“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ο συγκλονιστικός διάλογος του Μεγάλου Βασιλείου με τον Άρχοντα Μόδεστο

Και από τον διάλογο που ακολουθεί μεταξύ του Μεγάλου Βασιλείου και του πανίσχυρου μετά τον αυτοκράτορα άρχοντα Μοδέστου, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Εκκλησία ονόμασε τον Άγιο Βασίλειο, «ΜΕΓΑ»!
Η συνομιλία του με τον Μόδεστο έχει ως εξής
ΜΟΔΕΣΤΟΣ: « Πως σκέφτηκες σύ, Βασίλειε – δεν τον ονόμασε επίσκοπο – και τολμάς να αντιστέκεσαι ενάντια στην εξουσία και να φέρεσαι μόνος συ με τόση αυθάδεια;

Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Γιατί μου κάνεις τέτοια ερώτηση; Ποια είναι η απείθεια και η υπεροψία μου; Γιατί ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω.

Μητροπολίτης Λαγκαδά: «Η πανδημία είναι μια αφορμή να βρούμε τον εαυτό μας»

Πως οι Ιεράρχες εκλαμβάνουν την Πανδημία που μαστίζει την Οικουμένη; Ποια είναι τα εφόδια που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει τον πειρασμό αυτό; Είμαστε έτοιμοι πνευματικά και κοινωνικά να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας σαν άνθρωποι; Ποιες είναι οι συνέπειες των κλειστών Εκκλησιών σε μια περίοδο που οι Χριστιανοί δεν μπορούν να κοινωνήσουν;

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: «όταν θα ανοίξουν οι εκκλησιές δεν θα χωρά ο κόσμος μέσα σε αυτές»

Κάτι δαιμονικόν κινείται στην ατμόσφαιρα και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα το αποκαλύψει.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα σκοτεινά έργα των ανθρώπων δεν είναι Ουράνιον επιτίμιον,  όπως λένε … Αλλά δαιμονικόν ΕΠΙΤΙΜΙΟΝ που δημιουργεί φόβο, ανησυχία και παγκόσμια αναστάτωση. Αυτοί που λένε ότι όλη αυτή η μπόρα είναι εκ ΘΕΟΥ και πρέπει να την δεχτούμε με  ταπείνωση ξεχνούν πως περιέγραψε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τα σχετικά με την δαιμονική μπόρα.

«Μη δώτε το άγιον τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων» (Ματθ.7.6)

Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος
Βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις πανικού με σωρεία λήψεως απαγορευτικών μέτρων τα οποία θεσπίζονται μέσω των εξαιρετικώς επειγουσών διαδικασιών νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να εξυπηρετήσουν αμελλητί και άνευ περαιτέρω χρονοτριβής το κοινωνικό σύνολο προς την βέλτιστη θωράκιση της δημοσίας υγείας και προς άμεση αποσόβηση και εξουδετέρωση του εν ριπή οφθαλμού εισέτι και δια αέρος μεταδιδομένου φονικού ιού.

Ιωνάς και Νινευίτες (Όσιος Εφραίμ ο Σύρος)

«…ένας συγκλονιστικός λόγος τού κατανυκτικότατου οσίου Εφραίμ του Σύρου. Ένας λόγος με καυτή επικαιρότητα, μια και ολόκληρη η ανθρωπότητα ζει σήμερα στην κατάσταση της Νινευή: Σε κατάσταση ανταρσίας απέναντι στο Θεό και το νόμο Του… Ας ξυπνήσουμε όλοι οι σύγχρονοι Νινευΐτες από την πνευματική μας νάρκη και ας ετοιμαστούμε».

Πρόλογος
ΓΝΩΣΤΗ στους περισσότερους είναι η ιστορία τού προφήτη Ιωνά΄ γνωστή και χαριτωμένη και διδακτική. Για τον προφήτη, εκτός από το επεισόδιο που περιγράφεται στο ομώνυμο βιβλίο τής Παλαιάς Διαθήκης, τίποτε άλλο δεν γνωρίζουμε, παρά μόνο ότι ήταν γιός τού Αμαθεί, από τη φυλή Ζαβουλών, και έζησε τον 8ο αιώνα π.Χ.

Ο Γέροντας Γαβριήλ δίνει συμβουλές για τον «κορονοϊό» και όχι μόνο !!!

Οι κατακόμβες άνοιξαν πάλι και συνωστίζονται οι αγγέλοι μας γιατί θέλουν να μας κολλήσουν όχι με ιό αλλά με ΧΡΙΣΤΟ.

Αργήσαμε να λάβουμε το μήνυμα για αυτό τον λόγο και η καθυστέρηση να το δώσουμε μεταμεσονύκτιες ώρες. Το μήνυμα έρχεται από σκήτη. «αδελφοί ξαγρυπνάτε ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ» (Α΄ Πέτρ. ε΄ 8) Μην πείτε θα κοιμηθώ γιατί δεν έχει ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Εσύ που αντέχεις  ξύπνα στο χάραμα και διάβασε τον όρθρο, ήδη θα έχουν κτυπήσει οι καμπάνες του ουρανού και όχι των ανθρώπων.
Εσύ που δεν αντέχεις σήκω λίγο πιο μετά και απάγγελε τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.