“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΡΩΣΙΑ: ΕΝΑ GREXIT ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η χρεοκοπία της Ελλάδας και η έξοδός της από τη ζώνη του ευρώ είναι αναπόφευκτη, πιστεύουν πολλοί Ρώσοι ειδικοί
Αυτό το σενάριο θα προκαλέσει βραχυπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις, αλλά δύσκολα θα είναι μια καταστροφή, είτε για την Ελλάδα ή την ευρωζώνη, αλλά ίσως αναζωογονήσει τις οικονομίες των χωρών αυτών.

Το καλό που σου έκανα… "συνέχισέ το"!

Θα ‘θελα να σας μεταφέρω μια ιστορία κάπως διαφορετική, ίσως ουτοπική μα δυνατή και με νόημα μεγάλο. Κάτι που έχουμε ανάγκη πια, σε ότι συμβαίνει δίπλα μας τούτες τις μέρες…
Πριν από χρόνια ένας σπουδαίος γιατρός ταξίδευε με την οικογένειά του στην έρημο με ένα τροχόσπιτο. Ξαφνικά, μετά από ένα απότομο τράνταγμα, το αυτοκίνητο στρίβει δεξιά στο πλάι του δρόμου.

Οι "πονηριές" Γιούνκερ, Γερμανών και Γάλλων με στόχο την Εθνική Άμυνα

Εδώ η χώρα χάνεται και τα “παιχνιδάκια” με την Εθνική Άμυνα συνεχίζονται. Από προχθές το βράδυ κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο Γιούνκερ με τις ευλογίες της Μέρκελ και του Ολάντ είπε στον Τσίπρα να προτείνει την περικοπή των εξοπλισμών κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, αντί να κόψει συντάξεις! Στο Λουξεμβούργο, τη Γερμανία και τη Γαλλία μας περνάνε για τελείως…ιθαγενείς!

''Pax Ottomanica'' από την Τουρκία στα Βαλκάνια!

Πολιτική επιρροής με άξονα την μουσουλμανική θρησκεία ετοιμάζει να κάνει και πάλι η Τουρκία στα Βαλκάνια, καταχρώμενη την καλώς εννοούμενη φιλοξενία των χωρών στο όνομα της φιλίας.
Το πραγματικό ''πιάτο''...
Αιχμή του δόρατος'' θα είναι το λεγόμενο ''κομβόι αφθονίας'' (ή ''Καραβάνι της αφθονίας'', τουρκικά «Bereket konvoy». ) που κατα την διάρκεια του Ραμαζανιου θα παραθέτει κάθε βράδυ θρησκευτικά γεύματα ''ιφτάρ'' σε διάφορες πόλεις με κατοίκους μουσουλμάνους : Ωστόσο το πραγματικό ''πιάτο'' για την Τουρκία είναι ο εισοδισμός με τον μανδύα της θρησκείας σε κοινωνικά στρώματα άλλων χωρών...