“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοί που διακονούν αρρώστους

Γέροντας Παΐσιος
Χθες βράδυ, την ώρα που πήγαινα στον ναό για την αγρυπνία, είδα σε μια άκρη έναν πατέρα με ένα παιδάκι σε αναπηρικό καροτσάκι. Πλησίασα, αγκάλιασα τον μικρό και τον φίλησα. «Είσαι ένας άγγελος, του είπα, το ξέρεις;». Και στον πατέρα του είπα: «Μεγάλη τιμή για σένα να υπηρετείς έναν άγγελο. Να χαίρεστε, γιατί θα πάτε και οι δύο στον Παράδεισο». Έλαμψαν από χαρά τα πρόσωπά τους, γιατί ένιωσαν την θεϊκή παρηγοριά.

Περί ουράς ο λόγος...

Για σημαντική πρόοδο στο μπρα ντε φερ με την τρόϊκα έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από παρευρισκόμενους: "έχει μείνει μόνο η ουρά".

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης (2 Δεκεμβρίου)

Γεωργίου Αρβανίτη, τ. Προέδρου Εφετών 
Ο Όσιος Πορφύριος γεννήθηκε το 1906 στον Άγιο Ιωάννη Καρυστίας Ευβοίας και βαπτίσθηκε Ευάγγελος. Στο σχολείο φοίτησε μόνον δύο χρόνια. Η ασθένεια του δασκάλου και η φτώχεια της οικογένειάς του τον έσπρωξαν να εργασθεί βόσκοντας τα λίγα ζώα της. Λίγο αργότερα, περίπου εννέα χρονών παιδάκι, εργάστηκε στο ανθρακωρυχείο της περιοχής και μετά σ΄ ένα παντοπωλείο γνωστού της οικογένειας, στον Πειραιά. Ο πατέρας του είχε πάει να δουλέψει στη διόρυγα του Παναμά, για να συντηρήσει την οικογένειά του.

B. Πούτιν: "South Stream, τέλος"! - Έρχεται ο ... "Turk Stream"! - Kάθετη στρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας

ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΑΠO ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ!
Μπλόφα ή γεγονός; Την διακοπή του σχεδίου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας και αν αυτό αληθεύει, τότε η Τουρκία αποκτά έναντι της Ελλάδας τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας αφού πλέον θα είναι η βασική οδός μεταφοράς φυσικού αερίου, μετά την κατασκευή του TAP.