“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα πτώχευσε αλλά το χρέος έμεινε!

Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Αύξηση των εξόδων και μείωση των εσόδων Ακριβώς αυτό που γίνεται μετά την αρπαγή της εξουσίας από τον κ Γ.Α.Παπανδρέου και έπειτα. Βάση σχεδίου βέβαια.
ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ :  Στα 303,527 δισ. ευρώ έφτασε στο τέλος Ιουνίου το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, καταγράφοντας τριμηνιαία αύξηση κατά 8,3% σε σχέση με τα 280,3 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του περασμένου Μαρτίου, με βασική αιτία τα πρόσθετα δάνεια από το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της δεύτερης δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ. Τα δάνεια της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης έφτασαν στο τέλος του Ιουνίου στα 148,83 δισ. ευρώ από 111,94 δις. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο.

Απίστευτο Βίντεο!!! Έχουμε «Πακιστανική Αστυνομία» που υποκαθιστά την ΕΛ.ΑΣ. και δεν το ξέρουμε ;;;

Έχουν ξεφύγει οι Πακιστανοί στην Ελλάδα. Όταν ακόμα και ο εκπρόσωπος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα μιλώντας σε εκπομπή ιδιωτικού καναλιού να μιλά για "πακιστανική αστυνομία που συλλαμβάνει ομοεθνείς" αναφερόμενος στους ξυλοδαρμούς και απαγωγές Πακιστανών για τα οποία έκανε εκτενές ρεπορτάζ το defencenet.gr. Δείτε το βίντεο, έχει πραγματικό ενδιαφέρον:

Σόιμπλε: «Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνουμε λεφτά σε ένα πηγάδι δίχως πάτο»

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε κάθε πιθανότητα νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα. Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στην Ελλάδα και στις εκτιμήσεις από τη Γαλλία και άλλες χώρες του Νότου σχετικά με νέο πακέτο βοηθείας προς τη χώρα μας δήλωσε χαρακτηριστικά «πως δεν υφίσταται κανένας λόγος να πετάμε χρήματα σε ένα πηγάδι χωρίς πάτοΟ Γερμανός υπουργός αντέκρουσε τους ισχυρισμούς για μια υπερβολικά αυστηρή γερμανική πολιτική λιτότητας στην ευρωζώνη τονίζοντας πως ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι χαμηλότερος από όταν η Γερμανία είχε το εθνικό της νόμισμα. Αναφορικά με την πιθανότητα αγοράς κρατικού χρέους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο κ. Σόιμπλε απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας χαρακτηριστικά «Αν επιτρέψουμε να γίνει δεν θα ξέρουμε πώς να το σταματήσουμε. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να λύσει τα προβλήματά του με ναρκωτικά».

Στα Σκαριά Το Πρώτο Έργο Θαλάσσιας Ενέργειας στην Ελλάδα

Αίτηση στη ΡΑΕ για την κατασκευή έργου ΑΠΕ το οποίο θα εκμεταλλεύεται τα υποθαλάσσια ρεύματα για να παράγει ηλεκτρισμό υπέβαλε τον Ιούνιο η εταιρεία Renes Development. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο για τα ελληνικά δεδομένα, τη στιγμή που και στο εξωτερικό η σχετική τεχνολογία κάνει τα πρώτα της βήματα με δοκιμαστικά έργα σε ορισμένες χώρες. Η αίτηση αναφέρει ότι ο σταθμός θα εγκατασταθεί στο στενό μεταξύ της Άνδρου και της Τήνου και θα έχει ισχύ 2 MW. Η εταιρεία θεωρεί ότι το συγκεκριμένο σημείο προσφέρεται για ένα τέτοιου είδους έργο λόγω της ύπαρξης υποθαλάσσιων ρευμάτων.

Σοκ στη Ρόδο: Ανήλικα παιδιά απέτρεψαν την αυτοκτονία του πατέρα τους!

Μπορεί το σοκ που υπέστησαν να ήταν τόσο ισχυρό ώστε να χρειάζονται ιατρική βοήθεια, ωστόσο με την έγκαιρη άφιξή τους στην αποθήκη του σπιτιού τους τα δυο αδέλφια έσωσαν τον ίδιο τους τον πατέρα που προσπαθούσε να βάλει τέλος στη ζωή του! Το 16χρονο αγόρι και η μόλις 13 χρόνων αδελφή του μπήκαν στην αποθήκη του σπιτιού σε χωριό κοντά στην πόλη της Ρόδου, τη στιγμή που ο 47χρονος πατέρας είχε ανεβεί σε τέσσερα τελάρα και προσπαθούσε να περάσει στο λαιμό του την αυτοσχέδια αγχόνη! Μόλις είδε τα παιδιά του, έχασε την ισορροπία του και κατέρρευσε στο δάπεδο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, γλίτωσε όμως από το θάνατο!

