“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η Αλβανία φοβάται ανεξαρτησία της Χιμάρας!

Κωνσταντίνος Τερζής
Οι Χιμαριώτες ήσαν οι πλέον ανυπότακτοι, που μάχονταν συνεχώς για την ένωση με την Ελλάδα. Οι Αλβανοί θέλουν να ξεριζώσουν τον ελληνισμό 
Η κατεδάφιση από την αλβανική κυβέρνηση ενός παλαιού ιστορικού ναού στους Δρυμάδες της Χιμάρας έρχεται ως συνέχεια πολλών άλλων ενεργειών εναντίον των Χιμαριωτών. Πάντοτε, άλλωστε, οι Χιμαριώτες ήσαν οι πλέον ανυπότακτοι, που μάχονταν συνεχώς για την ένωση με την Ελλάδα.

Του Αη Γιαννιού του νηστικάρη ...

Του Νηστικάρη η Κεφαλή λάμπει στο εικονοστάσι κι οι κατηφέδες γείρανε και αυτούς να τους αγιάσει …
 H τελευταία γιορτή του καλοκαιριού …εκεί, που όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι μας έφταναν τα νυχτερινά βήματά μας …η περίφημη βόλτα ως τον Αϊ Γιάννη …κάθε βράδυ όλα τα παιδιά του χωριού ξεκινούσαμε με προορισμό τον …ουρανό του μικρού ξωκκλησιού στην άκρη του δρόμου λίγο πρίν τα αλώνια …εκεί δίπλα στην ξακουστή του βρύση με την μεγάλη γούρνα για να ποτίζονται τα ζα, σημείο αναφοράς και συνάντησης για ατέλειωτες γενιές μανιατών. Αμέτρητες και οι φορές που όλοι μας …ασεβείς κι αθώοι καθόμασταν στην σκεπή του κοιτάζοντας τον μανιάτικο ουρανό περιμένοντας αυτός να… ξεκρεμάσει ένα από τα άπειρα μικρά του φώτα και εμείς έπειτα να ευχηθούμε μυστικά για να πιάσει η ευχή…

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

Όλα αλλάζουν στο ισοζύγιο ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο και για πρώτη φορά η Ελλάδα είναι ευνοημένη από τις αλλαγές...
του Βασίλη Καπούλα
Ολα αλλάζουν στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου μετά την στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Αιγύπτου με αφορμή την κοινή αντιμετώπιση του ISIL. Μία συμφωνία στην οποία, φυσικά, συμμετέχει και η Συρία. Πρόκειται για μία αλλαγή που ευνοεί πολλαπλώς την Ελλάδα, όπως θα δούμε.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 30ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλάδακης
Επίδειξη των καινούργιων οπλικών συστημάτων της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και όχι μόνο, θα είναι φέτος η μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στη τουρκική πρωτεύουσα επί τη επέτειο της μεγάλης νίκης των Τούρκων κατά του ελληνικού στρατού στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ξανακτίστε τον ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ Αλβανοί… μπλέξατε

Δυστυχώς τα γεωπολιτικά αφεντικά σας... σας  μπλέξανε…
Όλα έγιναν όχι τυχαία, αλλά με σχέδιο χρόνου και συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα και ξεράσατε το φαγητό που σας έδωσαν οι Έλληνες όταν ήρθατε ξυπόλητοι.. Σας πληρώνει καλά ο Ανατολίτης μας γείτονας , όπως σας πλήρωνε τότε το 1821 και πιο πριν στα Ορλωφικά για να σφάζετε αλλά τζιχάντ το Ορθόδοξο πλήρωμα μέχρι το Ταίναρο;

Ένα σύγχρονο θαύμα της Παναγίας της Πορταίτισσας

Η μαρτυρία ενός Αρχιερέως
Η ακόλουθος ιστορία αποτελεί πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» στην Αθήνα το 1985 και αποτελεί μία ζωντανή μαρτυρία, ότι ο Άγιος Θεός επιτελεί θαύματα, όταν εμείς ειλικρινά πιστεύομε χωρίς δισταγμούς ή αμφισβητήσεις. Τα όσα γράφονται είναι η προσωπική μαρτυρία του σημερινού εφησυχάζοντος Μητροπολίτου Αντινόης Παντελεήμονος (κατά κόσμο Γεωργίου Λαμπαδαρίου).
«Γεννήθηκα στην Κάλυμνο στις 14 Μαΐου 1955 από ευσεβείς γονείς, τον Παντελή Λαμπαδάριο και την Καλλιόπη, το γένος Ζαΐρη. Το 1975 έγινε η κουρά μου ως μοναχού από τον σεβαστό Γέροντα μου Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Τσούκο, σημερινό Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας. Η κουρά έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου και μετονομάστηκα «Ευθύμιος». 

Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ISIS ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Δραματική εξέλιξη: Συμμαχία με την Αίγυπτο συνήψε η Ρωσία – Ανοίγουν τα αιγυπτιακά αεροδρόμια στα ρωσικά μαχητικά
Με μια ιστορική συμφωνία σταθμό Ρωσία και Αίγυπτος ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της μάχης της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης ISISεγκαινιάζοντας μια νέα στρατηγική συμμαχία στην περιοχή της Ν.Α.Μεσογείου η οποία αναμένεται να έχει ευρύτερες διαστάσεις.