“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Κι όμως, αυτοί οι θρασύδειλοι είναι τζιχαντιστές….

Οι Κούρδοι ξεβράκωσαν αιχμάλωτους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος (ΦΩΤΟ)
Από το πρωί της Τετάρτης οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση νότια της πόλης Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στα Σκόπια μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες δεν δέχονται τις προμήθειες του Ερυθρού Σταυρού εξαιτίας του σήματος του Σταυρού (ΒΙΝΤΕΟ)

΄
ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ  ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ; ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ;
Στα Σκόπια μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες δεν δέχονται τις προμήθειες του Ερυθρού Σταυρού εξαιτίας του σήματος του Σταυρού. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

"Τον κολυμβητή μας τον χτύπησαν οι ζέστες"! Τουρκική καζούρα στον ακροδεξιό προβοκάτορα

Την απόφαση του εθνικού - όπως τον χαρακτηρίζει - κολυμβητή από την Τουρκία Alper Sunacoglu να κολυμπήσει μέχρι το ελληνικό νησί Φαρμακονήσι, όπου ισχυρίζεται ότι ύψωσε - με το... χέρι του - την τουρκική σημαία, καυτηριάζει ο αρθρογράφος Engin Ardic στην τουρκική εφημερίδα Sabah. Αποκαλύπτει δε ότι ο ...''πειραγμένος από τις ζέστες'' κολυμβητής πρόσκειται στο - ακροδεξιό - κόμμα Vatan. 

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, «ΡΑΠΙΣΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ» ΠΡΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ίσως ο μεγαλύτερος άγιος του σύγχρονου ελληνισμού. Ο Άγιος της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και της Ανάστασης του γένους.
Πόσοι άραγε σημερινοί ιεράρχες έχουν το ανάστημα του; Πόσοι μπορούν να σταθούν πλάι του; Πόσοι αγιορείτες μπορούν να παραβληθούν με την χάρη του; Οθωμανική σκλαβιά τότε, μνημονιακή σκλαβιά σήμερα. Σύγχρονη σκλαβιά όχι μόνο σωμάτων, αλλά και πνευμάτων.
Σε μια Ελλάδα που παραπαίει από την μνημονιακή συμφορά της, η μνήμη και τα μηνύματα του είναι θειο δώρο και θεια ελπίδα για την μελλοντική δύσκολη πορεία αυτής της ευλογημένης χώρας.
«Ἐγεώργησας ἀρότρῳ τῆς χάριτος τοῖς πρότερον ἐν ἀγνωσίᾳ Ἅγιε καί ἀπάτης προσκειμένοις». «Εὐαγγελίῳ γάρ τόν λόγον καί τά ἀγαθά τῆς βασιλείας τῶν οὐρανῶν , σοφῶς ἐκήρυξε. Καί τάς καρδίας θείῳ φόβῳ ἐρρύθμισε».

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΙΡΑΝ ΜΕ PKK ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια επίσημη σημαντική συνάντηση που έγινε αυτές τις μέρες μεταξύ ανώτατου κρατικού παράγοντα του Ιράν και της ηγεσίας του κουρδικού ΡΚΚ, έχει «ταράξει» την Τουρκία που διάγει μια από τις πιο ταραγμένες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.