ΧΙΟΣ: Γι’ αυτό το έγκλημα υπάρχει υπεύθυνος;

Η φωτογραφία ανέβηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο twitter. Είναι η εικόνα της ολοκληρωτικής καταστροφής της Χίου. Ο καπνός που ανεβαίνει ψηλά και σκεπάζει τα πάντα μοιάζει σαν έκρηξη ηφαιστείου. Ο ελληνικός λαός θολωμένος από όλα αυτά που του συμβαίνουν παρακολουθεί το δράμα με… απάθεια! Η κυβέρνηση ασχολείται πώς θα βρει τα δισεκατομμύρια από το φτωχό λαό για να τα δώσει στα καθάρματα τοκογλύφους! Η Χίος καίγεται δίχως ένα δάκρυ… Να τη θυμάστε αυτήν την εικόνα καλά! Είναι το «κάδρο» της ολοκληρωτικής καταστροφής μας ως έθνους, πολιτισμού και τόπου. Γιατί εμείς το επιτρέψαμε!     tsantiri

Ανεμογεννήτριες και πράσινη ανάπτυξη. Οι κρυφές επιπτώσεις στο περιβάλλον

Tους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερο ακούμε τον όρο «πράσινη ανάπτυξη».Την παραγωγή, δηλαδή, ενέργειας με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία επικρατεί κυριο­λεκτικά φρενίτιδα. Γιγάντιες ανεμογεννήτριες τοποθετούνται αλόγιστα σε βουνοκορφές και νησιά και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης παραμένουν σε αγρανάπαυση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Η πράσινη ανάπτυξη σε όλο της το μεγαλείο. Μόνο που, όπως θα αποδειχτεί και στη συνέχεια, φαίνεται ότι τελικά η πράσινη ανάπτυξη μόνο πράσινη δεν είναι. Οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον είναι σημαντικές και αρκετοί είναι αυτοί που είτε σκόπιμα είτε από λανθασμένη αντίληψη τις αγνοούν. Οι μέθοδοι αυτές παραγωγής ενέργειας έχουν κατά έναν παράξενο τρόπο αγιοποιηθεί και στην επαρχία έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από την πράσινη ανάπτυξη, που αγνοεί προκλητικά τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Κωδικός "Αθηνά": Λουκέτα σε 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Όλη η λίστα
Το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και ολόκληρων ιδρυμάτων φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς μελετάται σχετική πρόταση με στόχο να μειωθεί η «αδικαιολόγητη» διασπορά σχολών σε όλη την επικράτεια....Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», στο υπουργείο Παιδείας έχει κατατεθεί σχέδιο με την ονομασία «Αθηνά» που προβλέπει το κλείσιμο 150 τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στα πλαίσια του χωροταξικού εξορθολογισμού της εκπαίδευσης και φυσικά των αιματηρών περικοπών που απαιτεί το Μνημόνιο.

Προσέλαβε την μνηστή του ανιψιού του στη Βουλή!!!

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των ημετέρων, κηπουρών και πάσης φύσεως ανεπάγγελτων, από τον κύκλο των υποτακτικών, που προσλαμβάνονται δήθεν ως «μετακλητοί», στα διακοσμητικά γραφεία των πρώην  προέδρων της βουλής, μιας χρεοκοπημένης χώρας! Μετά τον  μονοήμερο πρόεδρο Βύρωνα Πολύδωρα, που ανερυθρίαστα διόρισε την κόρη του, στο γραφείο του στην Βουλή, την σκυτάλη παρέλαβε ο «άτεγκτος» υπερασπιστής του ΑΣΕΠ… Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος σε κάθε ΦΕΚ, εμφανίζεται να διορίζει δυο – τρεις ημετέρους στο δικό του γραφείο της Βουλής!

BBC: Οπλισμένες συμμορίες εισβάλλουν από Βουλγαρία και Αλβανία στην Ελλάδα

Σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC για την εγκληματικότητα στην Αθήνα και την σχέση της με τους μετανάστες, αναφέρει πως τα κρούσματα βίας αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε η αστυνομία δεν είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσει. Τονίζει μάλιστα την ευθύνη των μεταναστών στην όλη κατάσταση και με επίσημα στοιχεία αναφέρει πως οπλισμένες συμμορίες «εισβάλλουν» από την Αλβανία και τη Βουλγαρία, επειδή γνωρίζουν ότι πολλοί Έλληνες πλέον κρατούν τις αποταμιεύσεις τους στα σπίτια τους. pygmi

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση - Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στις Καρυές της κεντρικής Χίου. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Λιθί, Eλάτα και Βέσσα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος και δυνάμεις του στρατού. Το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που δεν αναμένεται να κοπάσουν, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή. Πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Κυριακή.