“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

I.Mπασμπούγ: «Να καταδικάσουμε τον δολοφόνο του Ρώσου πιλότου για να τα βρούμε με Ρωσία» – Αντιδρούν οι στρατιωτικοί στην Άγκυρα, στο προσκήνιο πραξικόπημα;

Σφοδρές αντιδράσεις εξακολουθούν να υπάρχουν στην Τουρκία από μερίδα στρατιωτικών εναντίον της πολιτικής του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Συρία.
Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ιλκέρ Μπασμπούγ, δήλωσε πως ο δολοφόνος του Ρώσου πιλότου γνωστός Γκρίζος Λύκος που προστατεύει το καθεστώς Ερντογάν πρέπει να καταδικαστεί για το έγκλημα του.

Μετά την Λέσβο κανένα ποδάρι Παπόφιλου μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ κατά την παράδοση της στους Έλληνες.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
¨Ο Κύριος, όταν θα πρέπει, θα παρουσιάσει τους Μάρκους τους Ευγενικούς και τους Γρηγορίους Παλαμάδες, διά να συγκεντρώσουν όλα τα κατασκανδαλισμένα αδέλφια μας, διά να ομολογήσουν την Ορθόδοξον Πίστιν, να στερεώσουν την Παράδοσιν και να δώσουν χαράν μεγάλην εις την Μητέρα μας¨. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης.

Τρικυμία εν κρανίω: Για "Θάλασσα Ειρήνης" μίλησε ο Βαρθολομαίος!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής  
Οι "προβληματικές" έως και προσβλητικές για την Ελλάδα, παρεμβάσεις του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, είναι μία "τακτική" που δημιουργεί όχι έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις του Πατριάρχη, αλλά, επιπλέον, και "κατηγορία" τοποθετήσεων που στέλνουν διάφορα μηνύματα στον διεθνή παράγοντα, τα οποία, στην καλύτερη εκδοχή τους, δεν "εφάπτονται" με τα ελληνικά συμφέροντα και εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα...

ΤΙ «ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δυο μόλις μέρες μετά την «προβληματική» διέλευση από τον Βόσπορο του ρωσικού πολεμικού πλοίου Saratov, εμφανίστηκε με όλη του την μεγαλοπρέπεια το γνωστό ρωσικό πολεμικό πλοίο Minsk, αναστατώνοντας για άλλη μια φορά τους Τούρκους.