“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Τσίπρας: Είμαι άθεος!

Μπορεί πολλοί να απόρησαν που δεν κυκλοφόρησε καμία πληροφορία σχετικά με το που εκκλησιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια του 15αύγουστου, ωστόσο η εξήγηση είναι απλή, που γνωρίζουν όχι μόνο οι στενοί του συνεργάτες, αλλά το σύνολο σχεδόν των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άθεος. Ο ίδιος μάλιστα το είχε εκμυστηρευθεί σε ανύποπτο χρόνο σε συνέντευξή του σε εφημερίδα των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα "Κυκλαδίτικη" και στον δημοσιογράφο Νικόδημο Λιανό είχε πει τον Ιούλιο του 2011:

Τρίζει το τουρκικό οικοδόμημα

Το όραμα του νέο-οθωμανισμού βασίστηκε στο δόγμα του Στρατηγικού Βάθους του Νταβούτογλου και στα «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες» 
Κλείνει δεκαετία η διατύπωση του οράματος Ερντογάν - Νταβούτογλου περί δημιουργίας της Τουρκίας όχι απλώς μιας ισχυρής περιφερειακής δύναμης, αλλά και παγκόσμιας. Άπλωσε μάλιστα τα πτερά της μέχρι τους Ουιγούρους, την τουρκογενή ομάδα από την οποία προήλθαν (και που βρίσκεται  στην επαρχία Ξινγιάνκ της Κίνας), εκμεταλλευόμενοι την δυσαρέσκειά τους από την κεντρική κινεζική κυβέρνηση.

Ο παπα Γιώργης και το ιερό βίωμα

Ό παπα-Γιώργης, ιερεύς σε κάποιο χωριό της πατρίδος μου, έλεγε κάποτε ότι τον κατέτρωγε ή απορία πώς είναι άπειρος ο Θεός και πώς είναι άπειρος στα ιδιώματά Του, όπως: άπειρος στην σοφία Του, στην παντοδυναμία Του, στην πανταχού παρουσία Του, στην παγγνωσία Του, στην αγαθότητα Του, στην αγάπη Του... άπει­ρος!!! άπειρος!!! αύτη ή στοχαστική και επίμονη απορία τον κατέ­τρωγε μέρα-νύχτα. Σε μια γιορτή του αγίου Δημητρίου, τον κάλεσε ο ιερεύς του διπλανού χωρίου να συλλειτουργήσει μαζί του, για να λαμπρυνθεί" έτι περισσότερο" το πανηγύρι του Ναού. Πράγματι πήγε και προίστατο της Θείας Λειτουργίας ως φιλοξενούμενος, αλλά και ως έχων τα πρεσβεία της χειροτονίας.

Βιαιοπραγίες σε βάρος ορθόδοξων κληρικών στη Βόρεια Ηπειρο - Άδειασαν ναό από εικόνες και ιερά σκεύη

Σκηνές απίστευτης αγριότητας εκτυλίχθηκαν στη Βόρεια Ηπειρο και συγκεκριμένα στην Πρεμέτη με δημοτικούς υπαλλήλους να αδειάζουν από ιερά σκεύη, εικόνες, προσκυνητάρια και κάθε τι άλλο ναό με το πρόσχημα της είσπραξης παλαιών χρεών της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας. Σύμφωνα με το dogma.gr, οι δημοτικοί υπάλληλοι οι οποίοι ξήλωσαν ακόμη και το πρόχειρο καμπαναριό για να πάρουν την καμπάνα δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονο.

Για πόσο ακόμα θα ανέχονται τον Ερντογάν να βάζει φωτιά στην περιοχή;

Η Τουρκία των νεοθωμανών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αχμέτ Νταβούτογλου, ευθύνεται απόλυτα για το σημερινό χάος στη Μέση Ανατολή, με τη φωτιά να απειλεί πλέον όλες τις χώρες της περιοχής και με αιματοκύλισμα παρόμοιο – τουλάχιστον – με αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο.

ΑΙΣΧΟΣ: Σύσσωμο τὸ καθεστὼς προσκύνησε τὸν σφαγέα τῶν Ἑλλήνων, Κεμὰλ Ἀτατοὺρκ

Σήμερα 16 Αὐγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια τοῦ μνημείου-σπιτιοῦ οπου ἔζησε ὁ Κεμὰλ Ἀτατοὺρκ (γεννήθηκε στόν Λαγκαδὰ καὶ ἦρθε στὴν Θεσσαλονίκη σὲ ἡλικία 6 ἐτῶν), ὁ πατέρας τῆς σύγχρονης Τουρκίας, ποὺ ἤταν ο καθοδηγητὴς τοῦ σφαγιασμοῦ τῶν Ἑλλήνων Ποντίων καὶ τῆς Μικρασιατικῆς καταστροφῆς.

Οι τζαμπατζήδες της νομιμότητας

Πριν από κάποια χρόνια στον Πειραιά, όταν ήμασταν μαθητές, σκαρφαλώναμε στο πίσω μέρος του τραμ για πλάκα και πηγαίναμε μερικές στάσεις πιο κάτω, περιμένοντας το τραμ της επιστροφής για να μας γυρίσει πίσω με τον ίδιο τρόπο. Άλλες φορές πάλι μπαίναμε στον «ηλεκτρικό» χωρίς να πληρώσουμε εισιτήριο, γιατί δεν είχαμε χρήματα, και άλλοτε προσπαθούσαμε να μπούμε στο λεωφορείο ή το τρόλεϊ, ξεφεύγοντας από τον εισπράκτορα, ώστε να φτάσουμε στον προορισμό μας.
Όταν μας έπιανε ο ελεγκτής μάς κατέβαζε στην επόμενη στάση και ήμασταν αναγκασμένοι να συνεχίσουμε ποδαρόδρομο. Ούτε πρόστιμα, ούτε απειλές, ούτε παράνομες κατακρατήσεις τόσο σε μας όσο και στους ενήλικες. Το πολύ πολύ κάποιες νουθεσίες. Και τότε η φτώχεια ήταν μεγαλύτερη από ότι είναι σήμερα, αλλά οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον με αλληλεγγύη, χωρίς να στοχοποιούνται οι πλέον αδύναμοι.