“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Γερμανία: Ορατό ενδεχόμενο η κατάρρευση Μέρκελ;

Πως είναι δυνατόν ένα κόμμα που καταβαραθρώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στη Γερμανία να απειλούν την επανεκλογή της Άγκελα Μέρκελ; Πρόκειται για το περίφημο «Κόμμα των Πειρατών» που όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα «ήρθαν από το πουθενά» και έγιναν – για ένα μικρό χρονικό διάστημα όπως φαίνεται – μεγάλη πολιτική δύναμη. Πλέον, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εκλογική τους απήχηση έχει πέσει στο 4% ενώ είχαν φθάσει και το 13% τον περασμένο Απρίλιο, αφήνοντας πίσω τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους… Θυμίζουμε, ότι για να μπει ένα κόμμα στο γερμανικό Κοινοβούλιο απαιτείται να περάσει το πλαφόν του 5%, άρα, με τα σημερινά δεδομένα, οι πειρατές μένουν εκτός…

Η Ελλάδα γίνεται όντως προτεκτοράτο

Του Γιώργου Δελαστίκ
Υποβαθμίστηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων το εφιαλτικό περιεχόμενο του ανεπίσημου εγγράφου (non paper) του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο αποκαλύπτει με ανατριχιαστικό τρόπο πως θέλει το Βερολίνο να....μετατρέψει την Ελλάδα πραγματικά στο αθλιέστερο προτεκτοράτο. Το σημείωμα αυτό έδωσε ως γνωστόν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Εγινε μόνο μια άνευρη, σύντομη συζήτηση γύρω από τη γερμανική απαίτηση να διαχειρίζονται οι... δανειστές (!) τον λογαριασμό που θα πηγαίνουν τα δάνεια της ΕΕ προς την Ελλάδα και στη συνέχεια το θέμα του εγγράφου αποσύρθηκε από την επικαιρότητα. Αποσιωπήθηκαν έτσι σοβαρότατα ζητήματα που θέτει επί τάπητος το ανεπίσημο αυτό χαρτί. Οχι μόνο οικονομικά και δημοσιονομικά, αλλά και ζητήματα κατάλυσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και άλωσης του ελληνικού κρατικού μηχανισμού από ανθρώπους των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας.

Έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός….

«Αδελφοί, αν θέλετε να ιατρεύσετε την ψυχή σας, ...τέσσερα πράγματα σας χρειάζονται! Κάμνουμε μία συμφωνία; Από τον καιρόν που εγεννηθήκατε έως τώρα, όσα αμαρτήματα επράξατε, να τα πάρω εγώ εις τον λαιμόν μου, αρκεί η ευγένειά σας να θελήσετε να σηκώσετε τέσσερες τρίχες! Σας είναι βαρύ και δύσκολον;
-Και τί θα τα κάμω εγώ τα αμαρτήματά σας;
-Έχω μίαν καταβόθρα και τα ρίχνω μέσα!
-Ποία είναι η καταβόθρα;
-Είναι η ευσπλαχνία του Χριστού μας.

ΠΡΟΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΙΡΑΝ! Ισραηλινά πλοία κατευθύνονται εναντίον ιρανικών στο Σουδάν

Σε νέα εστία έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν κινδυνεύει να μετατραπεί η Ερυθρά θάλασσα μετά την άφιξη και ελλιμενισμό στο Port Sudan μία ιρανικής φρεγάτας και ενός πλοίου ανεφοδιασμού, ενώ την ίδια στιγμή ισραηλινά πλοία διέσχισαν το Σουέζ και κατευθύνονται προς τα νότια προς τις ακτές του Σουδάν. Τα ιρανικά πλοία ανήκουν στον 15ου στολίσκο του ιρανικού Ναυτικού, ενώ δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη και το ενδεχόμενο στην Ερυθρά θάλασσα να περιπολεί και ένα ιρανικό υποβρύχιο κλάσης Kilo από τα τρία συνολικά που το Ιράν διαθέτει. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ  δύο Ισραηλινά πολεμικά πλοία διέσχισαν την διώρυγα του Σουέζ σήμερα και κατευθύνονται νότια. Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή του Ισραηλινού Ναυτικού δεν είναι άσχετη με την είσοδο στην Ερυθρά θάλασσα και τον ελλιμενισμό των Ιρανικών πλοίων στο Σουδάν σύμμαχο του Ιράν στην περιοχή.

