“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Κύριο έργο της σημερινής κυβερνήσεως είναι η επιβολή φόρων προς κάλυψη του ελλείμματος που έχει επισημάνει η Τρόϊκα. Ενόψει τούτου ερωτάται τί χρειάζεται η στρατιά των ειδικών συμβούλων στα περισσότερα υπουργεία; Άλλωστε αείποτε εύκολη λεία των φορομπηχτικών υπηρεσιών του δημοσίου είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης περιόδου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρονικό διάστημα 18 μηνών ακόμα και στην διάλυση της Τουρκίας, προβλέπει ένα γνωστό αμερικανικό «Κέντρο Πολιτικής», πρόβλεψη που όπως ήταν επόμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Τα γεγονότα που θα συμβούν την επόμενη περίοδο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, θα ωχριούν μπροστά στα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει με αφορμή το πάρκο Γκαζί της Κωνσταντινούπολης και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση με σοβαρές συνέπειες στον ευρύτερο περίγυρο της Τουρκίας. 

Αντ. Σαμαράς: Κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν το άλμα προς τα εμπρός

«Η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια, δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος επειδή εφαρμόζουμε τον νόμο και αποδίδουμε στον Έλληνα φορολογούμενο ένα δημόσιο κτίριο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση αποφοίτων του Χάρβαρντ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στα σημερινά γεγονότα, την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ραδιομέγαρο και την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με συγχωρείτε Άγιε Άγγελε. Μπορώ να περάσω;»

Μάς διηγήθηκε πολιός αγιορείτης ιερομόναχος, πνευματικό παιδί του οσίου γέροντος παπα Φιλάρετου, ηγουμένου της Μονής Κωνσταμονίτου. 
«Όταν γέρασε ο π.Φιλάρετος δυσκολευόταν να ανέβει τη σκάλα που οδηγούσε στο ηγουμενείο. Μια φορά πλησιάσαμε αθόρυβα με έναν άλλο νέο μοναχό και τον ακούσαμε να συνομιλεί με κάποιον αόρατο επισκέπτη: «Ευχαριστώ πολύ. Αύριο πάλι εδώ την ίδια ώρα.»
Μετά από επιμονή των δύο νέων μοναχών και πιθανόν προς ωφέλεια τους, ο άγιος παπούλης τούς ομολόγησε ότι ερχόταν Άγγελος Κυρίου κάθε μέρα την ίδια ώρα ο οποίος τον βοηθούσε να ανέβει τη σκάλα. Άλλη φορά ο ίδιος ιερομόναχος άνοιξε χωρίς να χτυπήσει την πόρτα του κελλιού του παπα Φιλάρετου και ακούστηκε ήχος φτερουγίσματος στο δωμάτιο. Ο παπα Φιλάρετος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν Άγιος Άγγελος στο κελλάκι του.»

Ο Άγιος Νεκτάριος

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ
(Από τον φοιτητή Θεολογίας κ. Σοφό Μιχάλη)
Δεν θα παύση η Αγία του Χριστού Ορθόδοξος Εκκλησία, να αναδεικνύη αγίους έως της συντελείας του αιώνος. Χαίρει η Εκκλησία διά τους νεοφανείς αγίους, εξαιρέτως δε, διά το νέκταρ το γλυκύτατον της εναρέτου ζωής, το πολύτιμον σκεύος των δωρεών του Παναγίου Πνεύματος, τον Θεοφόρον Ιεράρχη, τον Άγιον Νεκτάριον επίσκοπον, Πενταπόλεως.
Ο Άγιος του Θεού, γεννήθηκε την 1 Οκτωβρίου του 1846 στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης κι έλαβε το όνομα Αναστάσιος. Οι γονείς του ήταν ο Δημοσθένης Κεφάλας κι η Μαρία Κεφαλά. Η μητέρα του ήταν πολύ ευσεβής και όταν ο Άγιος ήταν πέντε ετών του δίδαξε τον ν' ψαλμό του Δαβίδ. Όταν ο Αναστάσιος έφθανε στον στίχο "διδάξω ανόμους τας οδούς σου" τον επαναλάμβανε πολλές φορές, σαν να ήξερε πόσο καθοριστικός θα ήταν ο ρόλος του αργότερα.

Ο μοναχός που με τη σημαία του ευλογεί τους Ικάρους

ΜΟΝΑΧΟΣ ΙΩΣΗΦ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Μπορεί οι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι οι Ταξιάρχες που γιορτάζουν σήμερα, όμως ο σύγχρονος «προστάτης» των πιλότων μας δεν είναι άλλος από έναν ταπεινό αγιορείτη μοναχό που με τη σημαία και τις ευχές του κρατά ψηλά το φρόνημα των σημερινών Ικάρων.

