“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Η βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ “τινάζει στο αέρα” την Οικουμενικότητα της Συνόδου στην Κρήτη;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μήπως αυτή η Σύνοδος δεν έπρεπε να λέγεται Οικουμενική αλλά Γεωπολιτική;
Μήπως θα έπρεπε να αναδείξει και την πρόσφατη χορεία των μαρτύρων και πολλών εξ αυτών Αγίων  της Εκκλησίας μας των αγρίως σφαγιασθέντων και τελειωθέντων φίλων του ΧΡΙΣΤΟΥ υπό των αλλόπιστων στην Συρία-Ιράκ και αλλαχού;

Η Αγία Σοφία, ο Άγιος Παΐσιος και η τουρκική ανασφάλεια!

Πριν από κάποια χρόνια, σε μια συνέντευξη που μου έδωσε ο πολυδιάστατος Θωμάς Κοροβίνης για την ανθολογία που επιμελήθηκε με τίτλο «Κωνσταντινούπολη, λογοτεχνική ανθολογία» (εκδόσεις Ιανός), με αιφνιδίασε λέγοντάς μου τα εξής: «Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι σε όλους τους Τούρκους συγγραφείς που ασχολήθηκαν με την Πόλη, διακρίνεται μια αίσθηση υποταγής ή προσκυνήματος στη σαγηνευτική ιστορία της Πόλης, αλλά κι ένας φόβος, θα ’λεγα, σαν να μην είναι εντελώς σίγουροι ότι είναι δικιά τους -σαν να είναι μουσαφίρηδες- και τρομάζουν μην τη χάσουν»! Αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση γιατί ο Άγιος Παΐσιος (1924-1994) σ’ ένα βιβλίο του αναφέρει πως οι Τούρκοι, όταν συναντήσουν Έλληνες, νιώθουν άβολα γιατί γνωρίζουν πως τα μέρη αυτά δεν είναι δικά τους. 

Γερμανικό δικαστήριο αναγνώρισε ως νόμιμη την ισλαμική παιδεραστία!

Θ.Π.: ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο Κ. ΦΙΛΗΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ…. ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ !!!
Περιφερειακό γερμανικό δικαστήριο αναγνώρισε ως νόμιμο έναν γάμο μεταξύ μιας 14χρονης έφηβης από τη Συρία με τον 20χρονο ξάδελφό της, παρά το γεγονός ότι η γερμανική νομοθεσία θεωρεί ένας γάμος είναι νόμιμος όταν τελείται με άτομα άνω των 16 ετών.

Οι Αμερικανοί στηρίζουν Ασαντ;

Του Γιώργου Θεοχάρη
Θεαματική  αλλαγή στην στάση των ΗΠΑ απέναντι στο καθεστώς Άσσαντ.
Μία ασυνήθιστη για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Συρία κίνηση των ΗΠΑ μαρτυρεί την σταθερή στροφή που φαίνεται να υπάρχει στην πολιτική των ΗΠΑ στην Συρία. Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις δίδυμες βομβιστικές επιθέσεις στο προάστειο Al-Sayyida Zainab στη Δαμασκό, που στοίχισε τη ζωή σε 12 περίπου άτομα και τραυμάτισαν άλλα ακόμη.

Τα Θρησκευτικά είναι ομολογιακό μάθημα, κατήχηση και προσηλυτισμός κατά τον Φίλη