Ματαίωση των αναπαραστάσεων της Εξόδου στο Μεσολόγγι, θέλει η Μαρία Ρεπούση

Προκαλεί και πάλι η κυβερνητική βουλευτής (ΔΗΜΑΡ) Μαρία Ρεπούση.
Ζητά ματαίωση των ιστορικών αναπαραστάσεων όπως αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου, αφού αποτελούν «εθνικιστικά κιτς». Τα παραπάνω ακολουθεί την άρνηση του Γιάννη Μπουτάρη να παραστεί στην αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, την οποία αποκάλεσε μιλώντας στο MEGA, «χουντικό καρακιτσαριό».

Αναβρασμός στο Βερολίνο για την επίσκεψη Ερντογάν

Θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη
Κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική προβλέπεται η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη στο Βερολίνο για να συναντήσει την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε αναζήτηση ενός θετικού μηνύματος για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του. Αλεβίτες, Κούρδοι και Αρμένιοι έχουν ανακοινώσει ήδη διαδηλώσεις εναντίον του, ενώ πληθαίνουν οι δηλώσεις γερμανών πολιτικών εναντίον της προοπτικής ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λόγοι Αγίων Πατέρων για τους Δαίμονες και το έργο τους

από savvasm
*Μην ακούς τον διάβολο που σου λέει να του δώσεις το σήμερα και το αύριο να δώσεις του Θεού, το σήμερα και το αύριο να δώσεις του Θεού, όχι, αλλά ξόδευε τις στιγμές των ωρών της ζωής σου όπως αρέσει στον Θεό.
*Να ξέρεις αγαπητέ, ότι ο διάβολος δεν φροντίζει για τίποτα άλλο παρά για την δική μας απώλεια και ότι δεν πολεμάει όλους με ένα μόνο τρόπο, αλλά με πολλούς και διάφορους.
*Τέσσερις είναι οι κύριες προσβολές των δαιμόνων εναντίον μας: ο πόλεμος που μας κάνουν εναντίον της πίστης μας, η απόγνωση, η κενοδοξία και οι μεταμορφώσεις των δαιμόνων σε αγγέλους φωτός!
Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Μάριο Ντράγκι: "Ξεχάστε την εθνική κυριαρχία" ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ !!!

Απίστευτη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ στο Der Spiegel στην οποία μας λέει ξεκάθαρα ότι πλέον η Ελλάδα είναι αποικία. Σήμερα στη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ντράγκι στο Spiegel έπεσαν οι "μάσκες". O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εξέφρασε...την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο. Η πρόταση αυτή συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ο κ. Ντράγκι δεν ''μάσησε'' καθόλου τα λόγια του. Στη συνέντευξή του στο Spiegel o κ.Ντράγκι επισημαίνει χαρακτηριστικά:

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΥΚΑΔΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ !!!

ΑΓΑΠΗΣΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ Μ΄ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ
ΚΑΙ Μ΄ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΠΟΝΕΣΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚ.
ΚΑΙ Μ΄ ΕΜΑΘΕ, ΒΑΘΙΑ ΕΓΩ, ΜΕΣ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΩ
ΣΑΝ ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΣΑΝ ΟΥΚ.

ΧΤΥΠΟΥΝ ΛΑΛΟΥΝ, ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΑ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΑΙ ΚΕΙΝΗ ΤΗΝ, ΓΛΥΚΙΑ ΚΥΡΑ, ΠΟΥ ΤΗΝΕ ΛΕΝ', ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
ΘΑ ΄ΡΘΕΙ ΞΑΝΑ, ΘΑ ΄ΡΘΕΙ ΞΑΝΑ, ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΥΚ

Θα χτυπήσουν τη Συρία μέσα στο 2012

Σταδιακά επιδεινώνονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, με αιτία τα όσα δραματικά συμβαίνουν στη Συρία. Η Ρωσία κατηγορεί ανοιχτά τις ΗΠΑ ότι οργανώνουν την μεταφορά όπλων στη Συρία και εξοπλίζουν τους αντάρτες. Ο Αρχιστράτηγος των ρωσικών δυνάμεων Νικολάι Μακάροφ, είπε ότι οι αντάρτες που πολεμάνε τον Άσαντ στην Συρία χρησιμοποιούν αμερικάνικης κατασκευής αντιαεροπορικά βλήματα. Η εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Βικτώρια Νιούλαντ από την άλλη, ενοχλημένη, αρνήθηκε ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν οτιδήποτε στους αντάρτες στην Συρία. "Δεν προμηθεύουμε τίποτα επικίνδυνο στους αντάρτες στη Συρία", δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα αντιαεροπορικά που εθεάθησαν να χρησιμοποιούνται απο μαχητές της αντιπολίτευσης είναι "ρώσικες απομιμήσεις".