Όταν ακούσετε ότι ιδρύθηκε στην Τουρκία μία καινούρια χώρα που θα λέγεται Κουρδία, τότε ... να ξέρετε ότι θα επιστρέψουμε όλοι πίσω

του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου
(...) ο Χατζηφλουρέντζος και ο Παναής. Ήταν και φίλοι μάλιστα. Το κοινό που είχαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν ότι τους αποκάλυψε η Παναγία ότι θα γίνει η εισβολή. Αυτό είναι πολύ δυνατό σημείο. Τους αποκάλυψε η Θεοτόκος ότι έρχονται μεγάλα κακά στην Κύπρο και «πρέπει να επιστρατευτείτε» κατά την έκφραση ενός εκ των τεσσάρων, «με αγρυπνίες, νυχτερινές προσευχές, μετάνοιες». Μετάνοια. Και στους τέσσερις το είπε αυτό η Παναγία.

«Λαγωνικά» πετρελαϊκών κολοσσών στην Αθήνα για τα πετρέλαια

Στόχος το κλείσιμο συμφωνιών για Shell, Exxon Mobil, EON, Chevron, Eni, Gazprom, Ong, Arvee, Petronas.
Τις εξελίξεις παρακολουθούν και οι ελληνικές εταιρείες EΛΠΕ και Energean Oil, οι οποίες σε αυτή τη φάση αναμένουν την υπογραφή των συμβάσεων για τις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού Κόλπου και Κατάκολου.

Της Χρύσας Λιάγγου
Περί τα 120 στελέχη από 40 μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες μεταξύ των οποίων κορυφαία ονόματα όπως οι Exxon Mobil, Shell, EON, Chevron, Eni, Gazprom, Ong, Arvee, Petronas παρακολούθησαν τις διήμερες εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου της American Association of Petroleum Geologists στην Αθήνα. Είναι η πρώτη φορά που κορυφαίες εταιρείες της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας στέλνουν στην Ελλάδα εξειδικευμένα στελέχη τους για την ανίχνευση επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα των υδρογονανθράκων και αυτό το γεγονός από μόνο του επιβεβαιώνει πλήρως την εκτίμηση, που εξέφρασε ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ότι «η Ελλάδα πια μπαίνει δυναμικά στον μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο».

ΣΥΝΑΞΙΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Η Εκκλησία στις 8 Νοεμβρίου εορτάζει τη Σύναξη (ομόνοια, προσοχή, ένωση) των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των επουρανίων Δυνάμεων, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη θεάρεστη στάση τους κατά τη στιγμή της πτώσης του Εωσφόρου (Σατανά).
΄Οταν ο Εωσφόρος και αριθμός Αγγέλων εξέπεσαν από τη Χάρη τού Θεού, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ συνέστησε την προσοχή στις αγγελικές δυνάμεις αναφωνώντας «στώμεν καλώς», για να μην ακολουθήσουν τον εκπεσόντα Άγγελο, αλλά να μείνουν ενωμένοι και συναγμένοι κοντά στο Θεό. Όσοι από τους Άγγέλους έπεσαν, αλλοιώθηκαν και σκοτίστηκαν, με αποτέλεσμα πλέον να φθονούν ό,τι τους θυμίζει τον Θεό. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο επιδίδονται συνεχώς σε ανηλεή και πολύπλευρο πόλεμο κατά τού ανθρώπου, που είναι εικόνα τού Θεού, με σκοπό να τον απομακρύνουν από το Δημιουργό του.

Η επιστημονική μάχη πίσω από την γεωπολιτική στην Αρκτική

Η Αρκτική έχει χαρακτηριστεί ως το νέο Ελντοράντο των φυσικών πόρων, και η Ρωσία θα παρουσιάσει στον ΟΗΕ νέα επιστημονικά επιχειρήματα, για να αποδείξει τα κυριαρχικά δικαιώματά της εκεί.
Σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας του 1982, οι χώρες μπορούν να επεκτείνουν το όριο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) των 200 ναυτικών μιλίων, εφόσον αποδείξουν ότι τα διάφορα υποθαλάσσια υψώματα και ράχες που διεκδικούν έχουν σχέση με την ηπειρωτική χώρα. Ότι στην πραγματικότητα δηλαδή, αποτελούν τη φυσική συνέχεια της ηπείρου.

Ὁ Παρακλητικὸς Κανὼν τῶν Ἁγίων Ἀρχαγγέλων

Των ουρανίων στρατιών Αρχιστράτηγοι, δυσωπούμεν υμάς ημείς οι ανάξιοι, ίνα ταις υμών δεήσεσι τειχίσητε ημάς, σκέπη των πτερύγων, της αΰλου υμών δόξης, φρουρούντες ημάς προσπίπτοντας, εκτενώς και βοώντας, εκ των κινδύνων λυτρώσασθε ημάς, ως Ταξίαρχοι, των άνω Δυνάμεων.

Η Τουρκία τώρα δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριαρχία και στους Φούρνους!

ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ...
Για "παρενόχληση" των τουρκικών αεροσκαφών που πέρασαν επάνω από το ελληνικό έδαφος (που σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει ότι είναι ελληνικό εθνικό έδαφος το σύμπλεγμα των νήσων Φούρνων) την περασμένη Τρίτη μιλά ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Levent Gümrükçü και προειδοποιεί ότι τέτοιε συμπεριφορές δεν θα γίνουν αποδεκτές στο μέλλον.