“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ανησυχούν για στρατιωτικές κινήσεις Μόσχας στη Συρία οι ΗΠΑ

Σχόλιο Θ.Π.: Έτσι είναι τα πράγματα Τζον. Οι «αδύναμοι» ανησυχούν και οι «δυνατοί» επιχειρούν.  Πως τα φέρνει όμως η ζωή…
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τηλεφώνησε σήμερα στον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να του εκφράσει την ανησυχία της Ουάσινγκτον για στρατιωτικές κινήσεις της Μόσχας στη Συρία, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΡΩΣΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΑΝΗΛΕΩΣ

Ξεκίνησαν μεγάλες χερσαίες επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Λαττάκεια της Συρίας - Πυροβολικό και μαχητικά βομβαρδίζουν ισλαμιστές (φωτό, vid)
του Βασίλη Καπούλα
Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας κοντά στη Λαττάκεια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε εδάφη που μέχρι χθες κατείχαν οι τζιχαντιστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο συριακός Στρατός με την υποστήριξη ρωσικού πυροβολικού έχει επεκτείνει τον έλεγχο τους επί της επικράτειας καθώς εξουδετέρωσαν τους τζιχαντιστές στις βόρειες περιοχές της πόλης και προωθούνται 20 χλμ βαθύτερα.

Το εν Χώναις Θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ (6 Σεπτεμβρίου)

Ώφθης Μιχαὴλ Νώε σω ναώ νέος,
Χώνη ποταμών τὸν κατακλυσμὸν λύων.
Ρουν Μιχαὴλ ποταμών χώνευσε, Νόων άγός, έκτη
του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου δασκάλου του 32ου Δ. Σχ.
O μέγας Aρχιστράτηγος του Θεού Mιχαήλ, και προ της ενσάρκου οικονομίας, είχε ευσπλαγχνία στο ανθρώπινο γένος. Mετά δε την ενσάρκωση του Θεού Λόγου, ακόμη μεγαλύτερη ευσπλαγχνία και αγάπη έδειξε στους Xριστιανούς.

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ: Ο Eυαγγελιστής Iωάννης ο Θεολόγος, κηρύττωντας το Eυαγγέλιον στα μέρη της Μικράς Ασίας, προφητικά είπε, ότι μετά από λίγο καιρόν στην περιοχή θα γινόταν μια νέα επισκοπή εξαιτίας της ξεχωριστής πρόνοιας του Αρχαγγέλου Mιχαήλ. Λίγα έτη μετά η περιοχή για την οποία προφήτευσε ο Ιωάννης, ανέβλυσε νερόν αγιάσματος μέσου της δύναμης του Aρχαγγέλου, το οποίο μάλιστα γιάτρευε κάθε ασθένεια. 

Ο Όσιος Παΐσιος και… ο πίνακας ζωγραφικής!

π. Νεκτάριος Σαββίδης
~ Ένας Αγιορείτης γέροντας που σύχναζε πολλές φορές στον γέροντα Παΐσιο, πρόσφατα μου διηγήθηκε ένα χαριτωμένο περιστατικό στο οποίο υπήρξε αυτήκοος μάρτυς.
Κάποτε ένας ζωγράφος επισκέφτηκε τον Γέροντα Παΐσιο στο κελί του.
Ο γέροντας με εκείνο το πηγαίο και διδακτικό χιούμορ που τον διέκρινε, τον ρώτησε:
-Βρε παιδάκι μου, θα μπορούσες να με ζωγραφίσεις ένα πίνακα με το θέμα που θα σου πω; Θέλω να τον τοποθετήσω στο κελί μου! Ο καλλιτέχνης προθυμότατα , λέει στον π. Παΐσιο: