“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Αποδοκιμασίες κατά Σταϊκούρα στη Λαμία

«Θερμή» υποδοχή επιφύλασσαν αγανακτισμένοι πολίτες στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών...Το επεισόδιο σημειώθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Μάκη Βαρλάμη με θέμα "Άξιον Εστί - Μίκης Θεοδωράκης" για το μελλοντικό μουσείο "Μίκης Θεοδωράκης" στην Λαμία. Μέλη της Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών - Σπίθα... "ξεπροβόδισαν" το Χρήστο Σταϊκούρα με ύβρεις, συνθήματα και βαρείς χαρακτηρισμούς. Ο υπουργός φανερά αμήχανος δεν αντέδρασε, μπήκε στο αυτοκίνητο του και αποχώρησε. Δείτε το video

Ετοιμάζεται το Ισραήλ;

Σχολιάζει ο Δρ. Αθανάσιος Δρούγος στο facebook
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ:
-8 ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΕΣ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΤΑ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ/ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-15
-ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 6 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ / ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ - ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. 

Δύσκολοι καιροί, ακόμα και για … πρώην πρωθυπουργούς !!!

Χρόνια και ζαμάνια κάναμε να δούμε τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη, αλλά από ’δω και μπρος θα τον έχουμε στα πόδια μας. Το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού άνοιξε και πάλι και οι στενοί του συνεργάτες μετέφεραν τα πράγματά του από τον χώρο της Οδού Ακαδημίας στο Κοινοβούλιο. Μαθαίνουμε ότι ο κύριος Σημίτης έκλεισε το γραφείο που είχε στην οδό Ακαδημίας (σ.σ. δικό του το οίκημα), με σκοπό να έρθει και να εγκατασταθεί στον «ναό της Δημοκρατίας».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Έτσι για να θυμόμαστε τι γινόταν πριν πέντε χρόνια και τρεις ακριβώς μήνες. Η Μέρκελ στην Αθήνα, γευμάτισε στη Ραφήνα με το ζεύγος Καραμανλή και φωτογραφήθηκε μαζί τους, με φόντο τη θάλασσα...Η βόμβα προφανώς ήταν καλά φυλαγμένη στο υπόγειο. Ιούλιος του 2007.
Έσκασε δύο χρόνια και κάτι μήνες μετά, στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου που ''έκρινε'' ότι έπρεπε να περάσουμε για μια φωτογραφική πόζα και από το πανέμορφο Καστελόριζο. Η μεσαία φωτογραφία ορίζει το πριν και το μετά της Ελλάδας. Είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Ενδιαφέρον έχουν τα ρούχα της Μέρκελ. Πέντε χρόνια πριν και φορούσε τα ίδια(!) ρούχα. 
Κάτι σα στολή υποδοχής των Ελλήνων πρωθυπουργών. Με αυτά και με άλλα, πολλά άλλα, πέρασαν πέντε χρόνια. Κάπως έτσι βρεθήκαμε μετά στο βροχερό και συννεφιασμένο Βερολίνο. Η επόμενη φωτογραφία που θα συμπληρώσει, όπως όλα δείχνουν το άλμπουμ, την Τρίτη. Υπομονή... fimotro.blogspot.gr

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...(βίντεο)

“Θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε ένα ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία”, είπε πριν λίγο χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς για την επικείμενη επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα... Δείτε το βίντεο. 

«Δεν σε ξέρω. Πρώτη φορά σε βλέπω. Άλλα βλέπω ότι πίσω σου στέκεται ό άγγελος σου»

..Την ώρα πού μπήκα στο δωμάτιο του, ήταν εκεί οι γιατροί, πού έκαναν την καθημερινή επίσκεψη τους στους θαλάμους των ασθενών. Κατά σύμπτωση οί γιατροί εκείνοι ήταν πρώην φοιτητές μου στο Πανεπιστήμιο. Έτσι, μόλις με είδαν, ήρθαν κοντά μου... καί με ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του Γέροντα. Όταν τελείωσαν κι έφυγαν οί γιατροί, πήγα καί κάθησα δίπλα στο Γέροντα Ιάκωβο, ό οποίος, μόλις με είδε, μου είπε το εξής, το όποιο μ' εκανε πραγματικά ν' άνατριχιάσω,γιατί ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ.
-Δεν σε ξέρω. Πρώτη φορά σε βλέπω. Άλλα βλέπω ότι πίσω σου στέκεται ό άγγελος σου.
Με συγκλόνισε κυριολεκτικά αυτό πού μου είπε. Δεν το λέω για υπερηφάνεια, Καί πρόσθεσε:
-Όλοι οι άνθρωποι έχουν άγγελο. Άλλα τον δικό σου τον είδα. Πρόσεξε να μη τον διώξεις από κοντά σου. Ανατριχιάζω ολόκληρος κάθε φορά, πού το σκέφτομαι, το ίδιο όπως την ώρα εκείνη. Κι ολοκλήρωσε ό Γέρων Ιάκωβος:

Οι Τούρκοι βγάζουν τον στόλο τους – Ένοπλες συμπλοκές στα σύνορα

Νέος θερμός γύρος πυρών μεταξύ Συρίας-Τουρκίας σημειώθηκε πριν από λίγο, καθώς βλήμα από το συριακό έδαφος έπληξε τουρκικό έδαφος και συγκεκριμένα το χωριό Γιαγλιάνταγι, κοντά στην Αλεξανδρέττα, στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.  Άγκυρα προχώρησε σε αντίποινα πλήττοντας θέσεις στη συριακή επικράτεια με συνεχείς βολές πυροβολικού. Την ίδια ώρα από την κύρια βάση του τουρκικού Ναυτικού στο Golcuk  απέπλευσε μεγάλη νηοπομπή του τουρκικού Στόλου με κατεύθυνση την Ν/Α Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Συρίας. Μάλιστα, για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής έντονης και διαρκούς ναυτικής παρουσίας στην περιοχή η Άγκυρα διαμόρφωσε το σχέδιο δράσης Barbaros το οποίο περιλαμβάνει την διαρκή παρουσία σημαντικών μονάδων του τουρκικού Ναυτικού σε ολόκληρη την Μεσόγειο και φυσικά στην Αν. Μεσόγειο. Στην δύναμη αυτή συμμετέχουν 4 φρεγάτες 5 πυραυλάκατοι, 3 πλοία της Ακτοφυλακής και ένα πλοίο ανεφοδιασμού στόλου.