“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Γίγαντας ο Φάραντζ! Τιμωρήθηκε με πρόστιμο γιατί αποκάλεσε πατσαβούρα τον Ρομπάϊ!

Ο Νάιτζελ Φάραντζ, στα μάτια αρκετών Ελλήνων τείνει να γίνει ... "Γίγαντας"!!!
Με πρόστιμο 2.980 ευρώ τιμωρήθηκε ο Βρετανός ευρωβουλευτής και γνωστός ευρωσκεπτικιστής που αναφέρεται συχνά στην Ελλάδα, Νάιτζελ Φάρατζ. Αιτία, το γεγονός ότι αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι, «πατσαβούρα» και «υπαλληλίσκο».  Το περιστατικό είχε συμβεί κατά την διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Φεβρουάριο του 2010 και το πρόστιμο στον Βρετανό ευρωβουλευτή επικύρωσε πριν από λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ουσιαστικά, το πρόστιμο των 2.980 ευρώ είχε επιβληθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2010 από τον τότε πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ. 

F.T: «Έλληνες ξεχάστε τον πόλεμο και τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Διαβάστε το κύριο άρθρο των Financial Times με τίτλο : ''Ελληνες, ακολουθήστε τα... λεφτά''
"'Οι μνήμες δύσκολα σβήνουν. Μετά από περίπου 70 χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να ανοίξει και πάλι το θέμα των αποζημιώσεων που οφείλει το Βερολίνο στην Αθήνα από τα εγκλήματα των Ναζί. Ακόμη κι εάν μία τέτοια απαίτηση είναι πλέον ανέφικτη, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε προσεκτικά τη χρονική συγκυρία. Αυτές τις εβδομάδες, η τρόικα θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει ένα ακόμη πακέτο επώδυνων μέτρων λιτότητας. Ο μέσος Έλληνας πιστεύει ότι αυτή είναι μία απόφαση που υπαγορεύεται από το Βερολίνο. Έτσι, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι, ενώ ζητούν ακόμη περισσότερα από μία ήδη γονατισμένη οικονομία, η Ελλάδα αποφασίζει και πάλι να ανοίξει τις παλιές πληγές του πολέμου.

ΝΤΑΛΑΡΑΣ: "ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ"

Σε ένα παραλήρημα "πουλήματος" αριστερής ιδεολογίας και λαϊκισμού, ο Γιώργος Νταλάρας σε συνέντευξη του που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town της Κύπρου, μας πληροφόρησε ότι νιώθει ενοχές για τα χρήματα που έβγαλε από τη δουλειά του! Αλήθεια, ρε συ Γιώργο, αφού αισθάνεσαι ενοχές, γιατί δεν τα επιστρέφεις; Γιατί δεν τα χαρίζεις, ενώ γνωρίζεις ότι υπάρχει τόσος κόσμος που τα έχει πραγματικά ανάγκη; Καλά τα λόγια......αλλά όταν πρόκειται να προχωρήσεις στην πράξη, τα πράγματα γίνονται λιγάκι δυσκολότερα, έτσι; topolitikon

Νέες ασκήσεις από ΗΠΑ !!!

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν επιπρόσθετα στρατεύματα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για μερικά πολεμικά πλοία και 4 χιλιάδες πεζοναύτες.
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λεόν Πανέτα αιτιολόγησε την κινητοποίηση των δυνάμεων στη Μέση Ανατολή με το επιχείρημα της υπεράσπισης του διπλωματικού προσωπικού. Η ενίσχυση θα παραμείνει στην περιοχή για 7 μήνες. Σε ποια ακριβώς περιοχή προς το παρόν είναι άγνωστο. Οι πεζοναύτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στις μεγαλύτερες στην ιστορία της περιοχής στρατιωτικές ναυτικές ασκήσεις. Σ΄αυτές συμμετέχουν 25 χώρες υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ.

Τυφλό όργανο της τρόικας !!!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 
Τώρα άρχισαν να κάνουν πλάκα οι Γερμανοί στην κυβέρνηση του Αντωνάκη του "Τσολάκογλου", αφού διαπίστωσαν ότι είναι τυφλό, εθελόδουλο οργανό τους που μάλιστα έχει βαλθεί να ξεπεράσει σε δουλικότητα ακόμη και την κυβέρνηση Γιωργάκη "Τσολάκογλου", κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα το πετύχει με άνεση! Άλλαξαν τακτική. Τώρα δίνουν όλοι οι εκπρόσωποι του Τετάρτου Ράιχ "συγχαρητήρια" στον Αντωνάκη Σαμαρά για το έργο του, αλλά δεν του δίνουν ούτε ευρώ από τα συμφωνημένα δάνεια! Τώρα σπρώχνουν σιγά σιγά εκείνη την περιβόητη δόση των 31,5 δισ. ευρώ που έπρεπε να είχε δοθεί στις 28 Ιουνίου προς το... Νοέμβριο!!! Παράλληλα, έχουν βάλει την τρόικα να λιώνει σαν σκουλίκια τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, με συνεργάτη τους τον Στουρνάρα. Τους εξευτελίζουν βέβαια έτσι, αλλά ταυτόχρονα τους βοηθούν να περάσουν τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα που ουδέποτε μπορούσε να φανταστεί άνθρωπος του 21ου αιώνα, τουλάχιστον στο δεύτερο μισό του, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Νέο επεισόδιο με τον Κ. Κουλούρη !!!

Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που συνέβησαν στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου. Πρωταγωνιστής ο πρώην βουλευτής Κίμων Κουλούρης, ο οποίος για να αποφύγει την ουρά έφτασε στο σημείο να πάει στο ταμείο που εξυπηρετεί τα ΑΜΕΑ. Έγινε όμως αντιληπτός από τους πολίτες που ανέμεναν καρτερικά να έρθει η σειρά τους, με αποτέλεσμα να γίνει ο κακός χαμός. Ο πρώην βουλευτής αποδοκιμάστηκε με φράσεις όπως «τα ξεπουλήσατε όλα», αλλά ο ίδιος έδειχνε να μην χαμπαριάζει τίποτα. O πρώην βουλευτής κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έβριζε χυδαία οποιονδήποτε με φράσεις του στυλ “παλιάνθρωποι”, ¨εσείς φταίτε για όλα”.

Μέρκελ:Ματώνει η καρδιά μου για τους Έλληνες!

Δεν είναι πλάκα, ειναι πραγματικές δηλώσεις!
"Η καρδιά μου ματώνει για τους Έλληνες που περνάνε δύσκολα λόγω της κρίσης. Δεν βοηθά καθόλου την Ελλάδα να καθυστερεί και η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φόρων."...Τάδε έφη, Άγκελα Μέρκελ! Εάν γράφαμε αυτές τις λέξεις, μόλις ένα μήνα πριν, θα μας περνούσαν για τρελούς. Κι όμως, η σκληρή με τους Έλληνες, Άγκελα Μέρκελ, λέει τώρα ότι πρέπει να φορολογηθούν οι πλούσιοι κι όχι οι αδύναμοι! Θα τρελαθούμε!!!!!!

Ξεκίνησαν οι εργασίες επιδιόρθωσης του Φάρου στη Λαδόξερα !!!

Ευχάριστη και σημαντική εξέλιξη για την υπεράσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων αποτελεί η έναρξη εργασιών για την ανακατασκευή του Φάρου στη Λαδοξέρα (Βόρειο Αιγαίο). Οι εργασίας ξεκίνησαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Φαροφύλακες» τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λαδόξερα (Ζουράφα) της Σαμοθράκης, της οποίας ο Φάρος καταστράφηκε μετά από έντονο κυματισμό τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι εργασίες λαμβάνουν χώρα υπό την διακριτική παρακολούθηση ακταιωρού της τουρκικής Ακτοφυλακής και σκαφών του Λιμενικού Σώματος που περιπολούν και προστατεύουν το συνεργείο.

Πληροφορία που Σοκάρει: Παρέλαβε η ΓΑΔΑ χιλιάδες σακούλες για ανθρώπινα πτώματα;

Η πληροφορία-φήμη, κυκλοφορεί εδώ και αρκετές ημέρες. Έχει φτάσει και σε κάποια δημοσιογραφικά γραφεία. Βγήκε μέσα από τη ΓΑΔΑ: «Η ΓΑΔΑ έχει παραγγείλει και έχει παραλάβει από το εξωτερικό, χιλιάδες σακούλες, προορισμένες για…ανθρώπινα πτώματα»! Σοκ! Ο αριθμός σοκάρει ακόμη περισσότερο. Μιλάνε για 200.000 έως 300.000 σακούλες! Σακούλες που προορίζονται να τυλίξουν ανθρώπινα πτώματα! Προσπαθήσαμε να διασταυρώσουμε την πληροφορία, απευθυνόμενοι στην ίδια την ΓΑΔΑ και το γραφείο διαχείρισης υλικού. Το αρμόδιο γραφείο. Όχι μόνο δεν πήραμε σαφή απάντηση, αλλά ο υπεύθυνος του γραφείου, αιφνιδιασμένος και αμήχανος από την ερώτησή μας, αφού απαντούσε με μισόλογα του τύπου «δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να σας βοηθήσω», στο τέλος βιαστικός, πέταξε ένα «δεν έχω παραλάβει, δεν έχω να σας βοηθήσω κάτι…» και μας έκλεισε το τηλέφωνο!