“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Απειλούν να κάψουν τις Χριστιανικές εκκλησίες στην Κων/πολη

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τις χριστιανικές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να λάβει η τουρκική αστυνομία μετά από το επεισόδιο στην εκκλησία των Ασσυρίων που έγινε πριν από λίγες μέρες με την επίθεση ένοπλης ομάδας  την ώρα της λειτουργίας. Να θυμίσουμε ότι στις 28 Ιουνίου υπό την θρησκευτική επίδραση του Ραμαζανίου μια ομάδα οχτώ φανατικών μουσουλμάνων στο προάστιο του Yeşilköy της Κωνσταντινούπολης και την ώρα που γίνονταν σε ένα χριστιανικό ναό λειτουργία, εισέβαλαν μέσα στον ναό με άγριες διαθέσεις κραδαίνοντας κοφτερά μαχαίρια και τρομοκρατώντας τον κόσμο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό διακόπτοντας την τελετή.

Ο πράκτορας σφάζει σε “ώρα Μέκκας”;

Πήγε ο χαλίφης -ο εμίρης- ο κακομοίρης να κάνει κήρυγμα σε ένα τζαμί της Μοσούλης στις 5 Ιουλίου και στο δεξί του χέρι κράδαινε μια ρολογάρα ασημένια αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.
Άραγε όταν σφάζει ο μακελλάρης Abu Bakr al-Baghdadi την βγάζει για να μην πιτσιλισθεί με αίμα; Όταν και ο Τουρκικός τύπος αναγγέλλει ότι αυτό το ¨μούτρο¨ είναι προϊόν των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, τότε είναι λογικό αυτό ¨το πράγμα¨ να το επενδύουν με υψηλή τεχνολογία για να γυαλίζει στα μάτια των ημίτρελων οπαδών του.

Προσκύνημα στὸν πατέρα Παΐσιο

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Παρασκευὴ 11 Ἰουλίου βράδυ στὸ μοναστήρι τῆς Σουρωτῆς. Πλῆθος πιστῶν περιμένει μέχρι καὶ πέντε ὧρες γιὰ νὰ προσκυνήσει τὸ μνῆμα τοῦ Ἁγίου πατρὸς Παϊσίου, τὸν ὁποῖο ὁ Πατριάρχης δὲν ἔχει ἀκόμα προχωρήσει στὴν ἐπίσημη ἁγιοποίησή του γιὰ κάποιους «λόγους». 

Αυτόπτης περιγράφει την τελευταία μέρα του Γέροντος Παϊσίου στο Νoσοσοκομείο

Ο Γέροντας Παίσιος τελικά προσβλήθηκε από καρκίνο, και νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης! Στο νοσοκομείο φρόντισαν το Γέροντα όσο μπορούσαν καλύτερα. Ο καρκίνος, όμως, προχώρησε τόσο, πού το τέλος ήταν πολύ ορατό.
Η αναχώρησή του για τους ουρανούς ήταν ζήτημα χρόνου. Γι΄αύτη την αναχώρηση, για την οποία προετοιμαζόταν σε όλη του τη ζωή, ήθελε να αφιερώσει και τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής. Ο μακαριστός Χριστόφορος Οικονόμου ήταν κοντά του και σε γράμμα του περιγράφει την αναχώρηση του Γέροντα από το Νοσοκομείο:
«Σήμερα έφυγε και ο π. Παΐσιος από το νοσοκομείο. Είχε πολύ κόσμο και μας είπαν ότι θα έβγαινε στο σαλόνι για να ευλογήσει.

Στην Μνήμη του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου (12 Ιουλίου 1994)