“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοεπηκόου

Ένα από τα πολλά ονόματα που προσδίδουμε στην Παναγία μας είναι Γοργοεπήκοος και η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα της βρίσκεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους από το 1646. Εκεί, όπως αναφέρεται στο ιστορικό της Μονής, "λάμπει ως πολύφωτος σελήνη, σαν άριστος κυβερνήτης και σοφός οικονόμος το διακυβερνά", φυλάσσοντας από κάθε προσβολή και επήρρεια τους ασκομένους σε αυτό οσίους πατέρες, αλλά και όσους προστρέχουν σ' εκείνη με πίστη, ζητώντας την βοήθεια της. Και γενικά διαφυλάττει και γοργώς και προθύμως υπακούει και ελεεί όλους, όσοι την ευλαβούμαστε και την επικαλούμαστε με πίστη.

Το δημοψήφισμα στα Σκόπια επιβεβαιώνει τον ΆΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ “τα Σκόπια ομοιάζουν με οικοδόμημα από τούβλα με χαλβάδες”

Στον Εσπερινό της  ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ φάνηκε το ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ, το δημοψήφισμα στα Σκόπια ακυρώνεται εκ των πραγμάτων.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το ΘΑΥΜΑ του Δεκαπενταύγουστου με την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών μας συνεχίζεται ανήμερα του εσπερινού της Παναγίας της Γοργουπηκόου, αποβραδίς την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου. Το μήνυμα στα Σκόπια πήγε από την ΜΙΑ και Ελληνικοτάτη Μακεδονία, το μήνυμα πήγε από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και την Εφέστια Εικόνα της Παναγίας της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, την επονομαζομένη Γοργοϋπήκοο.

Μύρισε Στενά Βοσπόρου. Οι ΗΠΑ προτείνουν ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας.

ΦΩΤΟ: η «ΤΠΚ Δανίολος» του ΠΝ περνά σαν φάντασμα την Πρωινή Ομίχλη της 29ης Ιουλίου του 2015 στα Στενά του Βοσπόρου, ενώ Τούρκοι ψαράδες και ναυτικοί τρίβουν τα μάτια τους….
Από την στιγμή που μπήκε στο μυαλό τους, όλα τα άλλα  έρχονται με σειρά.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τον τελευταίο καιρό η επικαιρότητα βρίθει από ειδήσεις που αναβαθμίζουν το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δίπλα στα Δαρδανέλια με σκοπό την προώθηση ενεργειακών project και άλλων αναπτυξιακών έργων.

«Έλληνες εξεγερθείτε. Διάβηκε η ώρα. Μήπως είναι και αργά»

Του Καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου
Ἕλληνες, ἀντισταθῆτε μὲ ὅποιον ἰσχυρὸ τρόπο μπορεῖτε. Τέρμα οἱ εὐγένειες,... Ἕλληνες, σφίγξτε τὶς γροθιές σας, φύγετε ἀπὸ τὴν πλαδαρότητα, ἀπολέστε τὸν σεβασμὸ τῆς ἐξουσίας. Ἡ κατρακύλα μεγάλη. Δὲν τὴν σταματάει τὸ χαλικάκι, παρὰ μόνον ἡ ὀργὴ τοῦ λαοῦ, ποὺ δὲν ἀπέχει ἀπὸ τὴν ὀργὴ τοῦ Θεοῦ

«Έλληνες εξεγερθείτε. Διάβηκε η ώρα. Μήπως είναι και αργά»

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΕΚΘΕΣΗ
Αὐτὴν τὴν ἔξοδό του τὴν συνοδεύει πλῆθος ἀστυνομικῶν. Μάζεψαν ὅλα τὰ παλληκάρια τῆς Ἑλλάδος καὶ τὰ τοποθέτησαν τεῖχος καὶ προμαχῶνα στὸν πρωθυπουργό! Ἂν ἦταν ἐκλεκτὸς καὶ ἀγαπητὸς στὸν λαό, τί χρειαζόταν αὐτὴ ἡ παρεμβολή; Καὶ ἂν γιὰ κάθε ἔξοδο τοῦ πρωθυπουργοῦ χρειάζεται τόσο προσωπικό, ἡ Ἑλλαδίτσα πόθεν θὰ οἰκονομῆ τὰ χρήματα τῆς ὑπεράσπισής του; Ἴσως τὰ ἀμυντικὰ σώματα στοιχίζουν πιὸ πολὺ ἀπὸ τὴν Διεθνῆ Ἔκθεση τῆς Θεσσαλονίκης.

ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: “ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ”

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ. ΚΟΙΝΩΝΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΙΝΩΝΑΜΕ.
Μιά δαιμονισμένη ὁμολογοῦσε: “Ὅταν ἤμουν 13 χρονῶν, ἔβοσκα τά γελάδια σέ μιά ρεματιά καί ἐκεῖ βλαστήμησα τόν Χριστό καί τόν ἀντίχριστο καί δαιμονίστηκα, μπῆκε μέσα μου δαίμονας. Ἀπό τότε δέν εἶμαι καλά.
Παντρεύτηκα καί μέ πῆγε ὁ ἄντρας μου στήν Ἀγγλία, στήν Γερμανία, σέ ὅλους τούς γιατρούς. Οἱ γιατροί δέν βρῆκαν τίποτα. Δέν ξέρουν ὅτι ἔχω δαίμονα. Τώρα, μέ ἔφερε καί σέ σένα”.

Λίγο πριν τον Γεωπολιτικό Κυκλώνα: “το δημοψήφισμα στα Σκόπια είναι η τελευταία φούσκα της Παγκόσμιας Τάξης”

ΚΥΚΛΩΝΑΣ κτυπάει τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα,  η οποία συνηθισμένη από τα πολλά πρόσφατα κτυπήματα νοιώθει παγωμένη για το εγγύς μέλλον.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω αλλά τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ανασκουμπωθούμε στο παρά πέντε. Παρ όλη την κακοκαιρία προσπαθήσαμε και πετύχαμε επικοινωνία με σεβαστό γέροντα που μας είπε τα παρακάτω:
Είτε βγει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, είτε το μαγειρέψουν το φαγητό η πορεία των Σκοπιανών ως κράτος είναι προδιαγεγραμμένη άνωθεν.
Πίσω από τους κακόμοιρους τους  Σκοπιανούς κρύβονται άλλοι που το μάτι τους βλέπει Θεσσαλονίκη και ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
Για αυτό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα τα δούνε όλα.
Μαλώνουν οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι ποιος θα κάνει κουμάντο στην περιοχή των νοτίων Βαλκανίων.