει αιώνια όταν το φθαρτό του σαρκίο πεθάνει. 

“Όταν θα δείτε οι Τούρκοι να χτίζουν τις δικές μας εκκλησίες…”

Ιστορική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακαινίζεται στη νότια Τουρκία
Περίπου δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Αλάνια, θέρετρο της περιφέρειας της Αττάλειας και μέσα στο όρια του χωριού Χατζή Μεχμετλί, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία έχει σχεδόν αποκατασταθεί από το δήμο.