“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τα Ιερά λείψανα του Αγ. Λουκά του Ιατρού για προσκύνημα στη Θήβα

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Αστάθεια στα Κατεχόμενα, χάος στην Τουρκία και ΑΟΖ.

ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑΤΖΗ
Αναζητούν «πρωθυπουργό» από χθες στα Κατεχόμενα, καθώς ο Ιρσέν Κιουτσούκ, μετά την αποδοχή της πρότασης μομφής από την πλειοψηφία της «Βουλής», υπέβαλε την παραίτησή του στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος ήταν και ο αρχιτέκτονας της ανατροπής του ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

«Η Τουρκία δεν θα γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», λέει ο Σόιμπλε

Την πρόβλεψη ότι η Τουρκία δεν θα γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διατυπώνει σε συνέντευξή του στην αυριανή έκδοση της Kieler Nachrichten, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλάει για μια «ειδική σχέση» της Αγκυρας με τις Βρυξέλλες. Στην προδημοσίευση αποσπάσματος της συνέντευξης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ μιας «ειδικής σχέσης» Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας. 

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

WSJ: "Δήμευση καταθέσεων και κάτω των 100.000 ευρώ" - Εγγυήσεις τέλος από το 2015
H πυρηνική "βόμβα" των καταθέσεων είναι έτοιμη να σκάσει, οι μάσκες πέφτουν, και το όριο των 100.000 ευρώ που "διαφήμιζαν" στην ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, για να βάλουν για "ύπνο" την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν θα υπάρχει πια.
«Κούρεμα» των καταθέσεων και κάτω των 100.000 ευρώ συζητούν οι Ευρωπαίοι για τη διάσωση των τραπεζών σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

BLOOMBERG για ΕΛΛΑΔΑ «Καμία χώρα δεν έζησε τέτοια καταστροφή σε περίοδο ειρήνης»

Αβεβαιότητα για το κατά πόσο η αισιοδοξία που επικρατεί θα μπορέσει να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές εκφράζει αρθρογράφος του Bloomberg, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η Ελλάδα έχει...υποστεί τέτοια καταστροφή που καμία πλούσια χώρα δεν έχει ζήσει εν καιρώ ειρήνης. Ειδικότερα, στο άρθρο του με τίτλο «Ήρθε η ώρα να ποντάρουμε στο Greekovery;» ο Μάθιου Κλάιν αναρωτιέται κατά πόσο έχει έρθει η ώρα να επιστρέψουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, ποντάροντας σε ένα «Greekovery» που θα δώσει τη θέση του στο διαβόητο «Grexit». 

Διπλό "χαστούκι" σε Ερντογάν από ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση - "Μας απογοήτευσες"

Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Νέο, ταυτόχρονο,  ''χαστούκι'' σε Ερντογάν από ΗΠΑ και ΕΕ.
Με μήνυμά του το  State Department ξεκαθαρίζει ότι για τις ΗΠΑ οι διαδηλωτές δεν είναι τρομοκράτες και η Άγκυρα να πάψει να επιδιώκει να συνδέσει τους διαδηλωτές με τρομοκράτες που επιτέθηκαν προ εβδομάδων στην αμερικανική πρεσβεία.
Έτσι τουλάχιστον ερμηνεύει την νέα παρέμβαση του  State Department η εφημερίδα Χουριέτ : Την ώρα που ο Τούρκος Πρωθυπουργός, γράφει,  προσπαθεί να συνδέσει τις διαμαρτυρίες στο πάρκο Γκεζί με την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μέσω της εκπροσώπου του, κ. Jen Psaki, διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς και προτρέπει τους Τούρκους αξιωματούχους να «απέχουν από ρητορικές και σχόλια που δεν βοηθούν σε τίποτα και δεν πρόκειται να εκτονώσουν την κατάσταση στη χώρα». 

«και τώρα αφεντικό, εμείς τα γαϊδούρια τι θα κάνουμε δίχως σαμαρά;»

TOY ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΒΑΡΔΑΚΑ
"Αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από κάθε φαντασία και λογική. Έρχεται το ίδιο το υπεύθυνο για το πρόγραμμα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού ΔΝΤ και ομολογεί διεθνώς ότι έκανε τραγικά λάθη και μάλιστα προβλέπει και δύσκολες καταστάσεις για το μέλλον."(olympia.gr)
Απολογούνται ότι μας φόρτωσαν λάθος φορτίο, ενδόμυχα όμως θα επιθυμούσαν να μας αποτελειώσουν!! Το πουλόβερ δεν το ξηλώνουν μόνο στην Τουρκία, το ξηλώνουν και στην Ελλάδα. Το ρήγμα της Ανατολίας αφού διήγειρε την Κωνσταντινούπολη  φαίνεται στατιστικά “γεωπολιτικά” ότι θα δώσει και “σεισμό”  στην Αθήνα.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ;;;

Σε παλαιότερα αναρτημένο άρθρο μας είχαμε κάνει αναφορά στην πιθανότητα τερματισμού του θεσμού των παρελάσεων. Δυστυχώς το ζήτημα αυτό επανέρχεται στο προσκήνιο, από την τρόικα, η οποία με την άφιξη της στη χώρα θα συζητήσει και το εν λόγω θέμα. Με το πρόσχημα πρώτον της οικονομικής δυσχέρειας, άρα κατ' επέκταση της περικοπής "περιττών" εξόδων και δεύτερον της αποτροπής εμφάνισης εθνικιστικών αναταραχών.
Το ερώτημα είναι αν για ακόμα μια φορά θα αποτελέσουμε έρμαια των ορέξεων των εκτός συνόρων δυναστών μας.

Πούτιν: Τα πλοία στη Μεσόγειο δεν διακατέχονται από «διάθεση εκδίκησης»

Η αποκατάσταση της μόνιμης παρουσίας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο δεν είναι για «διάθεση εκδίκησης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης με το Κεντρικό Γραφείο της Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν

Το βρετανικό πολιτικό και οικονομικό περιοδικό «The Economist» έχει ως εξώφυλλο αυτήν την εβδομάδα τον πρωθυπουργό Ερντογάν να απεικονίζεται ως σουλτάνος, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα. Το έγκριτο βρετανικό περιοδικό κυκλοφορεί σε όλες της χώρες εκτός από τη Βόρεια Αμερική και την Ασία που θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου. Το περιοδικό αναφέρει «Μπορεί ένας σουλτάνος να είναι δημοκράτης;» και ο τίτλος είναι «Ο Ερντογάν και η τουρκική εξέγερση», γράφει ασχολίαστα το δημοσίευμα.

Οι Προφητείες του π.Παϊσίου εκπληρώνονται.

Συγκλονιστικά  και αποκαλυπτικά  ήταν τα όσα ανέφερε ο κ.Δ.Κιτσίκης, γνωστός Διεθνολόγος και  Τουρκολόγος  καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οττάβας στον Καναδά στην εκπομπή της ΕΤ3 χθες το βράδυ με τον Δημο. Κ. Σαββίδη. Είπε σχετικά: «Αν και δεν πιστεύω στις προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού και του Παϊσίου διότι προσεγγίζω μόνον επιστημονικά τα θέματα, παρόλα αυτά βλέπω με μία εκπληκτική σύμπτωση να εκπληρώνονται!
Το σχέδιο των ισχυρών είναι ο διαμελισμός της Τουρκίας, πράγμα το οποίο βλέπουμε να εκπληρώνεται με τις συγκρούσεις που γίνονται στην Τουρκία οι οποίες  και αποτελούν την αρχή ενός μακρόπνοου σχεδίου διαμελισμού της.

Λυκούργος Νάνης: Ένοχη σιωπή που μεταφράζεται σε συμβιβασμό……

Με το ελεεινό gay pride η ξετσιπωσιά περιφέρεται ανενόχλητη μολύνοντας το πνευματικό περιβάλλον της Πρωτεύουσας. Θα περίμενε κανείς, σύσσωμη η πνευματική ηγεσία της πόλης, με επικεφαλής τον πηδαλιούχο του τοπικού εκκλησιαστικού σκάφους, όχι μόνο να στηλιτεύσει την "παρέλαση" της αναισχυντίας ως δείγμα έσχατης ηθικής παρακμής, αλλά και να αξιώσει τη ματαίωσή της.

«Για μια ζωή με αξιοπρέπεια»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 το πρωί τα μέλη της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου στην Πάτρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει την κινητοποίηση και τα αιτήματα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 και ώρα 9 το πρωί, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 158, Πάτρα).

ΣΧΟΛΙΟ: Αρχίζει η διάλυση της ‘διχασμένης’ Τουρκίας

Είναι εντυπωσιακό ότι στο πρώτο της report για τις εξελίξεις στην Τουρκία η διεθνής τράπεζα των τραπεζών Goldman Sachs, πέραν των οικονομικών εκτιμήσεων, φροντίζει με σαφήνεια να διαχωρίσει τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στη Σμύρνη και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας από την επονομαζόμενη Αραβική Άνοιξη και όσα έχουν προηγηθεί στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στην Τυνησία.