“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ύδρας

«Κουνήθηκε» μέχρι και η Κρήτη - Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για τραυματισμούς και ζημιές
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:08, 29 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το εστιακό βάθος ήταν 111 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 5,4 Ρίχτερ.  

Γέροντας Παΐσιος: “Γιατί πολλοί άνθρωποι, ενώ τα έχουν όλα, νιώθουν άγχος και στενοχώρια.”

-Γέροντα, γιατί πολλοί άνθρωποι , ενώ τα έχουν όλα ,νιώθουν άγχος και στενοχώρια;
-Όταν βλέπετε έναν άνθρωπο να έχη μεγάλο άγχος, στενοχώρια και λύπη, ενώ τίποτε δεν του λείπει, να ξέρετε ότι τουλείπει ο Θεός.
Όποιος τα έχει όλα, και υλικά αγαθά και υγεία, και, αντί να ευγνωμονή τον Θεό, έχει παράλογες απαιτήσεις και γκρινιάζει, είναι για την κόλαση με τα παπούτσια. Ο άνθρωπος, όταν έχη ευγνωμοσύνη, με όλα είναι ευχαριστημένος. Σκέφτεται τί του δίνει ο Θεός κάθε μέρα και χαίρεται τα πάντα.
Όταν όμως είναι αχάριστος, με τίποτε δεν είναι ευχαριστημένος γκρινιάζει και βασανίζεται με όλα. Αν, ας πούμε, δεν εκτιμάη την λιακάδα και γκρινιάζει, έρχεται ο Βαρδάρης και τον παγώνει …; Δεν θέλει την λιακάδα θέλει το τουρτούρισμα που προκαλεί ο Βαρδάρης.

Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΛΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την άποψη, με παράθεση ιστορικών στοιχείων, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατάγεται από την εβραϊκή μειονότητα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου..., διατυπώνει ο γνωστός Τούρκος ιστορικός και ερευνητής, Yalçin Küçük, (στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστός από μια παλιά του συνέντευξη όπου είχε ομολογήσει ότι είχε πάρει μέρος στην εισβολή στην Κύπρο και είχε αηδιάσει από τις τουρκικές θηριωδίες σε βάρος των αμάχων Ελληνοκυπρίων), σε μια εκπομπή στο τουρκικό κανάλι, Oda.tv, που προβλήθηκε στην συνέχεια σε πολλές τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

"Ήλθον, είδον και…" ;

Πάμε σε Εκλογές; Καταστρέφουν μαζικά έγγραφα στα υπουργικά γραφεία
“Φωτιά” έχουν πάρει οι καταστροφείς εγγράφων στα υπουργικά γραφεία μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος βρισκόταν σε ανοικτή επικοινωνία με τη ....Χρυσή Αυγή και τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και τα όσα αναφέρονται στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα αναφορικά με κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. 

Συμβολισμοί στον Ακάθιστο Ύμνο

Οι από τον φυσικό κόσμο συμβολισμοί στον Ακάθιστο Ύμνο και η θεολογική τους ερμηνεία.

Απόσπασμα Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου.
1.H AMΠΕΛΟΣ.
Η Θεοτόκος η Άμπελος η Αληθινή.
Ανυμνούμέν σε, βοώντες Χαίρε όχημα, Ηλίου του νοητού, άμπελος αληθινή, τον βότρυν τον πέπειρον, η γεωργήσασα, οίνον στάζρντα, τον τας ψυχάς ευφραίνοντα, των πιστώς σε δοξαζόντων.
Η Παναγία παρομοιάζεται με την άμπελο, από την οποία βλάστησε το τσαμπί με το ώριμο σταφύλι, ο Χριστός, που πήρε τα αγνά της αίματα, για να φτιάξει την δική του ανθρώπινη σκηνή την δική του άμπελο και να μαζέψει σ’ αυτή τα λογικά κλήματα, τους πιστούς, να τα περιποιηθεί και να τα συνάψει στο μυστικό σώμα της Εκκλησίας του,τον Νέο Ισραήλ της Χάριτος. 

Οι τρεις είδαν τον ίδιο άνθρωπο αλλά δεν έκαναν την ίδια σκέψη

Αββάς Δωρόθεος

«Συμβαίνει να στέκεται κανείς κάπου τη νύχτα και περνάνε από μπροστά του τρεις άνθρωποι.

Ο ένας βάζει στο νου του ότι στέκεται εκεί και περιμένει κάποιον για να πάη να πορνεύση. Ο άλλος τον θεωρεί κλέφτη και ο τρίτος σκέπτεται ότι έχει φωνάξει έναν φίλο του από το διπλανό σπίτι και τον περιμένει να κατεβή για να πάνε να προσευχηθούν.

Να λοιπόν και οι τρεις είδαν τον ίδιο άνθρωπο στον ίδιο τόπο, αλλά δεν έκαναν την ίδια σκέψη.

(Ν)τρίπλες και “τριπλές” !

Στον "αέρα" η κυβέρνηση! Πόσο πιθανό είναι το σενάριο τριπλών εκλογών τον Μάιο. Τι συζητούν Σαμαράς - Βενιζέλος. Το "αντάρτικο" του ΓΑΠ
Συνεχείς συσκέψεις Σαμαρά Βενιζέλου, μετά την "βόμβα" Μπαλτάκου, τη στιγμή που ο ΓΑΠ πιέζει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ...
Η πρωινή συνάντηση, στις 10.00 το πρωί, μεταξύ Σαμαρά - Βενιζέλου, έχει ένα και μόνο θέμα. Πώς είναι δυνατόν, εάν είναι, να ξεπεραστεί ο σκόπελος που δημιούργησε η δημοσιοποίηση του βίντεο με πρωταγωνιστή τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.

ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ''ΠΟΥΘΕΝΑ'' ΣΕ 4 ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ!!!! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!!!!

ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΤΑΝ Η ΜΑΥΡΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΛΑΤΑΙΑΚΙ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ...
ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΕΚΠΝΟΗ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ... ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΟ ΠΑΡΤΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ Η ΑΥΛΗ ΕΝΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ, 4 ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ, ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ..

«Μετρ» της προβοκάτσιας οι Τούρκοι…

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Η χρήση παράνομα μαγνητοφωνημένων συνομιλιών είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μία εγκληματική πράξη. Και καλώς ο νομοθέτης φρόντισε να συμπεριλάβει «απαγορευτικό» στη δικαστική εξουσία στην οποία δεν επιτρέπει να παρουσιάζει ως αποδεικτικό στοιχείο τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε… αφορούν τους απλούς ανθρώπους.

ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο με φρεγάτα να απονηώνει ελικόπτερο σε ελληνικά ύδατα

Νέα παραβίαση χωρικών υδάτων από τουρκική φρεγάτα μετά πτήσεως ελικοπτέρου είχαμε το μεσημέρι. 
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο με ένταση που προβληματίζει σοβαρά και προκαλεί σκέψεις για το τι έρχεται. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: