“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Norman Atlantic: Επιβεβαιώθηκε και ο τρίτος Έλληνας νεκρός - Πάνω από 10 υπολογίζονται οι Έλληνες νεκροί

ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΙΤΑΛΟΥΣ
Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα και τρίτου Ελληνα που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία του Norman Atlantic. Η σορός του άτυχου επιβάτη του μοιραίου πλοίου ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη. Ο τραγικός απολογισμός για την Ελλάδα ανέβηκε στους τρεις επίσημα επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές άλλοι εννέα αγνοούνται ακόμη. Υπολογίζεται ότι οι Ελληνες νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.

Ο Χερουβικός ύμνος και η Ευχή αυτού

«Οι τα χερουβείμ μυστικώς εικονίζοντες, και τη ζωοποιώ Τριάδι τον Τρισάγιον ύμνον προσάδοντες, πάσαν νυν βιοτικήν αποθώμεθα μέριμναν, ως τον Βασιλέα των όλων υποδεξόμενοι, ταις αγγελικαίς αοράτως δορυφορούμενον τάξεσιν. Αλληλούϊα».

«Εμείς που εικονίζουμε μυστικά τα χερουβείμ και ψάλλουμε στη ζωοποιό Τριάδα τον τρισάγιο ύμνο, ας αφήσουμε εδώ και τώρα κάθε βιοτική φροντίδα για να υποδεχθούμε τον Βασιλέα των όλων, που αόρατα συνοδεύεται από τις αγγελικές τάξεις. Αλληλούϊα».

ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ)

Περάσματα στον Παράδεισο είναι ο τίτλος ελληνικού ντοκιμαντέρ με θέμα το Άγιο Όρος, διάρκειας 52 λεπτών. Τέσσερα χρόνια κράτησε η περιπλάνησή μας στο Άγιον Όρος. Σ’ αυτό το παγκόσμιο κέντρο του Ορθοδόξου μοναχισμού οι άνθρωποι προσπαθούν ακόμα από κοινού. Σήμαντρα, τάλαντα, υμνωδοί γλυκαίνουν την ψυχή του ανθρώπου. Η θεία μουσική. Κοντά σ’ αυτήν, η βυζαντινή αγιογραφία. Η πιο μυστηριακή περίοδος στην ιστορία της τέχνης. 

Ο φόβος της Γερμανίας και το φυτίλι της Ελλάδος

Εδώ και 6 χρόνια ο Λαός μας βιώνει μία πρωτόγνωρη εις την σύγχρονη ιστορία εξαθλίωση. 
Εξαιτίας μίας οικονομικής κρίσης και ως επακόλουθο αυτής την χρεοκοπία της χώρας μας. Το ξέσπασμα μίας οικονομικής κρίσης, με παγκόσμιες ή περιφερειακές διαστάσεις όπως π.χ. το ευρωπαϊκό πεδίο, έχει διφορούμενες αιτίες και συνέπειες.
Όμως εις την Παγκόσμια Οικονομία  μία περιορισμένη και ελεγχόμενη οικονομική κρίση θεωρείται ως ένα απλό συμβάν π.χ. στραβοπάτημα μίας μερίδας των επενδυτών οι οποίοι διακινούν σε ετήσια βάση δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια. Η τεράστια αυτή διακίνηση κερδοσκοπικών κεφαλαίων συνδέεται με την ασφάλιση του ρίσκου αυτών για τον περιορισμό απωλειών. Είναι μία απλή διαδικασία και ένα ρίσκο το οποίο αντιμετωπίζει και ο καθείς από εμάς εις την καθημερινότητα.  

Γιορτάζουμε σήμερα 3 Ιανουαρίου, την εύρεση των λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Νέου

Η μέγιστη Υποκρισία - Το Πασοκ με ανακοίνωση του κατηγορει τον Γ. Παπανδρέου ότι μας έβαλε στο μνημόνιο

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ…

Σχόλιο Θ.Π.: Εσείς ΚΡΑΤΑΤΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ και ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν…

Φώτο: από το Ποντίκι
Πλέον, οι εκλογές προκηρύχθηκαν και η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των πολιτών – εκλογέων. Όμως, οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ίσως από τις κρισιμότερες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας γιατί το διακύβευμά τους είναι παρά πολύ σημαντικό.
Ευτυχώς ή δυστυχώς, το διακύβευμα δεν είναι τα (ψευτο)-διλήμματα που τα πολιτικά κόμματα άρχισαν ήδη με αυξημένη ένταση να θέτουν στους εκλογείς. Ούτε φυσικά τα παραμύθια, τα «μαγικά», οι αθρόες υποσχέσεις, οι «ηρωισμοί», οι απειλές, τα ξόρκια και οι αφορισμοί.

Στις κουφάλες δεν κρεμάς (στηρίζεις) τίποτε…

Ο κόσμος σήμερα κυβερνιέται από «κουφάλες» στρατηγικές πολιτικές. Και όταν λέμε «κουφάλες» εννοούμε πολιτικές κούφιες -κενές από Ανθρωπιά- Δημοκρατία και Συνέπεια λόγων και πράξεων.
Κουφάλες είναι επίσης και αυτοί που λένε τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα και στο τέλος το μεγάλο κούφιο κενό που αφήνει η ανεπάρκεια τους.

Η Ελπίδα σας στο Θεό!

Έχουμε μεγάλο και σκληρό αγώνα, πρέπει να νικηθούν οι δαίμονες και πρέπει να νικήσει ο χριστιανισμός
Να έχεις πίστη στο Θεό και να κάνεις προσευχή και ο Θεός θα βοηθήσει περισσότερο από δικηγόρους και περισσότερο από ανθρώπους. Του κόσμου τους ανθρώπους να έχεις, άμα ο Θεός δεν θέλει, δεν γίνεται τίποτα. Όσα και να πούμε, χιλιάδες κηρύγματα να ακούσετε, αν δεν έρθει το άγιο Πνεύμα για να μας στερεώσει... να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει, αν δεν έρθει η χάρις του Θεού, τίποτε δεν κάνουμε. Γι’ αυτό λέει ο απόστολος Παύλος· «Αυτός δε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και ο Θεός και πατήρ ημών, ο αγαπήσας ημάς και δους παράκλησιν αιωνίαν και ελπίδα αγαθήν εν χάριτι, παρακαλέσαι υμών τάς καρδίας και στήριξαι υμάς εν παντί λόγω και έργω αγαθώ»(Β Θεσ. 2,16-17).