“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για κουρσάρικο ρεσάλτο και η ΠΑΝΑΓΙΑ δείχνει ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ επί των τειχών. Όλα αυτά τώρα.

Αν ο τούρκος πάει ίσια στο ψητό, θαλάσσιος άξονας Ρόδος- Κάρπαθος – Κρήτη, πως θα του πάρουμε πίσω  τα μαχαιροπήρουνα; Το ψητό είναι οι υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης. Το μενού είναι να αποκόψει την ΑΟΖ Ελλάδος- Κύπρου- Αιγύπτου και να φτιάξει νέα τετελεσμένα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: η νότια Κρήτη είναι αμυντικά επανδρωμένη απέναντι σε κάθε επιβουλή; Οι Τούρκοι  ετοιμάζονται για ρεσάλτο κουρσάρικο. Σε τούτες τις στιγμές να δείξουμε Λεβεντιά και να επικαλεστούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τέτοιες ώρες  δεν θα θέλαμε να αρθρογραφούμε, αλλά να προσευχόμαστε. Άλλα και η αρθρογραφία είναι πόνος μετά προσευχής. Όλα θυμίζουν μέρες 74 και Κυπριακή τραγωδία;

Ο ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ ΜΟΡΦΟΥ κ. ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ

             Σεβασμός, βαθύτατη ἐκτίμηση καί τιμή ὕψιστη ὀφείλονται εἰς τόν Πανιερώτατον Μητροπολίτην Μόρφου τῆς Κύπρου κ. Νεόφυτον, ὁ ὁποῖος ὑπακούοντας εἰς τήν φωνήν τῆς Ἀρχιερατικῆς συνείδησής του, ὀρθοτόμησε τόν λόγον τῆς ἀληθείας συμφώνως πρός τήν γραπτή καί προφορική Παράδοση τῆς Ὀρθόδοξης Ἀνατολικῆς Ἐκκλησίας.

Να γιατί η Παναγία χαίρεται και απαντά στις θερμές προσευχές μας...

ΦΩΤΟ: η εικόνα της Παναγίας έξω από την παλαιά (σφραγισμένη)  είσοδο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων.
Μια χειμωνιάτικη νύχτα του 1701 ένας αγιορείτης μοναχός βρέθηκε ταλαιπωρημένος έξω από την σεβάσμια Μονή των Ιβήρων.
Στη θλίψη του και στην ανάγκη του, ύψωσε τα χέρια του προς την πάνσεπτη εικόνα της Παναγίας, που είναι ζωγραφισμένη πάνω από την κεντρική πύλη, και άρχισε να προσεύχεται.