“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

☦ «…Νεκτάριο με ονομάζουν και κοίτα κακομοίρη μου να μην πετάξεις το παξιμάδι που σου έδωσα, σε λίγο και αυτό θα είναι δυσεύρετο!!!»- γεγονός του 2013 θυμίζει το 2022

Πως άρχισαν να αποκαλύπτονται οι παράμετροι ενός γεγονότος του 2013;

" το ψωμί - ψωμάκι δυσεύρετο και το παξιμαδάκι"

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ήταν Απρίλιος του 2013 σαν σήμερα τέσσαρες του μηνός και φέρναμε εις γνώση του αναγνωστικού κοινού ένα παράδοξο γεγονός που το διάβασαν πολλοί και φυσικά άλλοι τόσοι αναρωτήθηκαν , άραγε μπορούν να συμβούν αυτά τα πράγματα.

☦ Δύναμη που δεσπόζει

Η προαίρεση του ανθρώπου είναι δύναμη και της ψυχής που δεσπόζει του σώματος και του σώματος που ακολουθεί την ψυχή.

Η προαίρεση συναρτάται με την κρίση που διαθέτει ο άνθρωπος. Όλοι οι άνθρωποι είναι όντα λογικά. Η λογική γεννά κρίση και η κρίση γεννά το συμφέρον του καθενός.

☦ «μη ταρασσέσθω υμών η καρδία»

Όμως πώς αυτή η ειρήνη έχει σχέση με την πρακτική ζωή του ανθρώπου; Αυτή την ειρήνη την οποία επαγγέλλεται η Εκκλησία και για την οποία έψαλλαν οι άγγελοι την βλέπουμε πρακτικά στη ζωή μας; Όταν καταλάβουμε ότι η εστία της αρρώστιας είναι ο ίδιος ο εαυτός μας και θεραπευτεί, τότε έχουμε άμεσα και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Θεραπευόμενος ο άνθρωπος αποκτά αμέσως μια σωστή σχέση με τον Θεό Πατέρα του. Αυτός ο Θεός που προηγουμένως του φαινόταν απόμακρος, εχθρός και ξένος, κάτι το μη γνωστό, αφού πολλοί από εμάς έχουμε την αίσθηση ότι ο Θεός είναι κάτι που κατοικεί μακριά από μας, γίνεται πλέον οικείος μαζί μας. Δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα στον Θεό να ενεργήσει μέσα μας και έτσι έχουμε συγκεκριμένη ενέργειά Του και ζητούμε από Αυτόν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.